22 Απρ 2018

Ανακοίνωση ΑΡΣΥ για τον αποκλεισμό απεργών από Πίνακες κατάταξης Υπ. Εργασίας

Δημοσιοποιήθηκαν στις 12-04-2018 οι πίνακες κατάταξης και αποκλειομένωνγια την πλήρωση τριών (3) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Και οι δύο αυτοί πίνακεςαποτέλεσαν μια δυσάρεστη έκπληξη που δυστυχώς σκιάζει το γεγονός ότι επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια,η πάγια διεκδίκησή μας ικανοποιήθηκε και οι θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο μας κατανέμονται πλέον με αξιοκρατικές διαδικασίες, μέσω ενός αδιάβλητου συστήματος κρίσεων.
Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι από τους πίνακες κατάταξης αποκλείστηκαν 7 αιτούντες  (οι 4 εξ αυτών συνάδελφοι από το υπουργείο μας) με το αιτιολογικό ότι «Δεν πληρούται η προϋπόθεση συμμετοχής κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 4 και 5 του άρ. 24Α του ν. 4369/2016, όπως ισχύει.»,επειδή δηλαδήσυμμετείχαν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχε η Ομοσπονδία μας με ομόφωνη απόφαση της.
Σταθερά αντίθετοιστην απεργοσπαστική τροπολογία, με απόλυτο σεβασμό στην εντιμότητα και το σθένος των απεργών συναδέλφων μας, εγγυόμαστε ότι θα σταθούμεμε όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι σε κάθε ενέργεια διεκδίκησης του αυτονόητου, της άρσης της τιμωρίας για τη νόμιμη συμμετοχή τους στην απεργία.
Ακολούθησε ωστόσο και άλλη δυσάρεστηέκπληξη!Στους πίνακες κατάταξης, στους μη απεργούς δηλαδή, βλέπουμε νασυμπεριλαμβάνονται τα ονόματα αρκετών συναδέλφων μας, μεταξύ των οποίων και συνάδελφοςπου έχοντας εκλεγεί ως υποψήφιος με την ΠΑΣΚ Υπουργείου Εργασίας,κατέχει (ακόμα) υψηλόβαθμη θέση στην Ομοσπονδία!
Σταθερά αντίθετοι στην απεργοσπαστική πρακτική, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα και στις προσωπικές φιλοδοξίες κάθε μη απεργού συναδέλφου, αναρωτιόμαστεγια ποιο λόγο ο συγκεκριμένοςσυνδικαλιστικόςεκπρόσωποςστη συνεδρίαση της ΟΣΥΠΕ υπερψήφιζε τη συμμετοχή στην απεργία - αποχή και καλούσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σ’ αυτή;
Όλοι εμείς στην ΑΡΣΥ παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις απέναντι στους συναδέλφους μας, επιμένοντας να διεκδικούμε το αυτονόητο:
·         από την Υπουργό να αποσύρει άμεσα την εκβιαστική διάταξη που διαχωρίζει τους συναδέλφους σε συμμορφούμενους και μη
·         από την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει το διάλογο περιγράφοντας τους βασικούς άξονες μιας αξιόπιστης αξιολόγησης.
Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι μόνο με την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματα του άλλουμπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τις θέσεις εργασίας μας. Πεποίθηση πουπροϋποθέτει κριτική διάθεση απέναντι σε κάθε είδους διασπαστικές ενέργειες και ατομικιστικές νοοτροπίες.
Μαζί συνεχίζουμε αγωνιστικά με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: