12 Σεπ 2008

Αποχαιρετίσε τον ΑΣΕ που χάνετε

Συνάδελφοι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, ακούμε τόσα χρόνια για το νομοσχέδιο( - Να το πετιέται – Φτού δεν ήταν αυτό , - θα είναι στο επόμενο κλπ. Κλπ.) το οποίο θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας αλλά το μόνο που βλέπουμε στην πράξη είναι μείωση των εισοδημάτων μας.

Σε μια περίοδο που το κόστος ζωής ανεβαίνει μέρα με την μέρα σε δυσθεώρητα ύψη το εισόδημά μας μειώνεται.


Ποιος από μας δεν θυμάται το 2005 με τι χαρά χαιρετίσαμε τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 705/τ.Β'/25-5-05 της Κοινής Υπουργικής απόφασης υπ' αριθμ. 120151 με θέμα:" Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 16909/19.12.03 κοινής υπουργικής απόφασης’’ Με την οποία προβλεπόταν η "Απόδοση μέρους εισπραττομένου προστίμου στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) Από το πρόστιμο που επιβάλλεται για παράβαση των διατάξεων της κείμενης εργατικής νομοθεσίας και προκύπτει από τις διατάξεις των άρθρων 16 του Ν.2956/01 και 21 του Ν.3144/03, ποσοστό ύψους 60% εισπράττεται ως έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισμού και ποσοστό ύψους 40% ως έσοδο του Ειδικού Λογαριασμού του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ)"


Πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να μπει το θέμα αυτό σε μια σειρά. Να βρεθούν οι τρόποι που τα ποσά θα μοιραστούν στους συναδέλφους. Μόλις αρχίσαμε να το θεωρούμε ένα εισόδημα προβλέψιμο, που καλύπτει τις τρύπες του οικογενειακού μας προϋπολογισμού μας το παίρνουν πίσω.


Ο νόμος που προβλέπει την κατάργηση του ΑΣΕ είναι πια νόμος του Κράτους.


Α ο κύριος Αλογοσκούφης λέει α όλα κ’ όλα αρκετά πήρατε. Από δω και πέρα το 60% των προστίμων θα εισπράττεται ως έσοδο του Κρατικού Προυπολογισμού και το 40% θα εισπράττεται ως έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει.


Εννοείται ότι Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε φιρμάνια «βγείτε όλοι να κάνετε ελέγχους Σαβατοκύριακό , νύχτα 3 με 5 π.μ (μια καλή ώρα είναι)»

Ας μη γελιόμαστε για κάποιους τα πρόστιμα είναι απλά έσοδα… πώς να καλύψουν τις μαύρες(πίσσα) τρύπες? Που να τις ανοίγουν ξέρουν …. Να τις κλείσουν δυσκολεύονται.

Ε δεν πάει άλλο, απλά δεν πάει άλλο. Έχει και κοροϊδία τα όρια της.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι καλημέρα. Τα πραγματα είναι "απλά", αφού αυτοί κατάργησαν το ΑΣΕ να καταργήσουμε και εμείς τους ελέγχους. Να κοινητοποιηθεί ο σύλογος προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Nai kalh idea, alla einai kai oi ergazomenoi ston idiotiko tomea, oi katagelies klp boreis na to afiseis auto etsi? H xara tou ergodoti...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Μόνο αν κάποιος είναι εγκάθετος δεν μπορεί να τα παραδεχθεί!

Χρειάζεται να πω ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση μας;

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε...