12 Φεβ 2019

Για την ανάρτηση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης facebook

 Αναφορικά με την ανάρτηση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρεται σε περιστατικό διαφθοράς στο Σ.ΕΠ.Ε. ο σύλλογός μας άμεσα και ομόφωνα αποφάσισε να μην αφήσει το γεγονός να περάσει στο ντούκου.


Εμείς ως ΑΡΣΥ διαφωνήσαμε και εδώ θα βρήκε την δική μας ανακοίνωση.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του συλλόγου μας 


Αναφορικά με την ανάρτηση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρεται σε περιστατικό διαφθοράς στο Σ.ΕΠ.Ε., ο Σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαπλοκής, αδιαφάνειας και παράφρασης της ιδιότητας του Επιθεωρητή Εργασίας, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα και παράνομες συμπεριφορές που υπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. Ουδέποτε χαριστήκαμε και δεν πρόκειται να χαριστούμε σε επίορκους συναδέλφους μας, όποιοι και αν είναι.

Ωστόσο, είμαστε αντίθετοι και αντικρούουμε κάθε φαινόμενο «κοινωνικού αυτοματισμού» που προκαλεί η επιλογή της Υπουργού μας να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες μέσω του facebook, «τραυματίζοντας» την αξιοπιστία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημεί άδικα ένα ολόκληρο Σώμα που μέσα στις σημερινές αντίξοες συνθήκες διάλυσης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας μας, του ορυμαγδού των εργασιακών ανατροπών και της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας, αγωνίζεται σθεναρά για την προστασία, προάσπιση και προαγωγή των εργασιακών σχέσεων, υπερασπιζόμενο αποδοτικά, αποτελεσματικά και ποιοτικά τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου η οποία έσπευσε να δημοσιοποιήσει μέσω του facebook ζητήματα σχετικά με παράτυπες διαγραφές προστίμων και τη θέση σε αργία Επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε., χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η πειθαρχική διαδικασία, να έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και να υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου μας να υφίσταται αδίκως σήμερα αήθη σχόλια και επιθέσεις.

Και μας προκαλεί εύλογες αμφιβολίες και ερωτηματικά για τον χρόνο που επέλεξε η Υπουργός να αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα και ανησυχούμε μήπως και η συγκεκριμένη ενέργεια, αποτελεί ακόμη μια συνειδητή της απόφαση στην ολοκλήρωση της υποβάθμισης του ρόλου και του έργου του Σ.ΕΠ.Ε., που συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ζητούμε να υπάρξει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να μην αποτελέσει την αφορμή για μια ακόμη άδικη επίθεση στο Σ.ΕΠ.Ε. και στους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται και θα συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε μέσο, σ’ ένα δρόμο μακρύ και ανηφορικό για την επίτευξη της πολυπόθητης ενδυνάμωσης και αναβάθμισης του Σ.ΕΠ.Ε., που μέχρι σήμερα φαίνεται ότι αποτελεί και για τη σημερινή Πολιτική Ηγεσία μια θεωρητική και μόνον προσέγγιση.

Η ενίσχυση της αξιοπιστίας του Σ.ΕΠ.Ε. και της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο συγκεκριμένο θεσμό, αποτελεί για μας την κυρίαρχη δυναμική του αγώνα μας και της δράσης μας για την ανάκτηση της εργασιακής κανονικότητας και αξιοπρέπειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: