6 Οκτ 2017

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υπονομεύσει τους αγώνες μας!



Συνάδελφοι
Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου μας που σε ποσοστό 70% δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία/αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Μετά την κατάθεση και την ψήφιση (τόσο από τα κόμματα της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) της τροπολογίας που θεσπίζει ποινή για τη συμμετοχή σε απεργιακό μέτρο, η συμμετοχή μας σ’ αυτήν ήταν αυτονόητη. 
Όλοι όσοι συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της ΑΡΣΥ πιστεύουμε ότι η απόφαση για συμμετοχή ή μη σε απεργιακό μέτρο είναι αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του κάθε συναδέλφου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που σε κάθε περίπτωση και με κάθε μέσο ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και με ξεκάθαρα επιχειρήματα επιδιώκουμε να κερδίζουμε την στήριξή τους σε κάθε απεργιακό μέτρο.
Η ΑΡΣΥ, από την πρώτη στιγμή, συντάχθηκε ενάντια σ’ αυτήν την εκβιαστική διάταξη απαιτώντας:
  • από την υπουργό να αποσύρει «χθες» την εκβιαστική διάταξη που διαχωρίζει τους συναδέλφους
  • από την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει το διάλογο περιγράφοντας τους βασικούς άξονες μιας αξιόπιστης αξιολόγησης
Ωστόσο, η στήριξη του απολύτως δίκαιου αυτού απεργιακού μέτρου δεν νομιμοποιεί κανέναν και καμία να ακολουθήσει αντιστρόφως ανάλογη - και ίσως χειρότερη - πρακτική με αυτή της υπουργού ή των εκφραστών της νεοφιλελεύθερης αντίδρασης που χωρίς περιστροφές χαρακτηρίζουν «λουφαδόρους» τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία/αποχή.
Προβοκατόρικες ενέργειες που θυμίζουν παλαιοκομματικές πρακτικές  χαφιεδίστικης έμπνευσης και νοοτροπίας και έρχονται να προστεθούν στα ανησυχητικά κρούσματα «τραμπουκισμού», που ολοένα αυξάνονται τον τελευταίο καιρό και υπό την ανοχή, δυστυχώς, μέρους των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, έφτασαν να εκδηλώνονται ακόμα και στα πλαίσια των γενικών συνελεύσεων, δεν έχουν καμία θέση στο πλαίσιο του αγώνα μας.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις πρακτικές αυτές και διαβεβαιώνουμε τους επίδοξους χαφιέδες κουκουλοφόρους του Υπουργείου και των διαδρόμων του ότι θα μας βρουν απέναντι τους.   
Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων
Μόνο με την ενότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για μας και τις θέσεις εργασίας μας.
Στους συλλογικούς αγώνες δεν περισσεύει καμία/κανένας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε λέτε τα πράγματα με το όνομά τους γιατίτους νταβαντζίβες;