9 Φεβ 2021

Των προστίμων τα παιδιά (πριν κόψουν κλήσεις σκέφτονται)…

 Συνάδελφοι ευτυχώς εμείς σκεφτόμαστε και αρνούμαστε να παίξουμε το παιγνίδι τους και να γίνουμε κυνηγοί κεφαλών.  'Όπως κάνουν άλλοι προκειμένου να επιδείξουν “έργο” και να γεμίσουν με εικόνες αστυνομικού τύπου ελέγχων στα ΜΜΕ για την τήρηση των μέτρων . 

Έτσι οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν πως το σαββατοκύριακο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους περίπου 700.000 ευρώ. Δυστυχώς, ήρθαν οι εικόνες της Ικαρίας για να γελοιοποιήσουν την

αποτελεσματικότητα των οργάνων της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μεταξύ των προστίμων που επιβλήθηκαν ήταν και τα εξής:

Σε 80χρονη στη Λαμία που έχει χάσει παιδιά και εγγόνια για “άσκοπη μετακίνηση”. Επειδή μετακινήθηκε από τον εγκλεισμό της μοναξιάς της στην κοντινή πλατεία για να πουλήσει μαρούλια από τον κήπο της. Όχι τόσο, όπως είπε, για τα λίγα χρήματα -που, όμως, έχει ανάγκη καθώς δεν έχει μπει σε…αναστολή και δεν εντάσσεται σε κάποια ΚΑΔ πληττόμενης επιχείρησης-, όσο εξαιτίας της ανάγκης να ανταλλάξει μερικές κουβέντες με συμπολίτες της και να θεραπεύσει για λίγο το σκοτάδι…

Σε πεζοπόρο στην Μακρινίτσα Πηλίου επειδή, όπως αναφέρεται, είχε οργανώσει “ομαδική δράση” πεζοπορίας στο Πήλιο. Ήτοι, πέντε-έξι μέλη του τοπικού συλλόγου που περπατούν οργανωμένα στο βουνό, σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου ο ένας από τον άλλον!

Σε τρεις πολίτες που έκαναν …παράνομη συνάθροιση στην αυλή του σπιτιού ενός εξ αυτών.

Οι αστυνομικοί που επέβαλαν τα πρόστιμα επικαλούνται τις σχετικές εντολές των ανωτέρων τους και εκείνοι με την σειρά τους τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις σχετικές εγκυκλίους. Δικαίως απαιτεί κανείς να διαθέτουν στοιχειώδη ενσυναίσθηση και να αντιλαμβάνονται που σταματούν οι νόμοι και που αρχίζει η λογική. Πρωτίστως, όμως, θα έπρεπε να απαιτεί κανείς κάτι τέτοιο από εκείνους που εκδίδουν εντολές και σκηνοθετούν αστυνομικούς ελέγχους προς τέρψη των τηλεοπτικών εκπομπών.

Τέτοια πρόστιμα εκθέτουν τους κυβερνώντες και κονιορτοποιούν την ίδια την έννοια της ισονομίας. Διότι την ίδια ώρα που η γιαγιά της Λαμίας καλείται να πληρώσει 300 ευρώ για μια μετακίνηση που θεωρείται “άσκοπη”, το γεύμα στο μπλακόνι του βουλευτή Στεφανάδη παρουσιάζεται ως …σκόπιμο και λογικό. Ή στην χειρότερη περίπτωση μια στιγμή απερισκεψίας κάποιων που “δεν προστάτευσαν τον πρωθυπουργό”.

Οι πολίτες που επέμειναν τον εγκλεισμό του πρώτου lockdown και ανέχονται έκτοτε τις παλινωδίες των μέτρων που ανακοινώνονται και μετά καταργούνται για να επανέλθουν πριν ξανακαταργηθούν υποχρεούνται -και ορθώς- να τηρήσουν τις εντολές μέχρι σημείου στίξης. Εκείνοι που επιβάλλουν τους κανόνες όχι…

Και κάθε φορά που η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους -ως οφείλουν- έρχονται να απειλήσουν με νέα πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα. Νωπή η μνήμη, άλλωστε, από την ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Βουλή, την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει λίγη ώρα αργότερα.

πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: