21 Οκτ 2008

Από 20-10-2008 διακοπή των ελέγχων





Τόσο καιρό γκρινιάζαμε ότι δεν γίνετε τίποτα. Ότι η ηγεσία του υπουργείου μας, μας αγνοεί και μας εμπαίζει. Ότι τα πράγματα στις υπηρεσίες μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ότι μόνοι μας χωρίς να μας παρέχονται πόροι, οργανωτικές διευκολύνσεις και οικονομικά κίνητρα καλούμαστε να βγάλουμε πέρα το δύσκολο έργο του επιθεωρητή εργασίας. Το δύσκολο ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στο εργαζόμενο και τον εργοδότη. Σε μια περίοδο που η κατάσταση στην αγορά εργασίας θυμίζει άγρια δύση. Όλοι λέγαμε ότι καλό το φιλότιμο, αλλά για πόσο?

Οι περισσότεροι από μας (νέοι και παλιοί) αγαπάμε την δουλειά μας.

Αλλά δεν θα πληρώνουμε κ’ όλας από την τσέπη μας για να την κάνουμε.









Αυτή τη φορά κάτι κινείται. Επιτέλους κάτι γίνετε

  • συνεργασία των τεσσάρων (?) συνδικαλιστικών οργάνων του υπουργείου
  • Δημοσιοποίηση των αιτημάτων μας (το σύνολο του τύπου παρουσίασε τις κινητοποιήσεις μας και τα αιτήματά μας)
  • Στήριξη των κινητοποιήσεων μας από ΓΣΕ (εργατικά κέντρα)
  • Οργάνωση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων (αποχή από ελεγκτικό έργο, απεργιακές κινητοποιήσεις)
  • Συνεργασία όλων των παρατάξεων στο σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση των δράσεων

Από χθες 20 Οκτωβρίου 2008 ξεκινάει η διακοπή των ελέγχων . Χτυπάμε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος αλλά τι να γίνει … Ο σύλλογος είναι λέει σε συνεργασία με τα κατά τόπους εργατικά κέντρα τα οποία γνωρίζουν τα των κινητοποιήσεών μας και τις στηρίζουν.


Τώρα είναι λοιπόν η ώρα εμείς οι ίδιοι να εφαρμόσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Όταν λέμε κανένας έλεγχος εννοούμε κα-νέ-νας. Δεν μπορούμε μια ζωή να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι σύλλογοι μας, μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θα πιεστεί να σπάσει την απεργιακή του δράση. Επιθεωρητές εργασίας ήμαστε, τι στο καλό δεν ξέρουμε ποιες είναι οι συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Δεν ξέρουμε τον 1264 ? Τις συνέπειες από την παράβαση του νόμου αυτού?


Η χθεσινή απεργία δεν ξέρω πως πήγε, σε ποσοστά πάντα μιλώντας. Όταν μάθω θα το ανεβάσω.

Έξω από το υπουργείο δεν μαζευτήκαμε και πάρα πολλοί και λίγους δε μας έλεγες. Ευτυχώς οι εναερίτες της ΔΕΗ με τις θεαματικές κινητοποιήσεις τους (κρεμάστηκαν από τα παράθυρα του 5ου οι άτιμοι) έκλεψαν τη δημοσιότητα.

Θα τα πούμε στην σημερινή πορεία !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άκουσα για λίγο μεγαλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη...