18 Αυγ 2020

Εκτός ελέγχου η αγορά εργασίας στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην Εφσυν στις 14-16 Αυγούστου σχετικά με την κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα στη covid-19 εποχή αναφέρονται τα εξής:

  • Το 50% των νέων θέσεων εργασίας είναι πλέον με ελαστικές μορφές, με ωρομίσθιο στα 3 ευρώ καθαρά, σε εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση

  • Αμέτοχη παρακολουθεί η κυβέρνηση. Διά του υπουργείου Εργασίας αδυνατεί να επιδείξει σχέδιο και προοπτική και οι συνεχείς νομοθετικές διορθώσεις έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα στοίχιζε μια γενναία και χωρίς μύριους αστερίσκους στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

 

Εξίσου ενδιαφέρουσα στο ίδιο ρεπορτάζ και η συνέντευξη του κου Καββαθά,προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος χαρακτηρίζει "αποτυχημένο και απαξιωμένο το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”, παρά το συνεχές μακιγιάρισμα".

Και η έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19 στην εργασία, την εκπαίδευση, τα δικαιώματα αλλά και την ψυχική ευεξία των νέων ανθρώπων που δέχτηκαν ένα αιφνίδιο κύμα περιορισμών στη ζωή και τη συμπεριφορά τους. στους νέους είναι εξίσου αποκαρδιωτική..

 

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: