14 Ιαν 2009

Διάσημη η τροπολογία

Ωχ…. διάσημη έχει γίνει η γνωστή και αναμενόμενη από όλους μας τροπολογία.


Το βήμα ας πούμε γράφει:

Θέλοντας μάλιστα να μη διαταράξει το συναινετικό πνεύμα, ο νέος υπουργός φρόντισε να τηρήσει αποστάσεις από τροπολογία που προστέθηκε στο νομοσχέδιο από το υπουργείο Απασχόλησης και προβλέπει την επέκταση στον δημόσιο τομέα της δυνατότητας για επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων από τις λίστες του ΟΑΕΔ. Ο κ. Παπαθανασίου παρέπεμψε για τη ρύθμιση αυτή στην αρμόδια υπουργό κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αλλά η στάση του δεν απέτρεψε την κριτική των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν σοβαρές ενστάσεις για τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΠαΣοΚ κ. Κ. Γείτονας μίλησε για «προεκλογικό μπαξίσι» , ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από τους αγορητές του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλο , του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Αννας Φιλίνη και του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη .

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς την υπουργό Απασχόλησης τονίζει ότι «θεωρεί επιβεβλημένο να υπάρχει πρόβλεψη εθελοντικής και μόνο συμμετοχής του ανέργου και εξειδίκευση στον νόμο των τομέων του δημόσιου τομέα (π.χ.επιχειρήσεις ΟΤΑ) όπου η διάταξη θα εφαρμοστεί».

Η Ελευθεροτυπία :

"60.000 άνεργοι στο Δημόσιο και χιλιάρικο σε αναξιοπαθούντες



Τις πόρτες του Δημοσίου για ανέργους του ιδιωτικού τομέα «ανοίγει» η κυβέρνηση ενώ ο ΟΑΕΔ θα μοιράζει από 1.000 ευρώ σε... αναξιοπαθούντες εντείνοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών."


Από μέρα σε μέρα αναμένεται η ψήφισή της ..... αλλά μαζί με τα δικά μας επιδόματα περνάνε κ' άλλα...






Δεν υπάρχουν σχόλια: