12 Δεκ 2016

Υπηρεσικά συμβούλια 2016, στην πρώτη θέση το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου 2016 ανέδειξαν εκπρόσωπους υποψήφιους του «Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Εργασίας των μονίμων υπαλλήλων και των ΙΔΑΧ και αυτό οφείλεται στην δική σας αποφασιστική ενεργοποίηση και συμμετοχή. Το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία και την εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στον συνδυασμό μας, ανακηρύσσοντάς τον πρώτο με 410 ψήφους και ποσοστό 32% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.


Η πρώτη θέση στην προτίμηση των συναδέλφων είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση για την καλύτερη εκπροσώπηση του συνόλου των συναδέλφων που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (Γενική Γραμματεία Εργασίας, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διαχειριστικές Αρχές), στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και στα Προνοιακά Ιδρύματα εποπτείας του Υπουργείου μας πανελλαδικά.

Στο ψηφοδέλτιό μας επιδιώξαμε την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών χώρων και πετύχαμε τη συμμετοχή με την υποψήφιοτητά τους συναδέλφων που συμμετέχουν ενεργά σε 4 διαφορετικά πρωτοβάθμια Σωματεία και τρεις Ομοσπονδίες. Στόχος μας είναι η συνεργασία αυτή να μην είναι απλά εκλογική αλλά μια ουσιαστική  μόνιμη συμμαχία.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρη νίκη του ευρύτερου χώρου των προοδευτικών – ριζοσπαστικών δυνάμεων που οραματίζεται μια δημόσια διοίκηση δημοκρατική και απαλλαγμένη από τις πελατειακές σχέσεις προς όφελος της κοινωνίας, δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για ενότητα στην εκπροσώπηση του συνόλου των υπαλλήλων.
Σ΄ αυτές τις εκλογές αποδοκιμάστηκαν οι δυνάμεις της συντήρησης που επιμένουν να βλέπουν το Υπουργείο μας ως προσωπικό “μαγαζί” εξυπηρετήσεων και προσπάθησαν με έντονα διχαστικές πρακτικές να κερδίσουν από τους διαχωρισμούς και τις αντιπαραθέσεις.

Βάζοντας μπροστά την συναδελφικότητα, την ενότητα και τη συλλογικότητα δεσμευόμαστε ότι θα εκπροσωπήσουμε αποτελεσματικά, δίκαια, και αντικειμενικά όλους τους συναδέλφους και θα υπηρεσπίσουμε τα δικαιώματά μας έξω από παραταξιακές αντιλήψεις, πρακτικές και κατεστημένα, χωρίς κανένα διαχωρισμό με διαφάνεια, λογοδοσία, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας (ο Κώστας Τσαστούλης με αναπληρώτριά του την Έλυα Κούρεντα στο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο των μονίμων, και ο Βασίλης Παπαβασιλείου με αναπληρωτή του τον Νίκο Στάβερη καθώς και η Κική Δράκου ως αναπληρώτρια της ανεξάρτητης υποψήφιας Ι. Γραβάνη στα αντίστοιχα συμβούλια των ΙΔΑΧ) θα είναι συνεχώς παρόντες και υποστηριζόμενοι από το σύνολο του ψηφοδελτίου μας θα βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους και στις ανάγκες τους.

Σας καλούμε το επόμενο διάστημα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Να μην επιτρέψουμε αυτή η ευκαιρία να χαθεί, και μαζί με εσάς, να βάλουμε τα δυνατά μας για να αλλάξουμε πορεία και να μετατρέψουμε την αβεβαιότητα, την παραίτηση και την απαισιοδοξία, σε όραμα, ελπίδα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στην επόμενη σελίδα ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών:
ΕΚΛΟΓΕΣ 5ης Δεκεμβρίου 2016 για εκλογή αιρετών εκπροσώπων
στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια Μονίμων και ΙΔΑΧ
του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Α. Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο μονίμων. Ψήφισαν: 1365, Άκυρα: 27, Λευκά: 63
1.     Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, 410 ψήφοι, ποσοστό 32%
2.    Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΑΚΑ, 325 ψήφοι, ποσοστό 25%
3.    ΠΑΣΚ, 221 ψήφοι, ποσοστό 17%
4.    ΔΑΚΕ, 152 ψήφοι, ποσοστό 12%
5.    Αγωνιστική Συσπείρωση, 114 ψήφοι,ποσοστό 9%
6.  Ανεξάρτητη Υποψήφια Λίζα Σιδέρη (υποστηριζόμενη από ΑΣΥ), 53 ψήφοι, ποσοστό 4%
Εκλέγονται: α) Από το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ο Κώστας Τσατσούλης με αναπληρώτρια την Έλυα Κούρεντα και β) Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο ΥΠΕΚΑΚΑ ο Νίκος Γεωργιάδης με αναπληρωτή τον Γιάννη Μαστρογιαννόπουλο.

Β. Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο ΙΔΑΧ. Ψήφισαν: 107, Άκυρα: 8, Λευκά: 8
1.     Ανεξάρτητη Υποψήφια Ιωάννα Γραβάνη, 60 ψήφοι, ποσοστό 65%
2.  Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, 41 ψήφοι, ποσοστό 44%
Εκλέγονται: α) Η ανεξάρτητη υποψήφια Ιωάννα Γραβάνη με αναπληρώτριά της την Κική Δράκου από το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο και β) Από το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ο Βασίλης Παπαβασιλείου με αναπληρωτή τον Νίκο Στάβερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: