18 Μαρ 2020

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια τόσο των συναδέλφων μας όσο και των συναλλασσόμενων με τις υπηρεσίες μας πολιτών


Με έκπληξη είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά από τόσες μέρες ο Σύλλογος μας έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση σχετικά με τον κορονοιό πώς και πότε από ποιον σύλλογο εκδόθηκε αυτή η ανακοίνωση; Όπως γνωρίζουμε τα συλλογικά όργανα δεν έχουν συνεδριάσει ούτε καν εξ αποστάσεως σχετικά με την πανδημία ή εμείς της ΑΡΣΥ δεν έχουμε συμμετάσχει σε κάποια συνεδρίαση αν και έχουμε αποστείλει σχετικά αιτήματα με μειλ. Μας λέει ότι ο σύλλογος ή η πλειοψηφία του   ότι είναι σε άμεση  επαφή με τον Γεν. Επιθεωρητή και τη Διοίκηση και ;
Συνάδελφοι τα πράγματα είναι κρίσιμα αν και ο σύλλογος ή η πλειοψηφία του μας προαναγγέλλουν ότι   «αναστέλλεται η εξυπηρέτηση κοινού στο ΣΕΠΕ με φυσική παρουσία για όλες τις υπηρεσίες που γίνονται ηλεκτρονικά, για κατεπείγουσες υπηρεσίες που απαιτούν φυσική παρουσία ώρες κοινού 9-11 και μόνον κατόπιν ραντεβού» πριν σταλεί η σχετική απόφαση στις επιθεωρήσεις αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό.

Με μεγάλη λύπη μας και πραγματική ανησυχία αναγκαζόμαστε
να θυμίσουμε τα αυτονόητα που οφείλουν να γίνουν σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας κεντρικές και περιφερειακές !
να θυμίσουμε ότι συνεχίζεται η πλημμελής αντιμετώπιση από μέρους σας του ζητήματος της λήψης μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό στις υπηρεσίες του Υπουργείου.
να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 14/3/2020  (αριθμ. ΦΕΚ 64) ανάμεσα στα όργανα ελέγχου τήρησης των έκτακτων μέτρων αναφέρονται οι Επιθεωρητές -Ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. 
να θυμίσουμε ότι στις συνθήκες κρίσης που ζούμε ο κόσμος της εργασίας βάλλεται ακόμα πιο πολύ 
Επειδή δεν είναι αυτός ο ρόλος μας καλούμε να ληφθούν απόφασεις σχετικά:
 1. Μέτρα και οδηγίες που αφορούν την εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου. · Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Προϊσταμένων – Υπεύθυνων κάθε Υπηρεσίας σχετικά με το θέμα αυτό. · Μέριμνα για τις ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων που λόγω των καθηκόντων τους θα πρέπει να μεταβούν σε εξωτερικούς χώρους π.χ. επιθεωρητές , · Ειδική μέριμνα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, · Ανακατανομή των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας σε ομάδες με ευθύνη των Προϊσταμένων – Υπεύθυνων σύμφωνα με τη σύνθεση του υπαλληλικού προσωπικού και των καθηκόντων τους, · Οδηγίες χειρισμού σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα της νόσου σε συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων).

2. Μέτρα και οδηγίες συναλλαγής με το κοινό · Απαιτείται ερμηνευτική εγκύκλιος από τις αρμόδιες διευθύνσεις για κάθε αντικείμενο
3. Μέτρα οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίσουμε συντονισμένα σαν υπουργείο τα νέα κατάσταση που δημιουργείται στην αγορά εργασίας
Εμείς οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας και των Επιθεωρήσεων έχουμε κρατήσει τις υπηρεσίες μας μάχιμες με το φιλότιμο μας … αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό.
Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια τόσο των συναδέλφων μας όσο και των συναλλασσόμενων με τις υπηρεσίες μας πολιτών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: