5 Σεπ 2008

Επιστροφή

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά το μαγαζί ήταν κλειστό. Νυχτερίδες και αράχνες έβγαλε το τελευταίο ποστ . Ναι αυτή η «Ειδική Παροχή μητρότητας» .

Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για μένα . Άφησα πολλά πίσω. Ένα από αυτά ήταν και το blog. Τεσπά τέλος κακό …. Αλλά καλό ή κακό κάθε τέλος και μια αρχή.

Να ευχηθώ καλό χειμώνα. Καλή επιστροφή . Ναι είναι νωρίς ακόμα ο καιρός είναι ζεστός και κάποιοι συνάδελφοι ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά. Η ετήσια εκδρομή του συλλόγου μας είναι ναι, ναι για μια ακόμα χρονιά γεγονός «Συρία - Ιορδανία». Οι υπόλοιποι αυτοί οι άτυχοι που είναι στα γραφεία τους , στις επάλξεις λαμβάνουν φιρμάνια.


«Παιδιά σηκωθείτε και βγήτε στους δρόμους

Επιθεωρητές και Επιθεωρήτριες με δελτία στους ώμους

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι για μας εκδρομικό

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε σκοπό….

Αντε παιδιά με το καλό το μήνυμα το πήραμε από τον ειδικό»


Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνουμε το γιατί και το πώς …. ή πειράζει?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση για τα οικονομικά μας αιτήματα έχει βαλτώσει για τα καλά αφού έχουμε καιρό να ακούσουμε την παραμικρή λέξη για το περιβόητο νομοσχέδιο. Φυσικά εμείς έτσι κι αλλιώς δεν ακούμε τίποτα αφού η παράταξή μας έχει αποκλειστεί από τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία. Την εκπροσώπηση όλων μας έχει αναλάβει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, εκείνο που προέκυψε με τα γνωστά εκλογομαγειρέματα του Ναυπλίου. Με βασική ευθύνη της ΠΑΣΚ (και του γνωστού συνοδοιπόρου της) η Ομοσπονδία έχει μπει καπέλο σε όλους μας.

Δε θα μας πείραζε καθόλου αυτό, αν πράγματι βλέπαμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αν η δική μας παρουσία και οι δικές μας θέσεις κάνουν κακό στις διεκδικήσεις μας – όπως μας κατηγόρησαν ανοικτά στη συνέλευση στις αρχές του χρόνου – τότε δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να αφήσουμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές να κάνουν τη δουλειά τους. Έλα όμως που δεν την κάνουν…Είναι γεγονός ότι μετά τις κινητοποιήσεις του περσινού χειμώνα, η πολιτική ηγεσία δεν έχει αισθανθεί την παραμικρή πίεση. Πιθανόν κάποιοι να περιμένουν να μας ικανοποιήσει τα αιτήματα από την καλή της την καρδιά.

Κάτι τέτοιο δε φαίνεται όμως στον ορίζοντα. Αντίθετα, είδαμε το ξαφνικό «διάταγμα» για ελέγχους το σαββατοκύριακο, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, χωρίς συγκεκριμένους λόγους, χωρίς κανένα σχεδιασμό. Δύσκολο να το ερμηνεύσει κανείς. Στην καλύτερη περίπτωση υπηρετεί επικοινωνιακές σκοπιμότητες (βλ. ΔΕΘ) και στη χειρότερη περίπτωση πρόκειται για καψόνι. Και στις δύο περιπτώσεις είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει ιδέα για τη φύση της δουλειάς της επιθεώρησης. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τις επιθεωρήσεις που λειτουργούν χωρίς προσωπικό, χωρίς μέσα και, το βασικότερο, χωρίς κανένα κίνητρο.

Υ.Γ: Και για να μην πει κανείς ότι δεν υπάρχουν και ευχάριστα, μάθαμε ότι το ακίνητο στους Θρακομακεδόνες έχει παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου (!) οπότε μάλλον γλυτώνουμε οριστικά τη μεταστέγαση…


φρανκ

Ανώνυμος είπε...

οσον αφορα την ξαφνικη εντολη για εξορμησεις το σαβατοκυριακο που μας περασε εχω να πω μονο ενα πραγμα,,,,οι ανθρωποι αυτοι που δινουν τετοιες εντολες δηλωνουν και φανερα οτι ειναι ασχετοι με το ολο θεμα...δεν τους τιμανε καθολου τετοιες ενεργειες, τους εκθετουν απεναντι ακομα και στο τελευταιο υπαλληλο της επιθεωρησης και χανουν το κυρος τους και το σεβασμο που ισως καποιοι ειχαν απεναντι στο θεσμο του ειδικου ...

ενοιωσα ασχημα οταν ειδα το χαρτι αυτο για εκεινον που το εξεδωσε και μου ρθε στο μυαλο μια εικονα ενος υπαλληλου που εχει φαει τα σκατα της δουλειας αυτης με το κουταλι 30 χρονια και και ετοιμαζεται να βγει ασ πουμε στην συνταξη , να διαβαζει αυτην την εντολη εξ ανωθεν και να κουνα το κεφαλι του ακομα μια φορα απογοητευμενος ....

συγγνωμη που το λεω αλλα παρακαλω πολυ οι ασχετοι η να αποχωρησουν η να κατσουν στα αυγα τους και καλυτερα να μασανε παρα να μιλανε

δε ξαναμιλαω

Ανώνυμος είπε...

Καλό χειμώνα αγαπητοί φίλοι!

οφείλω να ομολογήσω ότι και για μένα δεν ήταν το ευκολότερο καλοκαίρι.

Αισθάνθηκα λίγη μοναξιά όταν το ταπεινό μου blog πάλευε να καλύψει ότι μπορούσε με τις περιορισμένες δυνατότητες του.

Τα θέματα καυτά με κυριότερο την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών αφού στο ταμείο δεν έχει μείνει ούτε ευρώ...

Επανέρχομαι λίαν συντόμως και σας εύχομαι ό,τι το καλύτερο για την προσπάθειά σας εν όψη χειμώνα.

Ανώνυμος είπε...

Άντε καλός μας χειμώνα.
viernes70