Λοιπόν τι παίζει ραντεβού την Πέμπτη για κοπή Πίτας και …. Δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας….
Πως το βλέπετε θα μαζευτεί κόσμος ή θα είναι οι ίδιοι και ίδιοι + εμείς (οι νέοι εννοώ)
Λοιπόν τι παίζει ραντεβού την Πέμπτη για κοπή Πίτας και …. Δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας….
Παιδάκια διάβασα ένα άρθρο για την κοινωνική ασφάλιση και το μέλλον της στους δύσκολους καιρούς της παντοδυναμίας της αγοράς που διανύουμε. Το παραθέτω
«Στους μύθους και στα παραμύθια ο ήρωας αντιμετωπίζει το δίλημμα να κερδίσει τη βασιλοπούλα (και το βασίλειο) ή να χάσει τη ζωή του. Τα παίζει όλα για όλα. Αυτό το μοτίβο του ρίσκου δεν βρήκε τυχαία τόσο μεγάλη διάδοση στους παραδοσιακούς πολιτισμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ήρωας είναι αυτός που διακινδυνεύει. Το μέγεθος του κατορθώματος μετριέται όχι από τις συνέπειές του αλλά από τον κίνδυνο που περικλείει. Το να αψηφάς τον κίνδυνο έγινε στοιχείο όχι μόνο του ηρωισμού αλλά και του ανδρισμού. Σε κάθε παραδοσιακή κουλτούρα, από τις ταυρομαχίες ως τις μονομαχίες, το κινδυνεύει έχει περίοπτη τελετουργική θέση. Η ίδια η θεραπεία ήταν μια πράξη ρίσκου. Το φάρμακο ήταν και φαρμάκι. Θεραπεία ή θάνατος. Και κατ' επέκταση ελευθερία ή θάνατος. Όλα για όλα.
* Ο εξοβελισμός της τύχης
Σήμερα βεβαίως σπανίως συμβαίνουν αυτά. Τα φάρμακα κυκλοφορούν υπό τον όρο της ελαχιστοποίησης των παρενεργειών. Στα θεάματα υπάρχουν ειδικοί επαγγελματίες του κινδύνου που προστατεύονται από δίχτυα ασφαλείας. Στο κατ' εξοχήν σπορ του κινδύνου, στον πόλεμο, η μετάβαση από τη μάχη σώμα με σώμα στους τηλεβομβαρδισμούς συνίσταται στην επιδίωξη της μεγίστης δυνατής ασφάλειας για τον επιτιθέμενο. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που δείχνουν μια βαθιά νοοτροπιακή μετάβαση. Βεβαίως υπάρχουν και οι αυτοσχέδιοι πυροτεχνουργοί του Πάσχα, οι οδηγοί που δεν φορούν ζώνη, οι μηχανόβιοι χωρίς κράνος, οι οξυγονοκολλητές χωρίς προστατευτικά γυαλιά κ.ο.κ. Αλλά πρόκειται για νοοτροπιακά κατάλοιπα, για επιβιώσεις μιας κουλτούρας που παρήλθε. Από την κοινωνία του ρίσκου περάσαμε στην κοινωνία της προφύλαξης και της ασφάλισης. Και ας μας λένε ότι η παγκοσμιοποίηση απαιτεί νοοτροπία ρίσκου. Ο ηρωισμός συνίσταται στην τεχνογνωσία να μοιράζεις το ρίσκο σε διαφορετικές τοποθετήσεις των κεφαλαίων για να μη χάνεις. Ποιος τα παίζει όλα για όλα;
Το επιχείρημα που θέλω να αναπτύξω εδώ είναι ότι αυτή η μετάβαση από το ρίσκο στην ασφάλιση είναι συνώνυμη της διαδικασίας του πολιτισμού. Αυτή τη διαδικασία ο Norbert Elias την περιέγραψε από την άποψη της μεταβολής των τρόπων και των συνηθειών, πώς διαδόθηκαν οι «καλοί τρόποι» ως η αυτοσυγκράτηση των επιθυμιών και η μετάθεση της απόλαυσης. Σε αυτή τη διαδικασία του πολιτισμού κεντρικό, αλλά ακόμη ανεξερεύνητο, ρόλο έχει παίξει η διαδικασία της ασφάλισης. Ο εξοβελισμός της τύχης. Η διαδικασία δηλαδή της διασποράς και της κατανομής του κινδύνου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο και σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Επομένως η μείωση των ατομικών συνεπειών του κινδύνου. Ξεκινώντας από τις πρώτες κομπανίες που ασφάλιζαν τους κινδύνους των θαλάσσιων μεταφορών, στην αυγή των νεότερων χρόνων η διαδικασία της ασφάλισης εξαπλώθηκε από τα αντικείμενα στις δραστηριότητες και στα πρόσωπα, με επιδίωξη να καλύψει τις άπειρες πηγές των κινδύνων. Λίγα πράγματα μένουν ακόμη ανασφάλιστα και είναι ζήτημα χρόνου να ασφαλιστούν και αυτά. Θα προβλέψουν άλλωστε τα επιτελεία σχεδιασμού των ασφαλιστικών εταιρειών. Γιατί η διαδικασία της ασφάλισης δεν εξαρτάται από την προνοητικότητα του μυρμηγκιού σε αντιπαράθεση με την ανεμελιά του τζίτζικα. Έγινε υπόθεση οργανωμένης οικονομικής δραστηριότητας, τομέας και εξειδίκευση της αγοράς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντικατέστησαν την έννοια της θείας πρόνοιας, το «έχει ο Θεός», κεντρικό στοιχείο της θρησκευτικής πίστης. Και δεν περιορίζεται μόνο στο σημείο αυτό η σχέση τους με τη θρησκεία. Αν η θρησκεία περιείχε έναν ηθικό κώδικα, μια πειθαρχία ζωής, η πειθαρχία αυτή εκπορεύεται πλέον από τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις ασφάλισης. Όχι μόνο πληρώνεις για την παραβίαση των κανόνων ασφάλειας αλλά υποχρεώνεσαι να συμμορφωθείς με αυτούς. Η μοντέρνα ηθική της εργασίας δεν εκπορεύεται από την προτεσταντική εσωτερικευμένη ηθική, όπως έγραφε ο Max Weber, αλλά από τους κανόνες της ασφάλισης. Η ανεμελιά πληρώνεται. Οι πειρασμοί επίσης. Οι κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το ποτό, καταδιώκονται γιατί πρωτίστως στοιχίζουν. Από 'δώ και η αντικαπνιστική υστερία. Η επιδίωξη πρόσβασης στα μυστικά του ανθρώπινου γονιδίου από τις ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποτελεί παρά μια επικίνδυνη κατάληξη της πρόσβασης στις συνήθειες του βίου. Μια κατάληξη της καθυπόταξης της τεχνολογίας της υγείας, της ιατρικής και των ιατρικών υπηρεσιών στις ασφαλιστικές εταιρείες που σε μεγάλο βαθμό έχει συντελεστεί πέραν του Ατλαντικού.
* Η νέα πάλη των τάξεων
Η διαδικασία και οι θεσμοί της ασφάλισης αναδιοργανώνουν και μετασχηματίζουν τις κοινωνικές διαιρέσεις και συγκρούσεις. Οι ευκατάστατοι διαθέτουν πλήθος ασφαλιστικών συμβολαίων για τη ζωή τους, την υγεία τους, το σπίτι και τα υπάρχοντά τους, για την εργασία και τα γηρατειά τους κ.ο.κ. Οι φτωχοί όσο πιο φτωχοί είναι τόσο πιο ανασφάλιστοι. Αλλά και ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους πελάτες τους ανοίγεται ένα πεδίο διαφορών, διεκδικήσεων, συσχετισμού δύναμης και εξουσίας που δεν είναι απλώς το αθώο παιχνίδι της αγοράς και της ζήτησης που περιγράφουν τα οικονομικά εγχειρίδια και οι δογματικοί της αγοράς. Ανοίγεται ένα πεδίο διαφορών στο οποίο εμπλέκονται και αναδιατυπώνονται όλες οι άλλες κοινωνικές ανισότητες και διαφορές. Τι ασφαλίζεται και τι όχι; Ποιες οι δυνατότητες πρόσβασης στα ασφαλισμένα αγαθά; Ποια είναι η απόδοση των ασφαλίσεων; Ποιες είναι οι συνθήκες απόδοσης; Ποιος ελέγχει αυτό το παιχνίδι; Ποιος βάζει τους κανόνες και τις νόρμες της διαιτησίας με βάση τις οποίες εκδικάζονται οι διαφορές; Η νέα πάλη των τάξεων θα διεξαχθεί ανάμεσα στους ασφαλιστές και στους ασφαλισμένους, όταν οι τελευταίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετακύλισης του κόστους ασφάλισης.
* Οξύ πολιτικό ζήτημα
Η μη δυνατότητα μετακύλισης του κόστους ήταν αυτή που μετέτρεψε το αίτημα της ασφάλισης της εργασίας σε δημόσιο αίτημα κοινωνικής και όχι ιδιωτικής ασφάλισης.
Και η μετατροπή του ασφαλιστικού ζητήματος σε οξύ πολιτικό ζήτημα, και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλές χώρες, είναι η αναμενόμενη συνέπεια της πορείας αυτής. Αν το κράτος ανέλαβε την ασφάλιση της εργασίας, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και σχετικά μικρότερη πειθαρχία από τους ασφαλισμένους του, ήταν γιατί αφενός πρυτάνευαν οι λόγοι πολιτικής ασφάλειας και αφετέρου γιατί με το επίπεδο των μισθών και της επικινδυνότητας ήταν το λιγότερο ελκυστικό για τον ιδιωτικό τομέα. Δεν συμβαίνει το ίδιο τώρα. Η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πεδία που εποφθαλμιά η αγορά. Με τεράστιες επιπτώσεις στον ανασχηματισμό της κοινωνίας και της καθημερινής ζωής μελλοντικά. Διαφορετική ιδεολογία και αξίες παράγει η γενικευμένη ιδιωτική ασφάλιση, διαφορετική η κοινωνική. Γι' αυτό και οι κατηγορίες των νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων ότι το κράτος πρόνοιας καλλιεργεί την εξάρτηση, την ανευθυνότητα και την τεμπελιά, οι οποίες συνοδεύονται από προτάσεις που συνδυάζουν την ιδιωτική ασφάλιση με την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία για τους αναξιοπαθούντες. Δυστυχώς, από την άλλη μεριά, η υποβάθμιση και η γραφειοκρατικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εμποδίζουν να δειχτεί ο προγραμματικά στενός δεσμός της με την ιδιότητα του πολίτη.
Αλλά ήδη από τώρα οι ασφαλίσεις φαίνεται ότι μετατρέπονται στο μελλοντικό κρίσιμο σημείο των κοινωνικών κινητοποιήσεων. Οι διαδηλώσεις των συνταξιούχων, οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό αποτελούν απολύτως νέα κοινωνικά φαινόμενα. Όταν δημιουργήθηκε το ΙΚΑ, όχι μόνο καμιά απεργία δεν το διεκδίκησε, όχι μόνο περνούσε στα ψιλά των εφημερίδων, αλλά και η Βουλή που το ψήφισε το 1934 ήταν μισοάδεια. Τώρα, με την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος, γεμίζουν οι πλατείες όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στο Παρίσι και αλλού. Το παλιό σύνθημα «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» φαίνεται να μετατρέπεται σε «ασφαλισμένοι όλων των χωρών ενωθείτε». Οι πόλεμοι των κοινωνικών ασφαλίσεων έχουν μέλλον.»
Από τον : Α. ΛΙΑΚΟ
Παιδιά σήμερα Παρασκευή η διάθεσή μου δεν σηκώνει πολιτική, νομοσχέδια, προσχέδια………… αλλά στίχους
(στίχους που μια φίλη έγραψε για αυτά που ένοιωθε μια άλλη φίλη, η οποία τα έστειλε σε μια άλλη φίλη και από φίλη σε φίλη ήρθαν έως εδώ να ακουμπήσουν…..)
Ο έρωτας πράξη ανειδίκευτη
Και εσωστρεφής.
Απαρχαιωμένη αντίληψη για το σύμπαν.
Γέφυρα μεταξύ ορατού και αοράτου......
Τα μάτια σου...η σχισμή για το άπειρο.
Η αρχαία μου πληγή.
Που δεν εξηγείται.
Και δεν λογαριάζει.
Εκκωφαντικά θορυβώδης
Ανεπίδεκτη θερμότητας.
Φοράει τα τακούνια της
Λυγίζει το γοφό της.
Εκτρέφεται και μεγαλώνει
Στη πεδιάδα της μήτρας μου.
Να ‘ξερες πόσα φθινόπωρα
Ζήτησαν καταφύγιο
Στην αγκαλιά μου...
Διάλεξα το δικό σου.
Αφελής, ένθερμος τζογαδόρος
Των αγρών...
(Και έτσι) Ευδοκίμησα θρύλος.
Ταινία μικρού μήκους στα μάτια των αστών.
Ίδια ο Διόνυσος, γλέντησα τους καρπούς...
Ανάμεσα σε πτήσεις, σε μυστικούς δείπνους, σε σφαγεία, σε θάλασσες, σε τροχόσπιτα.
Στους δρόμους, με τους κυνόδοντες μου να αστράφτουν.
Και τη γοητεία μου να ίπταται χαρταετός.. στα χέρια μωρού-παιδιού.
Μόλις που ανακάλυπτα την άγρια φύση.
Λύκος-Γυναίκα-Πάνθηρας-Μητέρα.
Πότε για να με θρέψουν.
Πότε για να με φάνε.
Και έπειτα...
Έπειτα τι? τι?
Ο θάνατος.
Ξιφολόγχη βαθιά στη καρδιά μου.
Προς το παρόν.
Απερίγραπτος.
Εύσωμος.
Και
Μέσα μου.
Δεν του είπα ούτε ναι ούτε όχι.
Ήρθε να με χηρέψει
Και να με προικίσει.
Ζωντοχήρα στα Ηλύσια Πεδία
Θρηνώ
Από τον αστράγαλο ως τη γλώσσα.
Ευχαριστώ Hellen
Στο οικονομικό φύλλο του Κυριακάτικου Θέματος ανακοινώθηκαν κάποια σημεία προσχεδίου Νομοσχεδίου που ετοιμάζει το Υπουργείο Απασχόλησης, αρκετά σημεία του οποίου αφορούν και το ΣΕΠΕ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με το άρθρο 13 αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεωρητών σε Γενική Γραμματεία, προκειμένου να διασφαλιστούν αποτελεσματικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με το άρθρο 14 μειώνονται τα πρόστιμα από 1500 σε 500 € για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ αυξάνονται για τις μεγάλες από 15000 σε 40000 €. Με το άρθρο 16 εξομοιώνονται τα έξοδα κίνησης των κοινωνικών- τεχνικών επιθεωρητών με τα προβλεπόμενα για τους υπαγόμενους στην ίδια υπηρεσία του υπουργείου Απασχόλησης (έτσι το γράφει…. Τι καταλαβαίνετε ?) και χορηγείται επίδομα θέσης ευθύνης για τους προϊσταμένους Δ/σεων και τμημάτων Κ.Ε.
Τα άρθρα 19-20-21 προβλέπουν :
1. την υποχρεωτική τήρηση από τον εργοδότη του βιβλίου κανονικών αδειών επί μια πενταετία
2.την υποχρεωτική τήρηση από τον εργοδότη εκκαθαριστικών σημειωμάτων επί μια πενταετία
3.την τήρηση αντιγράφου της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη για όσο διάστημα διαρκεί η εργασιακή σχέση ….
Aς αναμένουμε λοιπόν το πλήρες κείμενο!!!!!!!!!!!
Τουλάχιστον 70.000 προσλήψεις γίνονται κάθε χρόνο εκτός ΑΣΕΠ, με «pass» το γνωστό και μη εξαιρετέο μπάρμπα από την Κορώνη (bleu tooth) που, παρά την ίδρυση και λειτουργία του ΑΣΕΠ εδώ και 13 χρόνια, ζει και... διορίζει.
Στην έκθεση ερευνώνται 1.115 καταγγελίες πολιτών, από τις οποίες 648 (περίπου δηλαδή 6 στις 10) αναφέρονται στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Αμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Υγείας, καθώς και Περιφέρειες και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επίσης, από αυτές 85 αφορούν τη στελέχωση των ΚΕΠ και Δήμων και 94 στο υπουργείο Απασχόλησης (κυρίως προγράμματα ΟΑΕΔ). Τέλος, μια μεγάλη ομάδα (467 καταγγελίες, δηλαδή ποσοστό 41,9%) αφορούν προσλήψεις στο χώρο της Παιδείας.
Στην έκθεση καταγράφονται τρεις «πληγές» της δημόσιας διοίκησης και τρία μεγάλα προβλήματα στο σύστημα των προσλήψεων, ενώ περιγράφονται αναλυτικά 12 τύποι παρανομιών (πρόσληψη από το παράθυρο) και, τέλος, δίδονται 9 βασικές προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται σε έναν Κώδικα Πρόσληψης Προσωπικού στη βάση των αρχών της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δημοσιότητας και των ίσων ευκαιριών συμμετοχής.
Σας λένε κάτι αυτά?
Πηγή :ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/01/2007 Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Τελικά το αντιαμερικανικό αίσθημα ενώνει λαούς, ηγέτες …….
«Την ώρα που οι Aμερικανοί κορυφώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Iράν, ανακοινώνοντας ότι οι συλληφθέντες στο ιρανικό προξενείο στην ιρακινή πόλη Aρμπίλ έχουν διασυνδέσεις με την Eπαναστατική Φρουρά που χρηματοδοτεί τους αντάρτες, ο Aχμαντινετζάντ ενισχύει την «αντι-αμερικανική συμμαχία».
Ταμείο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομής σε φτωχές χώρες της Λατινικής Aμερικής και της Aφρικής ανήγγειλαν ο πρόεδρος της Bενεζουέλας, Oύγκο Tσάβες και ο Iρανός ομόλογός του, Mαχμούντ Aχμαντινετζάντ. O πρόεδρος του Iράν βρέθηκε στη Bενεζουέλα το Σάββατο, στο πλαίσιο περιοδείας του στις «αριστερές» χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Μετά την επίσκεψή του στο Kαράκας, τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες, ο πρόεδρος του Iράν έφθασε στη Nικαράγουα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Nτανιέλ Oρτέγκα, τον πρώην ηγέτη των Σαντινίστα.
Σήμερα, ο Aχμαντινετζάντ επισκέπτεται το Eκουαδόρ για να παραστεί στην ορκωμοσία του προέδρου Pαφαέλ Kορέα, αλλά και να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Bολιβίας, Eβο Mοράλες, στον οποίο έχει ήδη προσφέρει βοήθεια στην εκβιομηχάνιση του αγροτικού τομέα.
H σύσφιξη των σχέσεων του Aχμαντινετζάντ με τους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Aμερικής προκαλεί ανησυχία στην Oυάσινγκτον, που επίσης ανησυχεί για την «επιδημία» εθνικοποίησης των ενεργειακών πόρων. Xθες, η Oνδούρα, μία φιλική προς τις HΠA, αλλά φτωχή χώρα ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο των τερματικών σταθμών πετρελαίου από τις εταιρείες Exxon και Chevron στο πλαίσιο προγράμματος για τον έλεγχο της διανομής και την παροχή φθηνότερων καυσίμων.»
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 15/1/2007
Αυτές τις άγιες μέρες της αργίας και της σχόλης είδα ένα σκιτσάκι από τους Spi_Der & πιτσιρίκος που μου άρεσε και το αναδημοσιεύω ………
Ψηφίστηκε νέος νόμος (Ν. 3518/ΦΕΚ Α 272 /21.12.06) που αφορά το υπουργείο μας και ειδικά εμάς στο ΣΕΠΕ. Τον νόμο αυτόν τον περιμέναμε μιας και πιστευόταν πως θα περιλάμβανε διατάξεις σχετικές με την αύξηση των εξόδων κίνησης κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει. Παραθέτω τα σημεία του νόμου που μας αφορούν …….
{ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 68
Ρυθμίσεις Σ.ΕΠ.Ε.
1. Στο τέλος της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν. 2556/1997 (ΦΕΚ 270 Α΄), όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 13 του ν. 3050/2002 και ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Ειδικά για τον Ειδικό Γραμματέα, τους Ειδικούς Επιθεωρητές και τους λοιπούς επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), σε δίκες που έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί μπορεί να παρίσταται για την υπεράσπισή τους ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων εκπρόσωπος του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας χωρίς τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και σύνταξη πορίσματος.»
2. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 18 του ν. 3260/2004 ισχύουν αναλογικά και για τον Ειδικό Γραμματέα, τους Ειδικούς Επιθεωρητές και τους λοιπούς επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε..
3. Η παράγραφος 4 του άρθρου 8 του ν. 2639/1998 (ΦΕΚ 205 Α΄) αντικαθίσταται, ως ακολούθως:
«4. Καθήκοντα Επιθεωρητή Εργασίας μπορούν να ασκήσουν υπάλληλοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας των κλάδων ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού και ΔΕ Τεχνικών (εκτός ΔΕ Τεχνικών – Οδηγών), εφόσον 2956 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) έχουν τουλάχιστον πενταετή προϋπηρεσία σε υπηρεσίες Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαπιστώνεται από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και εφόσον παρακολουθήσουν επιτυχώς ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που καταρτίζεται από τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε. μετά από γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας. Οι εν λόγω υπάλληλοι καταλαμβάνουν θέσεις Επιθεωρητή Εργασίας σε προσωρινό κλάδο, οι οποίες προστίθενται στις θέσεις Επιθεωρητών Εργασίας που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Οι δημιουργούμενες θέσεις αφαιρούνται από τις θέσεις ΔΕ Διοικητικού -Λογιστικού και ΔΕ Τεχνικών της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, μέχρις οριστικής και δι’ οποιονδήποτε λόγο αποχωρήσεως των εν λόγω υπαλλήλων από το Σ.ΕΠ.Ε..» Οι ανωτέρω υπάλληλοι εντάσσονται στον προσωρινό κλάδο με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατόπιν αίτησής τους, που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας εντός τριμήνου από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Κατά ταλοιπά ισχύει η παράγραφος 3 του παρόντος άρθρου.
4. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 του ν. 2639/1998 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
«Μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του κλάδου ΠΕ Θετικών Επιστημών ειδικότητας Φυσικών και ΤΕ Τεχνολογικών Εφαρμογών ειδικότητας Ναυπηγών και Μηχανολόγων δύνανται με αίτησή τους να μεταταγούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και να ενταχθούν σε αντίστοιχες θέσεις. Η μετάταξη πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του «Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.» Η αίτηση για μετάταξη κατά το προηγούμενο εδάφιο υποβάλλεται εντός τριμήνου από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του παρόντος νόμου.
5. Η παράγραφος 5 του άρθρου 16 του ν. 2874/2000 − όπως τροποποιηθείσα από την παρ.1 του άρθρου 3 του ν. 3385/ 2005 (ΦΕΚ 210 Α΄) ισχύει − τροποποιείται ως ακολούθως:
«5. Σε περίπτωση αλλαγής της νομικής εκπροσώπησης της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης ή σε περίπτωση πρόσληψης νέων εργαζομένων ο εργοδότης υποχρεούται να καταθέσει συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού μόνο ως προς τα νέα στοιχεία, κατά περίπτωση, εντός δεκαπέντε ημερών από της επέλευσης της μεταβολής. Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταθέτει, με οποιονδήποτε τρόπο, συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού μόνο ως προς τα νέα στοιχεία, το αργότερο ως και την ίδια ημέρα αλλαγής του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους. Οι εργοδότες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υποχρεούνται να προβαίνουν στην προβλεπόμενη από το προηγούμενο εδάφιο κατάθεση εντός 48 ωρών.»}
Πάει ο παλιός ο χρόνος ….. γιορτάσαμε, φάγαμε ήπιαμε, χορέψαμε, παίξαμε……. ότι μπόρεσε ο καθείς.
Ήρθε ο νέος με τα δώρα ….. ελπίζουμε ότι δεν τα ξέχασε αυτή τη φορά και αναμένουμε …….
Καλή Χρονιά!!!!!!!!!!!
Χρόνια πολλά!!!!!!!!!!
Χρόνια καλά!!!!!!!!!!!!!!!