3 Οκτ 2008

Ο ΑΣΕ είναι μόνο η αρχή

Σήμερα εμείς οι κοινωνικοί επιθεωρητές έχουμε Γενική συνέλευση στις 12 το μεσημέρι ώστε να αποφασίσουμε άμεσα και συλλογικά για το ποια θα είναι η περαιτέρω στάση μας.

Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε απαρτία μια και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σε μια 5ετία δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Αλλά έχουμε χάσει και από τα κεκτημένα μας.

Ας το πούμε «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής» ας το πούμε όπως ν’ είναι αρκεί να δράσουμε. Να δράσουμε άμεσα δυναμικά και ενωτικά. Χωρίς πίεση δεν κατακτάτε τίποτα.


Σήμερα η κατάσταση επιβάλει την μαζική και δυναμική κινητοποίηση μια και ο ΑΣΕ ήταν μόνο η αρχή. Ακολουθεί το , το «ενιαίο μισθολόγιο» και το «μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού των δημοσίων υπαλλήλων».


Ναι το ξέρω ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι ένα πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο κ’ εμείς συμφωνούμε. Αλλά πιο ενιαίο μισθολόγιο? Με τι όρους και τι προϋπόθεσης?

Η ως τώρα εμπειρία μας, μας έχει πείσει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πολύ φαντασία κατά την «βάφτιση» των νομοσχεδίων. Αλλά όσον αφορά το περιεχόμενό τους …. κλάψ΄ τα .

Θυμίζω το «Νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση» καλό και ποίος δεν θέλει μεταρρύθμιση μόνο κάτι αναχρονιστικοί τύποι την αρνούνται.

Και το καλύτερο «ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ,. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» σου λέει. Πες μου τώρα ποιος διαφωνεί με την διαφάνεια, τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών και με τη φορολογική δικαιοσύνη? Κανείς μα κανείς.

Τώρα λοιπόν έρχεται το καταπληκτικό το ανεπανάληπτο, το αξέχαστο (αυτό σίγουρα).

Αντιγράφω εδώ απόσπασμα από άρθρο του Δ. Νικολακόπουλου που δημοσιεύτηκε στο Βήμα..


Σε μια καλοστημένη «παγίδα» με απρόβλεπτες συνέπειες για την τσέπη των δημοσίων υπαλλήλων τείνει να εξελιχθεί το νέο μισθολόγιο, η κατάρτιση του οποίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την κατάθεση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού. Οι φόβοι ότι, αντί να αμβλυνθούν οι κραυγαλέες μισθολογικές ανισότητες, να κτυπηθούν οι «πελατειακές σχέσεις» και το ρουσφέτι που καλλιεργείται από την πολιτική εξουσία, θα υπάρξει τελικά μείωση των πραγματικών αποδοχών των εργαζομένων είναι υπαρκτοί. Και αυτό υπό το πρόσχημα της κατάργησης των «ρετιρέ» του Δημοσίου, το οποίο θα αποτελέσει και το βασικό επικοινωνιακό επιχείρημα της κυβέρνησης, ανάλογο με την άμβλυνση των ανισοτήτων την οποία επικαλέστηκε για να καλύψει την πρόσφατη φοροεπιδρομή.


Κάντε κλικ εδώ για να δείτε και την συνέχεια του άρθρου.


ΥΓ. Αυτά τα ρετιρέ και η ισότητα, προς τα κάτω πάντα, έχουν κοινό είναι πιάσαρικα ο καλύτερος φερετζές της ανισότητας έχουν γίνει τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: