22 Φεβ 2021

Δεν υπάρχει μόνο εργοδοτική αυθαιρεσία..έχουμε και την κυβερνητική αυθαιρεσία!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μία μόνο φράση του αποτύπωσε επακριβώς την ανύπαρκτη μέριμνα της κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας.  



Μία μόνο φράση κατάφερε να αποκαλύψει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία εν μέσω πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. 

Μετά την υποκριτική σύσταση του Υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων στο delivery μέσα στον χιονιά, η κυβέρνηση, που όλο αυτό το διάστημα αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας για τους χώρους εργασίας, για ακόμη μία φορά δείχνει την αδιαφορία της για τον κόσμο της εργασίας, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου της.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει τι απαντά η κυβέρνηση στις «αυξανόμενες καταγγελίες ότι εν μέσω πανδημίας χωρίς μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως σούπερ μάρκετ, πάνω στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και με τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εργαζόμενοι οδηγούνται σε απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό, ξεκούραση, οικογενειακή ζωή».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας που έχουν τεθεί απ’ την εργατική νομοθεσία». 

Πηγή: rosa.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά;! https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/282369_oi-skies-mias-thriambeytikis-epistrofis?amp