13 Δεκ 2013

όταν μιλά Ο υπουργός για σένα .....Ανακοινοποιηση στο ορθο . ...

Επειδή στο αρχικό ποστ υπήρχε έντονη κριτική και σχόλια..... κάνουμε σήμερα 13-12-13 μια σύντομη ενημέρωση .....

Το παρακάτω απόσπασμα  αφορά τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας στη συνεδρίαση στις 28-11-13 της διαρκούς επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων ..της βουλής .......

"Θυμίζω ή γνωστοποιώ στην επιτροπή, διότι  είναι πράγματα που δικαιολογημένα δεν μπορεί να τα ξέρει κάποιος, ότι μέχρι πρότινος για το πρόστιμο των περίπου 400 €, έπρεπε να γίνει μια ολόκληρη «ερωτική» αλληλογραφία που κρατούσε μήνες μεταξύ εργοδότη και ΣΕΠΕ. Μετά την αλληλογραφία, τις περισσότερες φορές, το πρόστιμο κατέληγε να μηδενίζεται και όλοι πλέον να είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, διότι ούτε πρόστιμο καταβλήθηκε ούτε μπήκε φραγή σε αυτή τη διαδικασία που εμείς λέμε ότι είναι κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα.
Επειδή αυτή η παρουσίαση από την επιτροπή είναι δημόσια και θα την  δουν πάρα πολλοί Έλληνες,................"


ΥΓ: 1. εδώ το λινκ  για να το δειτε  και ακούσετε σε περίπτωση που  η ανάγνωση  δεν σας πιάνει (γύρω στο 37ο λεπτό)  και σε περίπτωση που δεν το πιστευεται
2.το γνωστοποιήαμε στο ΔΣ του συλλόγου μας και  ζητήσαμε στη συνεδρίαση  του στις 03-12-13 να καταγγείλει ο σύλλογός με  ανακοίνωσή του και αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται στους επιθεωρητές.........από την ηγεσία του υπουργίου.Για μια ακόμη φορά μειοψηφήσαμε αλλά αυτά έχει η δημοκρατία. θα την βγάλουμε μόνοι μας.την ανακοίνωση για την ενημέρωση των συναδέλφων.


πρώτη  δημοσιευση 09-12-13

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο για τη νέα Μανωλάδα στην Κρήτη. Σε αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε ορισμένα περιστατικά που έχουν συμβεί εις βάρος επιθεωρητών, τα οποία δεν είναι γνωστά σε όλα τα μέλη. Το ερώτημα είναι: Γιατί η ΑΠ, ΑΣΥ και ο Σύλλογος δεν τα γνωστοποίησαν σε όλους; Γιατί δεν βγήκε αμέσως μια ανακοίνωση από τους προαναφερόμενους για την συνάδελφο στην Άνδρο, για τον συνάδελφο στο Αγρίνιο, στο Λουτράκι κ.ο.κ.; Η δημοσιοποίηση των γεγονότων δεν συνιστά μορφή "θωράκισης" ως μέσο κοινωνικής αποδοκιμασίας; Οι εφοριακοί την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως δημοσιοποίησαν σε όλα τα κανάλια το περιστατικό του φαρμακοποιού που τους έβγαλε πιστόλι. Δεν θέλω να πιστεύω πως οι προτεραιότητες σας είναι σε άλλα ζητήματα, αλλά μάλλον τα αντανακλαστικά σας είναι ανύπαρκτα. Όσον αφορά την "ερωτική αλληλογραφία" τι να πούμε... Πάντως, εμμέσως ο Υπουργός αφήνει υπόνοιες πως είτε τα παίρνουμε είτε κάνουμε τα στραβά μάτια ...

Ανώνυμος είπε...

εμμέσως? μάλλον το λέει ξεκάθαρα...και ποιός αποτέλεσε την πλειοψηφία στο ΔΣ και με ποιό σκεπτικό? να μη μιλήσουμε για να πάρουμε τα έξοδα κίνησης? και εμείς και οι ΙΔΑΧ?

Ανώνυμος είπε...

Από ποιον έγινε η παρουσίαση και σε ποιον ανήκουν τα λεγόμενα (αν καταλαβαίνουμε σωστά) αυτά; Η ανάρτηση είναι ασαφής και το link δυστυχώς δεν αντιστοιχεί... Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, καθώς ειδικά οι Επιθεωρητές της επαρχίας βασιζόμαστε σε σας. Και είναι αλήθεια ότι θα θέλαμε περισσότερες επίσημες ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καθημερινά αποξιώνεται το έργο μας ακόμα και απο τους πολιτικούς προισταμένους μας. Είμαστε ίσως η μοναδική μερίδα εργαζομένων που βαλλόμαστε απο παντού. Απο τους εργαζόμενους, απο τους εργοδότες απο την ίδια μας την Υπηρεσία.
Αν αυτό δεν είναι απογοήτευση ενός εργαζόμενου παρακαλώ να μου πείτε τι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσίαση έγινε από τον Υπουργό στα πλαίσια της συζήτησης Ν/Σ στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ακόμη περιμένω απάντηση από την ΑΠ σχετικά με το θέμα γιατί δεν έχουμε ενημερωθεί τόσο εμείς όσο και τα ΜΜΕ για τα επεισόδια εις βάρος Επιθεωρητών. Η σιωπή της ΑΠ προς απάντηση μου; Ή απόδειξη ανύπαρκτων αντανακλαστικών; Ή δεν ξέρουμε τι να πούμε για αυτό και ως εκ τούτου δεν απαντάμε;

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο των 7.44μμ:
Για να αντιδράσει η ΑΣΥ, η ΑΠ και το ΔΣ του Συλλόγου θα πρέπει να ενημερωθεί είτε από τους παθόντες είτε από κάπου αλλού. Πάντως όχι από δηλώσεις του Προέδρου σε εφημερίδες...Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

LINK: http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=ae8ab7b1-ee63-450e-8017-edcaa46b7376

Απόσπασμα ομιλίας Δέσποινας Μιχαηλίδου (είναι μάλλον βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) ως προς το βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας (σημειώνεται πως η τροπολογία πέρασε και περιμένουμε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ): "Θέλω τώρα να σταθώ λίγο στο ζήτημα που θίγει η υπουργική τροπολογία με γενικό αριθμό 1000 και ειδικό αριθμό 99. Στο δεύτερο άρθρο εισάγεται η τήρηση Ειδικού Βιβλίου Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας και Υπερωριών στις επιχειρήσεις. Είναι γνωστό ότι η παροχή στους εργοδότες της δυνατότητας για δήλωση αλλαγής ωραρίου εργασίας έως και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πραγματοποίησή της –κάτι που έγινε με τον εφαρμοστικό νόμο 4093/2012- έχει ουσιαστικά λειτουργήσει ως «παραθυράκι» νομικό για την ευρεία καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, χωρίς καμμία συνέπεια για τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε πολλές περιπτώσεις ψευδούς δήλωσης της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας, ενώ στην πραγματικότητα ο εργαζόμενος δουλεύει με πλήρες ωράριο.
Η ρύθμιση αυτή άνοιξε και νόμιμα το δρόμο σε πολλούς εργοδότες να απασχολούν το προσωπικό τους για όσο χρόνο επιλέγουν, να προσαρμόζουν το χρόνο εργασίας ή να οργανώνουν το χρόνο εργασίας αυθαίρετα, ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης κάθε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό, άσχετα από τα ωράρια που είχαν καταγραφεί στο ΣΕΠΕ. Συνεπώς, χανόταν το νόημα του ελέγχου και της επιβολής κυρώσεων, αφού η επιχείρηση μπορούσε να διορθώσει τους σχετικούς πίνακες καταθέτοντας συμπληρωματικούς μετά τον επιτόπιο έλεγχο, εάν και όποτε γίνονταν αυτός, και έτσι απέφευγαν τα σχετικά πρόστιμα. Φυσικά, αυτό το γεγονός συνεπαγόταν και αντίστοιχες απώλειες εισφορών για το ΙΚΑ αφού ο μισθωτός ασφαλίζονταν για λιγότερο χρόνο από τον πραγματικό χρόνο εργασίας.
Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταθέσαμε σχετική τροπολογία για την κατάργηση της σαρανταοκτάωρης προθεσμίας των εργοδοτών για την αλλαγή του ωραρίου εργασίας, η οποία λύνει το πρόβλημα με ολοκληρωμένο τρόπο. Ωστόσο, σκοπεύουμε να υπερψηφίσουμε την τροπολογία του Υπουργείου γιατί θεωρούμε ότι βελτιώνει το υπάρχον καθεστώς και κατά ένα μέρος καλύπτει το πρόβλημα.
Η ρύθμιση βέβαια, την οποία προτείναμε εμείς προϋποθέτει την υποχρεωτική κατάθεση συμπληρωματικών πινάκων ωραρίων στις αρμόδιες υπηρεσίες από τη μεριά της επιχείρησης, ενώ αντίθετα ο τρόπος που επιλέγει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, εντάσσοντάς το δηλαδή στη διάταξη του ν. 4144/2013 για την καταχώρηση της υπερωριακής απασχόλησης, δεν απαιτεί θεώρηση των μεταβολών του χρόνου εργασίας από το ΣΕΠΕ. (PM) (3SS) Δηλαδή προβλέπει ότι η μη δηλωμένη από πριν τροποποίηση του ωραρίου συνιστά παράβαση και αυτό εφόσον διαπιστωθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Κύριε Υπουργέ, τις δύο τελευταίες εβδομάδες έγινε πολύς λόγος από τη δική σας μεριά για το τι λέει και τι ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχουμε προτάσεις ή εάν λέμε «όχι» σε όλα.
Σας λέμε, λοιπόν, ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία, αφού μας βρίσκει σύμφωνους επί της αρχής, θα την ψηφίσουμε γιατί, έστω και μερικά, κλείνει νομικά το «παραθυράκι» που η συγκυβέρνησή σας είχε «ανοίξει» στους εργοδότες. Παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσουμε την υπουργική τροπολογία, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα αντιμετωπίσετε στην πράξη την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων όσο συνεχίζετε να εφαρμόζετε αυτές τις πολιτικές επιλογές. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά να δημιουργήσουν συνδικάτα και να ενταχθούν στα ήδη υπάρχοντα συνδικάτα για να επιβλέπουν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και να παλέψουν για τη διεύρυνση της εργατικής νομοθεσίας.".

Ανώνυμος είπε...

LINK: http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=ae8ab7b1-ee63-450e-8017-edcaa46b7376

Απόσπασμα από ομιλία Κεγκέρογλου: "Άρα, λοιπόν, η διάταξη αυτή δεν είναι τυπική. Θα έρθει να θεραπεύσει ένα τεράστιο θέμα. Θα έρθει να αντιμετωπίσει αυτό το οποίο το αναφέραμε ως δεδομένο –δεν είναι δεδομένο- ότι το 19% που αναφέρθηκε είναι κάτω από 500 ευρώ. Προφανώς ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό είναι υπασφάλιση. Η υπασφάλιση, λοιπόν, θα αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα όπως είναι αυτό της κατάργησης του 48ωρου.
Γι’ αυτό όλα όσα θεσμοθετούμε από μόνα τους, εάν δεν υπάρξει η δράση, εάν δεν υπάρξει περαιτέρω παρέμβαση, φυσικά και δεν αποδίδουν εάν είναι μόνο σε ένα χαρτί. Εδώ, όμως, έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για τη δραστική μείωση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και σε αυτό είναι χαρά που έχουμε τη συναίνεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.".

Συμπέρασμα: Οι τοποθετήσεις των ομιλητών κινούνταν προς την σωστή κατεύθυνση και επιτέλους κατάλαβε το Υπουργείο το κακό που έκανε. Η Αντιπολίτευση φυσικά συνέχεια το έλεγε εδώ και ένα χρόνο.

Στον αντίποδα: http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16568 Η αντίδραση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (συνδικαλιστικό όργανο λογιστών)και της ΓΣΕΒΕΕ. Απλά είμαι περίεργη να μάθω αν τους ρωτούσε το Υπουργείο πως θα ήθελαν να ελέγχεται το ωράριο τι θα έλεγαν. Παλιά έλεγαν οι εργοδότες δεν έχω fax να στείλω τροποποίηση, μετά έλεγαν το Σ-Κ η Υπηρεσία είναι κλειστή, μετά έλεγαν δεν μπορώ να βρω τον λογιστή, μετά δεν έχω internet για την τροποποίηση, άραγε τώρα τι θα πουν;

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θεωρεί ότι με αυτή την τροπολογία θα εξαλειφθεί η ανασφάλιστη εργασία είναι το λιγότερο αφελής. Συμπεριλαμβανομένων όλων όσων την ψήφισαν. Το μυστικό είναι στη φράση , "χωρίς να απαιτείται θεώρηση". Ο έξυπνος εργοδότης έχει βρει ήδη τον τρόπο να είναι πάντα καλυμμένος. Καλή τύχη στους Επιθεωρητές που θα βγούμε να "ελέγξουμε" την τήρηση του ωραρίου...