30 Οκτ 2008

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Διαβάζω στα ΝΕΑ

«Κυβερνητικό εμφύλιο προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς προβλέπει γενναία ενίσχυση των τραπεζών, αλλά μέτρα με το σταγονόμετρο για τη στήριξη των νοικοκυριών.


Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν και από κυβερνητικά στελέχη για μια φιλολαϊκή στροφή της κυβέρνησης, αλλά και τις προτροπές της Κομισιόν να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί αύριο στη Βουλή- στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομική κρίσημε άδειο καλάθι. Θα περιοριστεί στις πολυδιαφημισμένες εξαγγελίες για το λεγόμενο Ταμείο κατά της Φτώχειας, ενώ πιθανότατα θα παρουσιάσει και μέτρα-ασπιρίνες για τη στήριξη της απασχόλησης, στην περίπτωση που η κρίση οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.

Η κρίση, πάντως, ξαναφέρνει σε τροχιά σύγκρουσης τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.

Βολές Αλογοσκούφη και κατά Πετραλιά για τα έκτακτα μέτρα που επεξεργάζεται το υπουργείο Απασχόλησης.»


Αντίθετα ο Αλογοσκούφης προχωρά σε γενναία ενίσχυση των τραπεζών με 28 δισ. Ευρώ που θα πληρώσει ποιος ? Εσύ κι εγώ μάλλον. Ε να μην ενισχύσει τους φτωχούς τους τραπεζίτες?

Ωχ αν ξεκίνησαν οι «βολές» κατά την επεξεργασία ….. ξέρουμε και πια θα είναι η συνέχεια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ενδοκυβερνητικές κόντρες είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Κάποιοι κάνουν τους καλούς και κάποιοι τους κακούς.

Θεατρική παράσταση.

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που πανηγυρίζουν με τα περιφερόμενα προσχέδια Νόμου...
Ας ψηφιστούν και μετά ανοίγουμε και σαμπάνιες να πιούμε στην υγειά τους!

Η καλή Φάνη και ο κακός Γιώργος...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και αυτός ήταν ό λόγος που το ανέβασα. Να βλέπουμε και λίγο το δάσος δεν φτάνει να βλέπουμε το δέντρο μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει παίδες, τέτοιους ψηφίζει η κοινωνία μας, τέτοιοι μας αξίζουν.
Παρεπιμπτόντως αυτοί που πανηγυρίζουν υποκριτικά με τα περιφερόμενα σχέδια νόμων είναι αυτοί οι οποίοι έχουν μπουκώσει από επιτροπές και προεδριλίκια.
Πάω στοίχημα πως από τα αναφερόμενα στο σχέδιο Νόμου, ζήτημα αν θα προκρίνει ο "κακός Αλογοσκούφης" το 1/3΄, χώρια που μπορεί να μας προλάβει και κανενας ανασχηματισμός. Επομένως όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.
kon

Ανώνυμος είπε...

@kon
δεν έχω να προσθέσω κατι σε αυτά που λες.

Και για να είμαι δίκαιος, ούτε η προηγούμενη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση έκανε τίποτε για το μισθολογικό των Επιθεωρητών.

Ρε 'σεις, η ΠΑΣΚΕ ήταν που έταζε 500€ ελεγκτικό; (κατόπιν εορτής)
Ισως να το έχω καπου στο αρχειο μου...

Δεν λυπάμαι κανεναν, παρα εμάς τους φουκαράδες (και όλους τους φίλους συναδέλφους) που κάποιοι μας δουλεύουν "ψιλο-γαζί".

Και το γαμώτο είναι ότι περνιούνται και για πολύ έξυπνοι...