30 Ιαν 2022

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου - Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία, που διοργανώνουν από κοινού η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες του κλάδου της Υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και η χώρα μας πληρώνει το βαρύ τίμημα, της ανέμελης κυβερνητικής πολιτικής. Σήμερα που η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το ΕΣΥ έχει γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό η  κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα :

·        λιβανίζει τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που κλείνει το Παίδων Πεντέλης 

·        καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας, αναγκάζει τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο

·        με το νέο ΕΣΥ σχεδιάζει να κλείσει και άλλα νοσοκομεία με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας αντί να επαναλειτουργήσει αυτά που έκλεισαν για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες ποδιές και μαζί μ αυτούς διεκδικούμε:

  • . Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από covid-19 ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: