11 Οκτ 2017

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή.


Στην τελευταία ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ  εμείς ως ΑΡΣΥ διαφωνήσαμε με το τελικά διαμορφωθέν κείμενο αντιπροτείνοντας το κείμενο που ακολουθεί. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Τα ποσοστά συμμετοχής στο απεργιακό μέτρο που καταγράφηκαν στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Ομοσπονδίας μας (Σύλλογος Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων:70%, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας:71%, Σύλλογος Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:97,78%), αποτελούν από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο απεργιακό μέτρο στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα. Τα ποσοστά αυτά καταδεικνύουν περίτρανα ότι όταν αποφασίζουμε ενωτικά  και  υλοποιούμε ενωμένοι τις αποφάσεις μας μπορούμε να διάγουμε νίκες.

Μόνο με τη συλλογική δράση μπορούμε να βάλουμε φρένο σε κάθε μέτρο που θίγει συλλογικά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Η σθεναρή και αποφασιστική αντίσταση των συναδέλφων, μας δίνουν την δύναμη να κλιμακώσουμε την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με  τη  διαδικασία αξιολογήσεως  του  Ν.  4369/2016.




Ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Υπουργείου μας, θα είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, εξειδικεύοντας περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το επόμενο διάστημα και ενημερώνοντας σας σχετικά.

             

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δυστυχώς κάποιοι ανώνυμοι μη σεβόμενοι τον πολιτικό πολιτισμό των συνδικαλιστικών μας οργάνων με ανήθικες ενέργειες υπονομεύουν τον δίκαιο αγώνα μας. Τις τελευταίες μέρες ανώνυμοι ανάρτησαν λίστα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τα στοιχεία των συναδέλφων που δεν συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Οι ενέργειες αυτές καμία θέση δεν έχουν στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα του Υπουργείου μας.

Καταγγέλλουμε αυτές τις αυθαίρετες ανήθικες τρομοκρατικές ενέργειες και καλούμε τους ανώνυμους να εκφράσουν τις όποιες απόψεις τους επωνύμως στις γενικές συνελεύσεις αλλά και να υπογράψουν τις όποιες δηλώσεις ή χαρακτηρισμούς τους.



   Καλούμε την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου να λάβει άμεσα θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα του περιορισμού των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, από όπου κι αν προέρχονται.



Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κινηθούμε ενωμένοι όλοι μαζί και να απομονώσουμε αυτές τις διχαστικές ενέργειες και συμπεριφορές, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά σε κάθε επόμενη αγωνιστική παρέμβαση και δράση.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

             

Διεκδικούμε μια αξιολόγηση αντικειμενική και ουσιαστική, που θα βασίζεται στην αρχή της αξιοκρατίας,  για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, για τη δημόσια ωφέλεια και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον, για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.



Διεκδικούμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου μας προς τους πολίτες, για ένα Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον ασφαλισμένο, τον συνταξιούχο και τις ανάγκες του για αξιοπρεπή διαβίωση.

Εδώ η Πρότασή μας 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: