14 Σεπ 2008

Εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι!

Κι εκεί που νομίζαμε ότι η συζήτηση για τα οικονομικά μας αιτήματα είχε απλώς βαλτώσει, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Ο Υπουργός Οικονομίας κατέθεσε νομοσχέδιο που καταργεί τους ειδικούς λογαριασμούς στους οποίους περιλαμβάνεται και το ΑΣΕ. Αφού αδειάζει τις τσέπες του κόσμου με την αύξηση των φόρων (μόνο για τα μικρά εισοδήματα φυσικά…) κόβει και μια από τις ελάχιστες παροχές που είχαμε. Όλα αυτά βέβαια στην προσπάθεια να κλείσουν οι «τρύπες» του προϋπολογισμού και να μπορεί να χαρίζει ελεύθερα στους επιχειρηματίες, τους παπάδες και τους λοιπούς κουμπάρους αυτού του τόπου.

Κι εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά; Έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά. Η 48ωρη απεργία είναι μια κρίσιμη ευκαιρία να δείξουμε ότι αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε στην κοροϊδία που κρατάει χρόνια.


Είναι γεγονός ότι μετά τις κινητοποιήσεις του περσινού χειμώνα, η πολιτική ηγεσία δεν έχει αισθανθεί την παραμικρή πίεση. Δυστυχώς, όταν στην τελευταία γενική συνέλευση η παράταξή μας πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι κυβερνητικές παρατάξεις μας κατηγορούσαν για «Επαναστατική Γυμναστική». Ήταν μάλιστα σίγουροι (!) ότι θα συναντούσαν άμεσα την Υπουργό και θα έπαιρναν απάντηση για τα αιτήματά μας. Αυτός ο «επαγγελματικός» συνδικαλισμός που επαφίεται στις καλές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, της έχει δώσει το δικαίωμα να περιπαίζει τους συνδικαλιστικούς μας εκπρόσωπους και να μη δεσμεύεται για τίποτα, ούτε καν για μια συνάντηση μαζί τους.


Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία ούτε μας υπολογίζει, ούτε έχει ιδέα για τη φύση της δουλειάς μας. Φτάσαμε να εκδίδονται «διατάγματα» για ελέγχους το σαββατοκύριακο, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, χωρίς συγκεκριμένους λόγους, χωρίς κάποιο σχεδιασμό. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τις επιθεωρήσεις που λειτουργούν χωρίς προσωπικό, χωρίς υποδομές και, το βασικότερο, χωρίς κίνητρα.


Πρέπει κι εμείς να αντιληφθούμε ότι μόνο αν κινητοποιηθούμε οι ίδιοι , μόνο αν συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία και στις άλλες που θα ακολουθήσουν μπορούμε να πετύχουμε. Ας σταματήσουμε επιτέλους να μεμψιμοιρούμε και να γκρινιάζουμε για την κατάσταση και ας μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας σε δράση.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 και 17 Σεπτέμβρη


Υ.Γ: Ήδη οι εφοριακοί πέτυχαν την εξαίρεσή τους με τροπολογία, μετά από συμμετοχή 99% στην απεργία τους!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: