12 Νοε 2021

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης διαγνωστικού έλεγχου νόσησης από τον κορονοϊό

 Με δελτίο τύπου με τίτλο "Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή της δήλωσης για τα rapid test" το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι :

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης «περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 κατά την εβδομάδα αναφοράς» έως και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, στις 23:59, για τις εβδομάδες αναφοράς 18-24 Οκτωβρίου, 25-31 Οκτωβρίου και 1-7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συναδέλφησες  συνάδελφοι  εμείς ως ΑΡΣΥ έχουμε ταχθεί από την αρχή απέναντι σ αυτήν την διαδικασία.

Με τέτοιου είδους τιμωρητικής λογικής και έμπνευσης αρμοδιότητες, το πλήγμα που θα δεχτούμε τόσο ως εργαζόμενοι Επιθεωρητές-τριες Εργασίας και υπάλληλοι του Σ.ΕΠ.Ε. όσο και ως δομή και αντίληψη του ρόλου της Επιθεώρησης Εργασίας, θα είναι καίριο.

Από τη μια οι Υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας θα ασχολούνται μόνο με τα εμβόλια και τα rapid test και από την άλλη χιλιάδες εργαζόμενοι θα έχουν την πρώτη επαφή μαζί τους μέσω της επιβολής προστίμου! Έτσι, εκπληρώνοντας την προεκλογική δέσμευση του κυρίου Μητσοτάκη, η Επιθεώρηση Εργασίας θα αφήσει για κάμποσο καιρό τους εργοδότες «στην ησυχία τους» επιβάλλοντας πρόστιμα σε εργαζόμενους! 

Έχουμε προκαλέσει συζήτηση στο ΔΣ του συλλόγου μας αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η απόφαση να ζητήσουμε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα σχετικά με το ζήτημα. 

Το αίτημα του Συλλόγου μας  για συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Εργασίας έχει αποσταλεί στις 09/11/2021 και αναμένουμε απάντηση για την οποία θα σας ενημερώσουμε σχετικά. 

Όλοι εμείς στην ΑΡΣΥ συνεχίζουμε τη συνδικαλιστική μας δράση, με αγωνιστική και ενωτική διάθεση, με σκοπό να περιφρουρήσουμε το επάγγελμά μας προς όφελος του κόσμου της εργασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: