7 Ιαν 2022

Εσκυχρονίζοντας τον ΕΦΚΑ

Σήμερα το απόγευμα Παρασκευή του Αι Γιάννη έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπ. Εργασίας το σχέδιο νόμου για τον "εκσυχρονισμό" sic του ΕΦΚΑ ...
Ωραία ακούγεται η λέξη εκσυγχρονισμός μόνο που όπως γράφει και ο Dionisis Temponeras
Για την κυβέρνηση εκσυγχρονισμός λέγεται:
1.Η πρόσληψη για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους διευθυντών στο δημόσιο, από τον ιδιωτικό τομέα, με 3ετή θητεία, με αμοιβές εκτός ενιαίου μισθολογίου(πολλών χιλιάδων ευρώ) και φυσικά με την γνωστή «συνέντευξη»(άρθρο 3). Η δημόσια προκήρυξη γίνεται με την σύμπραξη και όχι από τον ΑΣΕΠ. Η χαρά των γαλάζιων golden boys που με ένα lower…καθάρισαν!
2.Στο γραφείο του Διοικητή και των Υποδιοικητών του ΕΦΚΑ, αυξάνονται οι θέσεις των μετακλητών(άρθρο 5).Ο θρίαμβος του ευέλικτου επιτελικού κράτους συνεχίζεται!
3. Η ανάθεση των συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες, γίνεται σύμφωνα με Κανονισμό Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών που εγκρίνεται από τον φορέα, κατά παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία για την ανάθεση, την εκτέλεση και την έννομη προστασία κατά την ανάθεση των δημοσίων συμβάσεων(άρθρο 6).Το μπλε πάρτι στις προμήθειες, δεν χρειάζεται νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων.. Όλα κατά παρέκκλιση.Η διαφάνεια στο μπλε!
4.Πειθαρχικά fast track κατά των υπαλλήλων(άρθρο 9).Δεν φταίει ο κ.Χατζηδάκης που δεν έχουν οι υπάλληλοι υπολογιστές και internet, φταίνε οι υπάλληλοι και πρέπει να πληρώσουν!
5.Συστήνεται εταιρία «αξιοποίησης» ακίνητης περιουσίας e-ΕΦΚΑ. Εδώ το πάρτι γίνεται πάρτι δισεκατομμυρίων. Αποστολή της εταιρία είναι η εκποίηση και εν γένει διάθεση των διοικούμενων και διαχειριζόμενων από αυτή ακινήτων(άρθρο 11). Το προσωπικό της Εταιρείας, όπως αυτό προβλέπεται και κατανέμεται με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Εταιρείας, προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου… Περίσσεψαν μερικοί γαλάζιοι από πριν και πρέπει να βολευτούν(άρθρο 18)!
6.Και γιατί να δίνονται τα κλειστά ακίνητα του ΕΦΚΑ για πολιτιστικές και κοινωφελείς δραστηριότητες παρακαλώ; Τέρμα αυτά τα σοσιαλιστικά(άρθρο 22). 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: