3 Οκτ 2013

Στο ΔΣ στις 3.10.2013 συζητήθηκαν τα εξής

Η πρόεδρος μας ενημέρωσε για  την υπογραφή της  υπ. αριθμ. 29914/Δ1.6859/13-9-2013 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός πρόσθετου ειδικού κριτηρίου αποτίμησης προσόντων κατ ́ εφαρμογή της περ. ΣΤ της παρ. 2 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013 (167 Α ́).  Για την υπογραφή αυτής της απόφασης υπήρχαν αντιδράσεις από το έτερο σύλλογο που απαρτίζει την ομοσπονδία  το σύλλογο υπαλλήλων Κοινωνικής Ασφάλισης. Ότι αυτή την απόφαση την είδαμε για πρώτη φορά υπογεγραμμένη όλοι…… και δεν είχε το προεδρείο καμιά ανάμειξη, .Αποφασίστηκε  να συζητηθεί το θέμα όταν θα είναι παρών  μια και δεν είχε έρθει ο συνάδελφος από τη Γενική  Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τέθηκε το θέμα της υπουργικής απόφασης  για τα τροχονομικά πρόστιμα η οποία είναι  αναποτελεσματική  επί της ουσίας και προφανώς παράνομη  και για το λόγο αυτό επικίνδυνη για τους συναδέλφους που καλούνται να την υλοποιήσουν.  Συμφωνήσαμε να καταθέσουν οι τις απόψεις  τους οι παρατάξεις γραπτά και να τις παρουσιάσουμε στην πολιτική ηγεσία. 


Εγώ έθεσα το θέμα που είχε αρχίσει να διαρρέει και να θορυβεί τους συναδέλφους. Όλα τα μέλη του ΔΣ δήλωσαν άγνοια για το θέμα. Τεσπά μπορεί πραγματικά οι εκλεγμένοι συνάδελφοι μας  που τυγχάνει να υπηρετούν  και σε κεντρικές υπηρεσίας να μη γνώριζαν τίποτα. Εγώ πρότεινα με δεδομένες τις διαρροές, την μη αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα αλλά και αρκετά δημοσιεύματα να γίνει μια συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με το ΔΣ της ομοσπονδίας να ρωτηθεί σχετικά. Το περιεχόμενο αυτής της απάντησης να κοινοποιηθεί στα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας ώστε ή να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν οι φήμες. Σ αυτό το αίτημα μια απάντηση ήταν να μη τους δίνουμε ιδέες και ή άλλη να κάνουμε την ερώτηση στην ίδια επιστολή που θα θέτουμε τις προτάσεις μας για την απόφαση με τα τροχονομικά. 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για την ακρίβεια, η Πρόεδρος ενημέρωσε για την απόφαση της επιπλέον μοριοδότησης μόνο μετά από παρέμβαση μέλους του ΔΣ. Αλλιώς, δεν θα γινόταν οποιαδήποτε ενημέρωση για αυτό το θέμα...