23 Μαΐ 2013

Ανακοίνωση συλλόγου για οργανογράμματα



  Το Δ.Σ. του Συλλόγου σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέτασε τα οργανογράμματα (ΔΕΊΕ ΕΔΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ τα οποία μας παρέδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τα οποία θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο του συλλόγου και της Ομοσπονδίας για αναλυτική ενημέρωσή σας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η θέση του συλλόγου μας είναι η αντίθεση σε οποιαδήποτε απομείωση με στόχο αποκλειστικά δημοσιονομικό όφελος. Ειδικά για το Υπουργείο μας είχαμε ζητήσει την εξαίρεση απ’ αυτές τις διαδικασίες τόσο των Κεντρικών Υπηρεσιών του όσο και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Δ.Σ, τις πιέσεις στην πολιτική ηγεσία και τον κίνδυνο για περαιτέρω απομειώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, αυτό που παραδόθηκε σήμερα, και στάλθηκε παράλληλα με την υπογραφή του Υπουργού στο ΥΔΙΜΗΔ δεν ικανοποιεί τις αρχικές μας θέσεις.
Ομόφωνη απόφαση μας είναι ότι δεν θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση  οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση δομών και αντικειμένων και αλλαγή αρμοδιοτήτων του Υπουργείου όπως περιγράφονται στο σχέδιο ΠΔ και φυσικά θα αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα κινητικότητας και διαθεσιμότητας υπαλλήλων του Υπουργείου.
Με το παρόν Σχέδιο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας, διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή της κινητικότητας με δεδομένους τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα.
Διαμηνύουμε σε όλη την Πολιτική Ηγεσία την υποχρέωσή της να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων και να διαφυλαχθούν και ενισχυθούν οι  αρμοδιότητες του Υπουργείου ώστε να πάρει ξανά την κατεύθυνση της άσκησης φιλεργατικής και κοινωνικής πολιτικής για την προστασία των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα πλαίσια των ενεργειών του Συλλόγου και των επαφών που έχει με την Πολιτική Ηγεσία για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την διαδικασία των περιγραμμάτων, ο Σύλλογός μας συναντήθηκε χθες με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων πόρων
 κα Δαλλαπόρτα. Στη συζήτηση η οποία έγινε η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε το Σύλλογο ότι οι Υπηρεσίες των Διαχειριστικών Αρχών είναι Υπηρεσίες του Υπουργείου μας και θα παραμείνουν, όπως και ότι το αντικείμενο παραμένει στο φυσικό του χώρο που είναι το Υπουργείο μας και τα περιγράμματα θα συνταχθούν και θα  περιληφθούν στο σύνολο του οργανογράμματος του Υπουργείου μας  διασφαλίζοντας τις  θέσεις εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο σύλλογός μας μετά από αυτή την εξέλιξη για άλλη μια φορά τόνισε ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να διασφαλισθούν τα αντικείμενα στο Υπουργείο αλλά και οι θέσεις εργασίας για όλους τους συναδέλφους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H τσουγκράνα αφήνει κενά

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στον συλλογο που ενδιαφερεται να διασφαλισει τις θεσεις των...μελων του συλλογου....ειναι γνωστο σε ολους οτι σχεδον ολοι οι υποψηφιοι-εκλεγμενοι η μη κυριως των 2 γνωστων κομματων-ειναι αποσπασμενοι οι 9 στους 10 στις διαχειριστικες αρχες καταλαμβανοντας οργανικες θεσεις σε υπηρεσιες οπου δεν προσφερουν τις υπηρεσιες για τις οποιες πληρωνονται....οι υπολοιποι των συνδικαλιστων δηλ.1 στους 10 ειναι αποσπασμενοι σε πολιτικα γραφεια....το φιλεργατικο κκε απασχολει υπαλληλο 10 χρονια τωρα....το υπουργειο χρονια τωρα ανηκει εργολαβικα σε καποιους....οι οποιοι ανεβηκαν ολοκληρη την ιεραρχικη δημοσιουπαλληλικη δομη,τελεσανε σε προνομιακες θεσεις και ουσιαστικα δεν προσεφεραν τιποτε ως προς την απλοποιηση,την κωδικοποιηση,την αποσαφηνιση αμφισημων διαταξεων, και επι σειρα ετων αποφασιζαν ποιοι θα ειναι οι ευνοημενοι αλλα ...οκ...ντροπη να μιλαμε για διασφαλιση αυτων των θεσεων και οχι εκεινων που υπηρετουν στις πραγματικες τους θεσεις ...

Νικος Μποσινάκος είπε...

Συνάδελφε, συμφωνώ σε όλα εκτός από τη γενίκευση. Η ΑΠ και η ΑΣΥ δεν έχει ούτε εκλεγμένους, ούτε υποψηφίους που κτίζουν καριέρες με προνομιακές τοποθετήσεις σε διαχειριστικές ή πολιτικά γραφεία. Τώρα, το γιατί είναι μειοψηφία στα ΔΣ, είναι άλλο θέμα. Ο "λαός" (εσύ και εγώ) αποφασίσαμε...

Ανώνυμος είπε...

Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν ακόμα φωνές που αντιστέκονται
Και αυτές όμως πνίγονται από την μπόχα που συνεχίζει
να αναβλύζει από ανθρώπους που βουτηγμένους για χρόνια στις δολοπλοκίες
για ιδιοτελείς σκοπούς εξακολουθούν να κινούν τα νήματα
Το κακό δεν είναι το τι έκαναν στο παρελθόν ΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΉ
αντίληψη και τους τρόπους που είχαν μάθει να αναρριχώνται
Το κακό είναι ότι συνεχίζουν με τις ίδιες μεθόδους ….
Καμία κρίση, καμία ανέχεια , καμία ιδεολογία , κανένας θεός ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ τον τρόπο που έμαθαν να επιβιώνουν
Αυτός είναι ο Έλληνας , αυτή είναι η Ελλάδα
Και μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι και το ΣΕΠΕ
Γιατί να διαφέρει?
Συνέχισε άγνωστε μου συνάδελφε Elston Gunn να παλεύεις ..
Εσύ κάνε αυτό που επιτάσσει η λογική σου , το ενστικτό σου και η συνείδηση σου
Ο λύκος τρίχωμα αλλάζει ,δεν αλλάζει χούγια
Όμως δεν πρέπει σταματήσεις να τον πολεμάς , γιατί αλλιώς ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ…..
..
Δον

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος ανώνυμος, πονηρός χρυσαυγιτάκος, σε στυλ πλατεία και "κρεμάλα στους 300", σπεύδει να τσουβαλιάσει τους πάντες για να πετύχει το στόχο του. Το πρόβλημα του δεν κρύβεται: το "φιλεργατικό ΚΚΕ" (φτηνές ειρωνίες) που "απασχολεί υπάλληλο για 10 χρόνια". Αλήθεια τι κάνουν οι αποσπασμένοι του ΚΚΕ, χρυσαυγιτάκο μου; Χτίζουν προσωπικές καριέρες σε πολιτικά γραφεία ή βοηθούν να φτιαχτεί ένα κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τη μια ή την άλλη κυβέρνηση, αλλά και αυτούς για τους οποίους μιλιά δεν βγάζεις, τους μεγαλοεπιχειρηματίες; Σε νοιάξαν βλέπεις οι σπατάλες του Δημοσίου για τους αποσπασμένους και όχι τα απείρως πολλαπλάσια που φεύγουν καθημερινά για θαλασσοδάνεια και φοροαπαλλαγές.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρεε τον Πέτρο να νομίζει ότι έχει τον τελευταιο λόγο, αλλιώς θα σκάσει.

και συ ρε "πρώτε ανώνυμε", αμάν. Τι σύντομο σχόλιο είναι αυτό; Βγάλε ένα λογύδριο, ξέρεις, για όλα και για όλους, ασχετα με το θέμα που έχουμε τώρα. Για τα μονοπώλια, για έξω από την ΕΕ, για το ευρώ, για τη Συρία. Πώς μιλάς χωρίς να τα λες όλα αυτά κάθε φορά;