26 Μαΐ 2009

Εκλογές

Το Δ/Σ του συλλόγου μας προκήρυξε εκλογές για τις 27 Ιουνίου 2009. Tην Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 10.30 το πρωί θα γίνει η Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.



Η είδηση αυτή αν και αναμενόμενη μου έφερε στο μυαλό την σύντομη (χρονικά) ιστορία της παράταξης. Μια ιστορία που είναι στενά συνδεδεμένη και με την υπηρεσία μου στο υπουργείο, με τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής μου.


Θυμήθηκα τις πρώτες στιγμές της μεταξύ μας γνωριμίας στις γενικές συνελεύσεις για την μεταστέγαση του υπουργείου. Καλά η λέξη «μεταστέγαση» είναι μια κουβέντα γιατί περί εξορίας επρόκειτο. Θα μεταφερόταν λέει το υπουργείο στο Ολυμπιακό χωριό στους Θρακομακεδόνες, στα κτίρια που είχαν μείνει ανεκμετάλλευτα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων. Είδα και πάλι τα αφισάκια εποχής εκείνης. Η μεταστέγαση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Βέβαια τα κτίρια αυτά τα χάρισαν αργότερα στη Μονή Βατοπεδίου, άλλη κουβέντα όμως αυτό.


Μετά η συμμετοχή μας στις εκλογές του Ιουνίου. Οι συζητήσεις μας, οι ζυμώσεις, η προετοιμασία, η όλη διαδικασία, η χαρά μας όταν οι προσπάθειες μας δικαιώθηκαν. Εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της ομοσπονδίας, η μεγάλη πίκρα , όχι για την έδρα που δεν πήραμε αλλά για το σεβασμό στη δημοκρατία (να μην πω τώρα βαριά κουβέντα περασμένα ξεχασμένα) για την πολιτική όπως την αντιλαμβάνονται κάποια άτομα του υπουργείου μας (κατάληψη καρέκλας με τίτλο) Στη συνέχεια οι διαρκείς πιέσεις μας για τη δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. θα θυμάστε ότι κάποτε το «ελεγκτικό επίδομα» ήταν το ποιο σύντομο ανέκδοτο για τους επιθεωρητές. Το διαρκές αίτημα μας για τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων στις οποίες όλοι οι συνάδελφοι ή τέλος πάντων αυτοί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα συζητούν και θα συναποφασίζουν, «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής» τα χαρακτήριζαν όλα αυτά κάποιοι.


Τελικά και γενικές συνελεύσεις κάναμε και ελεγκτικό επίδομα πήραμε και τα έξοδα κίνησης αυξήθηκαν. Όχι όσο θα έπρεπε όχι όσο θα θέλαμε , αλλά ……..έστω κάτι έγινε. Ναι πράγματι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».


Για μένα η όλη αυτή πορεία ήταν ένα μάθημα ……….

Εκλογές για την ανάδειξη του συλλόγου μας καπάκι μετά τις ευρωεκλογές …….. ουαου …
Μια καλή στιγμή για να συζητήσουμε για τα όσα εως τώρα πετύχαμε, να επαναδιατυπώσουμε τους στόχους μας, τις προτεραιότητές μας, να προτείνουμε τρόπους για την επίτευξή τους. Να συντονιστούμε γενικά ……..



Eδώ χάρη στο blogger μπορεί κανείς να δει κάποια στιγμιότυπα από την ιστορία μας

κάποιες παλιές μας ανακοινώσεις


τα αφισάκια για τη μεταστέγαση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο την σκοπια μου, σας ευχομαι καλη επιτυχια!

red_inspector είπε...

καλή επιτυχία παιδιά, στις φετινές εκλογές να πάμε ακόμη καλύτερα.