25 Ιαν 2022

Παρατείνεται και αύριο η γενική αργία η αναστολή λειτουργίας ή η ανωτέρα βια σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη;

Σύμφωνα με της τηλεοράσεις και τα σαιτ αυριο έχουμε γενική αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα .... σε 6 περιφέρειες της Ελλάδας και συγκεκριμένα, στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ  αναστέλλεται και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις 6 περιφέρειες που αναφέρονται ανωτέρω .

Όμως σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 14914/25.1.2022 Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ 189, Β΄, 25.1.2022), με τίτλο «Κήρυξη κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας την 26η Ιανουαρίου 2022.» και  προβλέπεται,  η αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων [εκτός των επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, φαρμακαποθηκών (συμπεριλαμβανομένης της διανομής φαρμάκων στα φαρμακεία) κ.α.] στις Περιφέρειες Αττικής, Βοιωτίας κ.α., για την Τετάρτη (26.1.2022).

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι στα σίγουρα δεν έχουμε  αργία αλλά αναστολή λειτουργίας. Δεν ξέρω πως σκέφτηκαν να πουλήσουν την αναστολή λειτουργίας ώς αργία ... αλλά οκ την δουλειά τους κάνουν... αναπαράγουν το ένα μέσω το άλλο χωρίς καμία διασταύρωση .  

Άρα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν πήγαν σήμερα ούτε θα πάνε αύριο στην εργασία τους  στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν λειτουργεί είναι δικαιολογημένοι και δικαιούνται αμοιβή από ποιον όμως; 

Τώρα τι γίνεται με τους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν δεν αναστέλλουν την λειτουργία τους αλλά αυτοί δεν μπορούν να πάνε σ αυτήν .... ναι ξέρω εδώ έχουν πιθανόν εφαρμογή οι διατάξεις για την ανωτέρα βια σίγουρα όμως; 

Τι γίνεται με τους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι σε αναστολή αλλά οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά; 

Όλοι περιμέναμε μια οδηγία του αρμόδιου υπουργείου του Υπουργείου μας δηλαδή.

Όσον αφορά την αμοιβή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το Υπ. Εργασίας δευτερη μέρα σήμερα δεν έχουν αναρτήσει κάτι σχετικά. Μα δεν συνεννοήθηκαν με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας ... πριν την έκδοση της σχετικής ΥΑ θα ρωτήσει κάποιος .... Από ότι φαίνεται όχι ... καθώς το Υπ Εργασίας έχει ακόμα στην πρώτη σελίδα την ισχυρή σύσταση για τηλεργασία . Είναι σε άλλο μήκος κλίματος δηλαδή.   

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα βέβαια θα σκάσουν σε εμάς όταν με το καλό πάμε στις υπηρεσίες μας την Πέμπτη ....


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: