16 Οκτ 2013

Συνεδρίαση ΔΣ Ομοσπονδίας μέρος 1ο 15.10.13

Στο προηγούμενο ΔΣ που έλαβε χώρα στις 3.10.2013  είχε προηγηθεί κάποια συζήτηση που μπορείτε να τη δείτε εδώ.    Οπότε λάβαμε ένα μειλ στις 09-10-13, έχει τη σημασία της η ημερομηνία, σαν πρόσκληση στο στο σημερινό ΔΣ όπου τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη ήταν τα εξής:

1.  Ζητήματα σχετικά με την υπ. αριθμ. 29914/Δ1.6859/13-9-2013 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός πρόσθετου ειδικού κριτηρίου αποτίμησης προσόντων κατ ́ εφαρμογή της περ. ΣΤ της παρ. 2 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (167 Α ́)
2.  Ζητήματα από την εφαρμογή της αριθμ. 27397/122/19-08-2013  Υ.Α. «Επιβολή κυρώσεων για τις ευθέως αποδεικνυόμενες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας  κατά δέσμια αρμοδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας» (ΦΕΚ 2062/Β/23-08-2013).

Οπότε έχουμε και λέμε με την έναρξη της συνεδρίασης στην τοποθέτησή της η πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι μετά από τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης  η ίδια πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τον Υπουργό να αναιρέσει αυτή του την απόφαση, στο όνομα της ενότητας αυτής της  ίδιας της ομοσπονδίας μας.  Ο Υπουργός Εργασίας  άμεσα  
ανακάλεσε την απόφαση. Αφού η απόφαση ανακλήθηκε και βγήκε στη διαύγεια  η ανάκληση της  συγκεντρωθήκαμε και εμείς να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Με εντυπωσιασε η αμεσότητα της αντίδρασης
Τελικά ω του θαύματος όλοι διαφωνούσαμε με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Η θέση της ΑΠ ήταν ότι αν και ρωτηθήκαμε αργά, (δυο φορές αργά) συμφωνούμε με την ακύρωση της συγκεκριμένης ΚΥΑ για πολλούς, πολλούς λόγους. Η απόφασή μας όμως ήταν να μην ανεβάσουμε εμείς αυτό το θέμα μια και θίγει τομές μεταξύ των μελών του Συλλόγου μας και αυτή τη στιγμή είναι σημαντική η ειλικρίνεια και η ενότητα.
   Οι δύο πιο σημαντικοί  είναι:
 ο τρόπος κατανομής  των μορίων  1 τα πρώρα 15 χρονια και από 2 τα επόμενα 20 
και το ότι έπαιρναν αυτή την προστασία συνάδελφοι που  δεν είναι επιθεωρητές αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος να εξαιρεθούν οι επιθεωρητές από τη διαθεσιμότητα. Περιττό να πω ότι και στα δύο αυτά σημεία η απόφαση ήταν ομόφωνη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pasta το link στο οποιο παραπεμπεις αφορα Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 2.7969/ οικ.6.1910/29-03-2012 (ΦΕΚ 1244/Β/11-4-2012) απόφασης «Εκχώρηση αρμοδιοτήτων διαχείρισης για πράξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στον «Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού» και όχι την ΥΑ 29914 για την μοριοδότηση. Μήπως κάνεις λάθος; Επίσης, επιβεβαίωσε πως ο λόγος ανάκλησης της ΥΑ 29914 αν κατάλαβα καλά ήταν η ενότητα της Ομοσπονδίας, δηλ. ο Σύλλογος της ΓΓΚΑ απείλησε με αποχώρηση και διάλυση της ΟΣΥΠΕ. Επίσης, τι γίνεται με τον τροχονόμο. Θα αλλάξει; θα βγει κάποια εγκύκλιος;

Unknown είπε...

Ακύρωσα το λινκ ευχαριστώ για την ενημέρωση ......

η ακυρωτική υπήρχε τυπωμένη οποτε θετικό υπάρχει ....

και ναι όλα για την ενότητα......

Ανώνυμος είπε...

Αν μια ομοσπονδία στηρίζεται στον εκβιασμό, τότε έχουμε όλοι αποτύχει ...
Εξαίρεση από την διαθεσιμότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί πουθενά και φυσικά ούτε και στο Σ.Ε.Π.Ε. και είναι γνωστό.
Αν η πολιτική ηγεσία προβεί στην διαθεσιμότητα όλοι γνωρίζουμε πως θα προχωρήσει ακόμη και στους Επιθεωρητές εργασίας, το ερώτημα είναι τι κάνει το Υπουργείο για να το αποτρέψει, πως προβάλλεται οι θέσεις και το έργο των επιθεωρητών εργασίας και πως ένας ελλειμματικός σε προσωπικό ελεγκτικός μηχανισμός που απαιτεί προσλήψεις καταλήγει στο τέλος να είναι πλεονασματικός και να γίνεται μία ωραία δεξαμενή διαθεσιμότητας ! ! !
Τι κρύβεται τελικά πίσω από τις κουρτίνες, ας αναρωτηθούμε λίγο πάνω σ΄ αυτό και είμαι σίγουρος πως θα προκύψουν και οι απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα …

Ανώνυμος είπε...

εσύ των 2:51 μάλλον αγνοείς ότι στις λίστες τις τωρινές προς διαθεσιμότητα είναι και επιθεωρητές εργασίας.............

και είναι προφανές και ο καθένας καταλήγει στο δικό συμπέρασμα ....

Ανώνυμος είπε...

Για τους Διοικητικούς κανείς κουβέντα …ας ψοφήσουν
Οι ΙΔΑΧ …επίσης
Μερική Δημοκρατία …
Για τους εκλεκτούς …
Τα Μνημόνια τίτλους δεν κοιτούν ..
Νέμεσις θα μπορούσε να το πει και κάποιος από αυτούς τους υπαλλήλους
ενός κατώτερου θεού …
Και δεν θα είχε άδικο ..προφανώς
Σωστά ?