23 Απρ 2018

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 16 Μαΐου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 16 Μαΐου, σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει επικοινωνία με συνομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων η ΓΣΕΕ, για κοινή διοργάνωση πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας τη συγκεκριμένη ημέρα.
Ως προς την ΑΔΕΔΥ οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της
έχουν δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά το πρόγραμμα δράσης της ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα την κήρυξη της προαναφερθείσας 24ωρης απεργίας ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, την οργάνωση νέας κινητοποίησης για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις 3 Μαΐου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.
Το δεύτερο σκέλος αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Στα αιτήματα αιχμής περιλαμβάνονται:
1. Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
2. Κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό «που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%».
3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. «Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας» διαμηνύεται.
5. Κατάργηση της «τροπολογίας Γεροβασίλη» για την αξιολόγηση (αποκλείει από τις κρίσεις όσους προϊσταμένους απείχαν από τη διαδικασία).
6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: