11 Σεπ 2008

Τα νέα μας

Η συζήτηση για τα οικονομικά μας αιτήματα έχει βαλτώσει για τα καλά αφού έχουμε καιρό να ακούσουμε την παραμικρή λέξη για το περιβόητο νομοσχέδιο. Φυσικά εμείς έτσι κι αλλιώς δεν ακούμε τίποτα αφού η παράταξή μας έχει αποκλειστεί από τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία. Την εκπροσώπηση όλων μας έχει αναλάβει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, εκείνο που προέκυψε με τα γνωστά εκλογομαγειρέματα του Ναυπλίου. Με βασική ευθύνη της ΠΑΣΚ (και του γνωστού συνοδοιπόρου της) η Ομοσπονδία έχει μπει καπέλο σε όλους μας.



Δε θα μας πείραζε καθόλου αυτό, αν πράγματι βλέπαμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αν η δική μας παρουσία και οι δικές μας θέσεις κάνουν κακό στις διεκδικήσεις μας – όπως μας κατηγόρησαν ανοικτά στη συνέλευση στις αρχές του χρόνου – τότε δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να αφήσουμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές να κάνουν τη δουλειά τους. Έλα όμως που δεν την κάνουν…Είναι γεγονός ότι μετά τις κινητοποιήσεις του περσινού χειμώνα, η πολιτική ηγεσία δεν έχει αισθανθεί την παραμικρή πίεση. Πιθανόν κάποιοι να περιμένουν να μας ικανοποιήσει τα αιτήματα από την καλή της την καρδιά.


Κάτι τέτοιο δε φαίνεται όμως στον ορίζοντα. Αντίθετα, είδαμε το ξαφνικό «διάταγμα» για ελέγχους το σαββατοκύριακο, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, χωρίς συγκεκριμένους λόγους, χωρίς κανένα σχεδιασμό. Δύσκολο να το ερμηνεύσει κανείς. Στην καλύτερη περίπτωση υπηρετεί επικοινωνιακές σκοπιμότητες (βλ. ΔΕΘ) και στη χειρότερη περίπτωση πρόκειται για καψόνι. Και στις δύο περιπτώσεις είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει ιδέα για τη φύση της δουλειάς της επιθεώρησης. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τις επιθεωρήσεις που λειτουργούν χωρίς προσωπικό, χωρίς μέσα και, το βασικότερο, χωρίς κανένα κίνητρο.




Υ.Γ: Και για να μην πει κανείς ότι δεν υπάρχουν και ευχάριστα, μάθαμε ότι το ακίνητο στους Θρακομακεδόνες έχει παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου (!) οπότε μάλλον γλιτώνουμε οριστικά τη μεταστέγαση…

Ουφ τελικά δεν είναι να πεις τίποτα γιατί να ….. τι διαβάζουν τα όμορφά μου μάτια

Έρευνα για τα ακίνητα της Mονής Βατοπεδίου ζητεί ο Γ. Σανιδάς

Ο EIΣAΓΓEΛEAΣ του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, με παραγγελία του στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία, η οποία αφορά την παραχώρηση και ανταλλαγή εκτάσεων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους και να γίνει νέα έρευνα, που ανατέθηκε ήδη στους εισαγγελείς Εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου.

Η υπόθεση αφορά αποχαρακτηρισμούς (και παραχώρηση) δασικών εκτάσεων στη Μονή, αλλά και Ολυμπιακού Ακινήτου, το οποίο επρόκειτο να δοθεί (και να εγκατασταθεί σ' αυτό) στο Υπουργείο Απασχολήσεως, η δε συγκεκριμένη διαδικασία παραχωρήσεως δεν είχε προχωρήσει επί Υπουργίας Σάββα Τσιτουρίδη.

Ένα πολύ καλό σχετικό άρθρο έχει δημοσιευτεί στο blog του Ροΐδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: