17 Δεκ 2013

Συνεδριάσεις ΔΣ



Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε.
 Τα βασικά θέματα και οι αποφάσεις ήταν οι εξής:



Εξελίξεις στο ζήτημα της καταβολής εξόδων κίνησης και μετακίνησης για τη διενέργεια των ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε. Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο για τη δέσμευση του Υπουργού ότι θα ασκηθεί άμεσα επιρροή στο Υπ.Οικονομικών ώστε να υπογραφεί η ΚΥΑ που προβλέπεται από τον Ν.4144/2013. Λήφθηκε απόφαση για κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων στις αρχές του επόμενου έτους με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα του Σ.ΕΠ.Ε και την στάση των συνδικαλιστικών φορέων από εδώ και πέρα.
Η  εκπρόσωπος της ΑΠ έθεσε το θέμα των δυο τροπολογιών που αφορούν την τροποποίηση του προγράμματος εργασίας τόσο αυτή του Σύριζα που κατέθεσε στις 04-12-13 όσο και αυτή του υπουργείου και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με την Γενική Γραμματέα κα Άννα Στρατινάκη στην εθιμοτυπική συνάντηση για τις ευχές της ονοματικής εορτής.  Στο πλαισιο αυτό έγινε και ερώτηση όσον αφορά το οργανόγραμμα όπου πήραμε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα αυτό.
Υπήρξε πρόταση από τον Ν.Μποσινάκο (ΑΣΥ) για αλλαγή τακτικής και
Προτάσεις για ανακατασκευή της Ιστοσελίδας. Αποφασίστηκε η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας ώστε να συμπεριληφθούν πλήρως οι Σύλλογοι που εντάχθηκαν στην ΟΣΥΠΕ (ΓΓΚΑ, ΜΤΠΥ), το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων, και να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο της. Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας και σχεδιάστηκαν οι αλλαγές, Η νέα ιστοσελίδα αναμένεται στην αρχή του επόμενου έτους.
Συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) στα γραφεία τους. Πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, συνάντηση γνωριμίας με το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων καθώς και με τον πρόεδρο του Ταμείου. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι τα κρισιμότερα ζητήματα σχετικά με το ΜΤΠΥ είναι: α) η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ταμείου β) η διαφύλαξη της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και γ) η διατήρηση των 128 θέσεων εργασίας που κρίνονται μάλιστα λίγες σε σχέση με τις ανάγκες λειτουργίας του ΜΤΠΥ.  Η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός στο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ σε αυτά τα ζητήματα.
Λοιπά Θέματα. Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο σχετικά με το πραγματοποιηθέν Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και την μέχρι στιγμής αδυναμία συγκρότησης Εκτελεστικής Επιτροπής.Επίσης, κατατέθηκε από το μέλος Ανδρέα Μίχο πρόταση για διοργάνωση σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους επιστημονικού-ενημερωτικού Συνεδρίου για εργατικά και ασφαλιστικά θέματα εντός τους 2014. Η πρόταση έγινε καταρχήν αποδεκτή και θα διερευνηθεί η δυνατότητα σε συνεργασία με τους Συλλόγους.

Την Τετάρτη 4/12/2013 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου.  Τα κύρια θέματα  της ημερήσιας διάταξης ήταν:
- Η ανασυγκρότηση του ΔΣ λόγω των συνταξιοδοτήσεων 2 μελών του, της Αφρ. Κορφιάτη και του Ευ.Λουτρουτζή  Μετά τη συνταξιοδότηση 2 μελών του ΔΣ, της Αφρ. Κορφιάτη και του Ευ.Λουτρουτζή, μέλη και οι δύο της ΠΑΣΚ, τη θέση τους στο ΔΣ πήραν οι Γεώργιος Νέζης και Κατερίνα Ξυγκάκη.
Προκειμένου να καλυφθεί η θέση του ταμία, που κατείχε ο Ευ. Λουτρουτζής, ζητήθηκε από τον πρόεδρο η κατάθεση υποψηφιοτήτων.
 Η μοναδική υποψηφιότητα που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν αυτή της Κ,Ξυγκάκη  που εκλέχθηκε ταμίας με τις ψήφους της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, ενώ οι ΑΣΥ-ΑΠ ψήφισαν λευκό..
Οι ΑΣΥ-ΑΠ  θα πρότειναν ως υποψήφιο μόνο αν το Προεδρείο θα είχε νόημα μόνο εάν αυτό άλλαζε μορφή και τρόπο λειτουργίας σύμφωνα με . Πρόταση που έχει κατατεθεί στο ΔΣ στις 10 Ιουλίου 2012, μετά τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου.  Τα κύρια μέρη της αφορούν (α) Διαφάνεια και δημοκρατικότητα στη λειτουργία του Συλλόγου (β) Αναδιοργάνωση και αλλαγή προτεραιοτήτων ως προς την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου και (γ) Αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης των αιτημάτων μας: συντονισμός, αλληλεγγύη και καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων (κατι που προσπαθούμε και ελπίζουμε να γίνει και αυριο).  Η πρόταση αυτή υπενθυμίστηκε  στην παρούσα συνεδρίαση, αλλά απορρίφθηκε εκ νέου.

Τα έξοδα κίνησης για τη διενέργεια ελέγχων από το ΣΕΠΕ
Υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πληροφορηθήκαμε ότι η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ κόλλησε μετά από αντιδράσεις υπηρεσιακών παραγόντων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς τα έξοδα κινησης θεψρήθηκαν οριζόντια αυξηση.  Ο υπουργός ζήτησε, όπως ειπώθηκε, «πολιτικό χρόνο» 10-15 ημερών προκειμένου να διευθετήσει το θέμα.
Οι δηλώσεις του υπουργού για ερωτική αλληλογραφία
Η εκπρόσωπος της ΑΠ έθεσε στη διάθεση των μελών του ΔΣ το απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού από τη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της βουλής στις 18-11-13 και έθεσε σε ψήφηση την πρόταση να βγεί ανακοίνωση και να γίνει δελτίο τύπου που να καταδικάζει τους απαξιωτικούς και προσβλητικούς του χαρακτηρισμούς  για τους επιθεωρητές εργασίας – Πρόταση που καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ


Άλλα θέματα

Χρηματικό βραβείο σε παιδιά συναδέλφων που πέτυχαν σε ΑΕΙ/ ΤΕΙ
Περίπου 6 άτομα θα είναι οι δικαιούχοι.  Οπότε, δεδομένης βέβαια και της οικονομικής στενότητας του Συλλόγου, το βοήθημα θα είναι μάλλον της τάξης των 150€.

Παρακράτηση εισφορών υπέρ Συλλόγου
Αποφασίσθηκε ομόφωνα η παρακράτηση να γίνεται στο εξής ετησίως.  Η ετήσια εισφορά των μελών είναι σήμερα 10 €.
Σημειώνεται ότι η ΑΠ ήδη από το 2006  έχει προτείνει την αύξηση των εισφορών των μελλών του συλλόγου ως τρόπου για για την οικονομική βιωσιμότητα του Συλλόγου,
Κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ
Ενημερωθήκαμε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών εντός του Ιανουαρίου 2014, με αυξημένες εκπτώσεις για τα μέλη του Συλλόγου.

Αναζήτηση προσφορών για στάθμευση αυτοκινήτων
Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου (βλ. εδώ), εξεδήλωσαν μέχρι στιγμής ενδιαφέρον 9 άτομα.  Συνεπώς, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, το ενδεχόμενο για προσφορά στις τιμές πάρκινγκ θα διερευνηθεί, αν είναι δυνατόν, από κοινού με την ΓΓΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: