11 Οκτ 2017

Στο Υπουργείο μας σημειώνεται το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία αποχή στην αξιολόγηση

Σύμφωνα με δημοσιευματα στο Υπουργείο μας σημειώνεται το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία αποχή στην αξιολόγηση. Δείτε σχετικό άρθρο της aftodioikisi.gr:

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδικασία η οποία εξελίσσεται σε σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ.



Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ,  μετά την ψήφιση της τροπολογίας του ΥΠΔΑ και την σχετική εγκύκλιο, με την οποία το «μπαλάκι» μεταφέρεται στους προϊσταμένους η εικόνα είναι καλή στην κεντρική διοίκηση, δηλαδή στα περισσότερα υπουργεία αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η αποχή που έχει κυρήξει η ΑΔΕΔΥ καλά κρατεί σε δήμους (κυρίως) αλλά και περιφέρειες και στα νοσοκομείο προσεγγίζοντας ακόμη και το 90%. Ωστόσο, στο ΥΠΔΑ ευελπιστούν ότι, τουλάχιστον στους ΟΤΑ, έως τις 22 Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία και για την γ΄(τελική) φάση της αξιολόγησης, η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί.


Αντίθετη η εικόνα στα υπουργεία


Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην aftodioikisi.gr τονίζουν ότι κατά το πρώτο δεκαήμερο που ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν φύλλα αξιολόγησης οι υπάλληλοι τα στοιχεία δείχνουν ότι:

-Στα υπουργεία Άμυνας και Τουρισμού κατέθεσε φύλλα αξιολόγησης το 100% των υπαλλήλων.

-Στο 90% βρίσκεται η συμμετοχή στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

-Στο 60 με 70% στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

-Στο 60% στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι υψηλά είναι τα ποσοστά και στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, ενώ από τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων χαμηλά ποσοστά παρατηρούνται μόνο στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα προέβλεπαν ότι στην β΄φάση που ολοκληρώνεται στις 12 Οκτωβρίου και πρέπει να καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης οι προϊστάμενοι που έχουν να χάσουν με βάση την τροπολογία, τα ποσοστά συμμετοχής στα περισσότερα υπουργεία θα είναι πολύ υψηλά. Αντιθέτως, παραδέχονταν ότι σε ΟΤΑ και σε νοσοκομεία μπορεί μεν η εικόνα να βελτιωθεί αλλά τα ποσοστά αποχής θα παραμείνουν ιδιαιτέρως υψηλά.


Πηγή: aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: