"Το ποσό των 25,91 εκατ. ευρώ ενέκρινε η ΓΓΕ-ΓΓΕ το μήνα Δεκέμβριο του 2008, για την προβολή των δημοσίων οργανισμών και των φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ανεβάζοντας το σχετικό ετήσιο κονδύλι στα 114,68 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, το υψηλότερο ποσό, σε ό,τι αφορά ειδικότερα το «πακέτο» του Δεκεμβρίου, ύψους 13,28 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε για το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας."Αντί να δώσουν χρήμα για να λύσουν τα προβλήματα του υπουργείου και της εργασίας γενικότερα τα δίνουν για να πείσουν τον κόσμο ότι έκαναν κάτι που δεν έκαναν.
Ακούγετε παραλογο .... γ' αυτό και είναι πραγματικό.
Πηγή:Ναυτεμπορική
3 σχόλια:
Δεν είναι θέμα προβολής έργου υπαρκτου ή ανύπαρκτου θεωρώ.
Απλά μέσω των καλοπληρωμένων διαφημιστικών εκστρατειών συντηρούνται ΄"ημέτεροι", εκδότες που δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν διαφορετικά, και εξασφαλίζεται και ευνοϊκη μεταχείριση από τα ευεργετούμενα ΜΜΕ. Είναι και οι δημοσκοπήσεις που πιέζουν βλέπετε...
kon
Eνώ η κατάσταση στην αγορά εργασίας πιέζει μόνο τους πολίτες και όχι τους πολιτικούς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25-01-2009
Συνεπικουρία στη σπατάλη
Tου Πασχου Μανδραβελη
Ενα από τα αιώνια ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του κράτους είναι: Τι στην ευχή κάνει τόσα λεφτά που μαζεύει; Πώς είναι δυνατόν όλοι οι προϋπολογισμοί να είναι ελλειμματικοί και το χρέος να πλησιάζει το 100% του ΑΕΠ, δηλαδή καθένας μας να χρωστάει όσα λεφτά θα βγάλει σε ένα χρόνο; Μια καλή απάντηση δίνεται με το νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), που συζητείται τώρα στη Βουλή. Εκεί μέσα στα αρκτικόλεξα και τα ιερογλυφικά του στυλ «τροποποιείται η διάταξη του άρ. 1 του νόμου 2327/2004 (ΦΕΚ Α΄31)», που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν βουλευτές και πολίτες, υπάρχουν δύο τροπολογίες με εξαιρετικό ενδιαφέρον, και όχι μόνο επειδή καλούμαστε να τις πληρώσουμε.
Η μία τροπολογία αναφέρει ότι «σε επιδοτούμενους ή μη ανέργους που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από οικονομική ή άλλη αιτία, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ μπορεί να χορηγεί εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ». Κατ’ αρχήν, η εν λόγω τροπολογία εμπεριέχει μια αντίφαση: Ολοι οι άνεργοι –«επιδοτούμενοι ή μη»– δοκιμάζονται ιδιαίτερα από μια οικονομική αιτία. Οι άνθρωποι είναι άνεργοι. Τι άλλο πιο ιδιαίτερο να τους συμβεί; Το γεγονός ότι η τροπολογία αφήνει στην ιδιαίτερη ευχέρεια του ΟΑΕΔ να μοιράσει τα χιλιάρικα, μυρίζει ρουσφέτι και εκλογές. Η δεύτερη τροπολογία είναι πιο ενδιαφέρουσα. Ως γνωστόν, στο Δημόσιο υπάρχουν δύο είδη εργαζομένων. Εκείνοι που είναι στα γραφεία κι εκείνοι που δουλεύουν εκτός. Οι τελευταίοι επιθεωρούν, κάνουν έξοδα κίνησης και γι’ αυτό παίρνουν ένα επιπλέον επίδομα κίνησης. Το ίδιο συμβαίνει και στο υπουργείο Απασχόλησης. Υπάρχουν οι επιθεωρητές εργασίας που τρέχουν στις επιχειρήσεις, όλες τις ώρες του 24ώρου, ελέγχοντας πόσο εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, και οι άλλοι –δυστυχώς οι πολλοί– που είναι στα γραφεία και δη στο υπουργείο της Αθήνας. Με την τροπολογία όμως, που υπογράφουν οι κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης και Φάνη Πάλλη–Πετραλιά, το επίδομα θα το παίρνουν όλοι· είτε βγαίνουν για ελέγχους είτε μένουν στα γραφεία τους. Η τροπολογία αιτιολογείται ως εξής: «Με τη διάταξη της παραγράφου 2 ορθολογικοποιείται (σ.σ.: !) ο τρόπος καταβολής των καταβαλλόμενων εξόδων κίνησης των κοινωνικών τεχνικών και υγειονομικών επιθεωρητών Εργασίας και των υπαλλήλων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Απασχόλησης που συνδράμουν στο έργο του ΣΕΠΕ (σ.σ.: Πώς; Ηθικώς;) και παρέχεται η δυνατότητα στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να τροποποιήσουν το ύψος του ποσού αυτού».
Με άλλα λόγια, επίδομα κίνησης παίρνουν κι εκείνοι που κινούνται κι εκείνοι που μένουν ακίνητοι στα γραφεία τους. Η «συνεπικουρία» στο έργο των ελεγκτών, που επικαλείται το νομοσχέδιο, είναι η βασική δουλειά όσων κάθονται στα γραφεία τους. Γι’ αυτό πληρώνονται. Παίρνουν τις εκθέσεις των ελεγκτών και τις προωθούν, τις ελέγχουν, τις αρχειοθετούν κ.λπ. Το επίδομα κίνησης που η κυβέρνηση αποφάσισε να του δώσει, δεν είναι «επίδομα συνεπικουρίας», είναι επίδομα εκλογών. Βεβαίως, ποτέ κυβέρνηση δεν τσιγκουνεύτηκε τα λεφτά μας, αλλά εδώ πια το πράγμα αγγίζει τα όρια της φαυλότητας, σε μια εποχή μάλιστα που όλοι καλούμαστε να βάλουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη.
Δημοσίευση σχολίου