17 Νοε 2021

Πρώτα η διασταύρωση, μετά τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους

 Διαβάζουμε πολλά και διάφορα σχετικά με τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους και καταλαβαίνουμε ότι είναι διαρροές του Υπουργείου ή κάποιων από το Υπουργείο.  Τα μόνα κοινά σημεία  σε  όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι ότι:

  • Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας εντόπισε περίπου 21.000 ανεμβολίαστους εργαζομένους να εργάζονται χωρίς τα προβλεπόμενα rapid tests που υποχρεούνται να κάνουν, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 
  • ακόμα δεν θα σταλούν πρόστιμα αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα οι «αμελείς» ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα λάβουν ότι είναι να λάβουν 

Και τα δυο αυτά δεδομένα ήταν αναμενόμενα. Ήταν αναμενόμενος ο τεράστιος αριθμός των προστίμων  που θα επιστρέψει το σύστημα στα τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ... Όπως και ήταν αναμενόμενο ότι τα στοιχεία που θα επιστέψει το ΕΡΓΑΝΗ δεν θα μπορεί να είμαι άμεσα αξιοποιήσιμα . 

Επίσης δεδομένο είναι ότι οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουμε μείνει στην επιθεώρηση εργασίας ακόμα και αν δεν κάνουμε καμία άλλη δουλειά δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με αυτόν τον αριθμό προστίμων.

 Τώρα για όλα τα άλλα υπάρχει διαφωνία στον τρόπο που παρουσιάζεται η είδηση.  Πολλά από αυτά που διαβάζουμε ή ακούμε ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Θα τα βάζουμε λέει ηλεκτρονικά τα πρόστιμα θα τα στέλνουμε στο μειλ των εργαζόμενων και άλλα  πολλά ..... 

Δείτε ένα λυτό δημοσίευμα

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας εντόπισε περίπου 21.000 ανεμβολίαστους εργαζομένους να εργάζονται χωρίς τα προβλεπόμενα rapid tests που υποχρεούνται να κάνουν, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι για τους εργαζομένους που δεν έχουν προβεί στα απαραίτητα τεστ, το πρόστιμο ανέρχεται από 150 ευρώ (για άτομα με μερική απασχόληση) μέχρι 300 ευρώ (για πλήρη απασχόληση) την εβδομάδα.

Ωστόσο, το Υπουργείο θα πρέπει πρώτα να διασταυρώσει τα στοιχεία, ελέγχοντας π.χ. πόσοι από τους 21.000 εργαζομένους ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας: ένα στοιχείο που τους απαλλάσσει από την υποχρέωση διενέργειας rapid test.

πηγή  

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα  δημοσιεύματα για τα νέα αυτόματα πρόστιμα από  το ΕΘΝΟΣ  το  Money Review   και από τα δικαιολογητικά με τον εφετζίδικο τίτλο "Πιάστηκαν στο «ΕΡΓΑΝΗ» 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, φωτιά τα πρόστιμα για τα rapid"

Δεν υπάρχουν σχόλια: