29 Οκτ 2013

……..σε ξένο αχυρώνα


Με έκπληξη είδα σήμερα το πρωί την ανακοίνωση της ΑΣΥ σχετικά με τον πόλεμο ανακοινώσεων . Αν και είμαι εκλεγμένη στο  ΔΣ της Ομοσπονδίας   τα έμαθα  όπως όλοι οι άλλοι , τα απλά μέλη. Δηλαδή  αφού όλα είχαν τελειώσει .
Αναφέρομαι στην ανακοίνωση  του συλλόγου υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων  η οποία και φιλοξενήθηκε στο σαιτ της ομοσπονδίας  και στην ανακοίνωση της ΑΣΥ . Όλα αυτά για τα μόρια που δεν θα πάρουν  τελικά οι επιθεωρητές .  Είναι σε όλους γνωστά τα μόρια που παίρνουν οι επιθεωρητές , επιθεωρητές
Εδώ ο κόσμος και καίγεται και κάποιοι συνεχίζουν την παλιά καλή του ς τέχνη .  Η ενότητα και η συνεργασία επιτυγχάνονται με αλληλεγγύη και  σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών…….. Τα συλλογικά όργανα είναι συλλογικά  και όχι ατομικά …..
Αυτά …………  έχουμε στις επιθεωρήσεις πραγματικά προβλήματα δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με τη λάσπη





6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά, δείτε και αυτό :

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231271128

viernes

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ

Σήμερα, που η εργατική - λαϊκή οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά της, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) οδηγείται σε σταδιακή υποβάθμιση, έχοντας τεράστιες χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Επιθεωρήσεων Εργασίας, αλλά και σε υλικοτεχνική στήριξη και υποδομή, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επαρκείς, ουσιαστικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και γενικότερα στους εργασιακούς χώρους. Το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας που πέρασε φέτος το Φλεβάρη από το "Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης" προβλέπει την κατάργηση των Τμημάτων της Επιθεώρησης σε τουλάχιστον 6 νομούς της χώρας και την υποβάθμιση της Επιθεώρησης σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας.

Το ολοένα και πιο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας, η συνεχής εντατικοποίηση, η μαύρη - ανασφάλιστη εργασία, η λειτουργία επιχειρήσεων χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας οδηγούν σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, των τραυματισμών, του επαγγελματικού κινδύνου, των σύγχρονων επαγγελματικών ασθενειών. Η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγεί σε πλήρη ασυδοσία τη μεγαλοεργοδοσία με τραγικές συνέπειες στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, απ' όταν συγκροτήθηκε το ΣΕΠΕ, σημείωνε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ότι συνειδητά ο ρόλος του ΣΕΠΕ ήταν ανεπαρκής. Για το λόγο αυτό, μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με υπομνήματα και Ερωτήσεις αναδείκνυε το πρόβλημα στελέχωσης του Σώματος, ζητούσε να διατεθεί το αναγκαίο για τους ελέγχους ανθρώπινο δυναμικό, να εξασφαλιστούν υποδομές και η αναγκαία υλικοτεχνική στήριξη και, ταυτόχρονα, να εξουσιοδοτηθεί με τις αρμόδιες διοικητικές εξουσίες, κυρίως δηλαδή με τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις επί της ουσίας της εργατικής νομοθεσίας, κυρώσεις που θα λειτουργούν αποτρεπτικά στην εργοδοτική ασυδοσία.

Η συνεχής υποβάθμιση του ΣΕΠΕ είναι πορεία αντιστρόφως ανάλογη με τις ανάγκες και την προστασία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Τι ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ;

Τι μέτρα θα πάρει για τη στήριξη των υπηρεσιών της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό και τις ανάλογες αρμοδιότητες με βάση τις αυξημένες ανάγκες;».

Ανώνυμος είπε...

Οι διαθεσιμότητες στο ΣΕΠΕ άρχισαν στο κάτωθι link θα βρείτε προσωρινούς πίνακες ΔΕ Τεχνικών: http://www.asep.gr/asep/site/home/Library/diathesimothta/ergasias.csp

Ανώνυμος είπε...

οπως θα δειτε στον παραπανω πινακα υπαρχουν τρεις υπαλληλοι οι οποιοι δεν εχουν αξιολογηση γιατι αυτο;
μηπως οι προισταμενοι και οι διευθυντες δεν θελουν να αξιολογησουν υπαλληλουν για περισσοτερα μορια και κανουν μονο για τον εαυτο τους;

Ανώνυμος είπε...

Kαλά αυτό με την αξιολόγηση...ειναι όλα τα λεφτά. Αξιολογείται ενας Χ υπάλληλος απο τον Ψ προιστάμενο αλλα λιγα χιλιομετρα δεξια ο Ψ2 προιστάμενος αξιολογει καλύτερα το χ 2 υπαλληλο ... και τα αποτελέσματα και των 2 υπαλληλων ειναι... συγκρίσιμα μεταξύ τους. Μηπως πρέπει να γίνουν πρώτα ομώνυμα τα κλάσματα.
Η ευφυία περισεύει

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό. μπράβο. τι κάνουμε;