31 Μαΐ 2009

Σε μια βδομάδα θα γίνουν πια οι ευρωεκλογές … όπου όλοι τάζουν και υπόσχονται τα πάντα όλα …… Τα πράσινα παπαγαλάκια θα πάνε για ύπνο αγκαλιά με τους μπλε βαρβάρους, όλοι οι κατεργαρέοι στο πάγκο τους.
Και τι θα μας μείνει; Σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το προηγούμενο έτος στην ευρωζώνη, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε από 3,6% σε 5% έναντι 4,8% που προέβλεπε η κυβέρνηση. Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Οικονομίας θα πρέπει να παρουσιάσει στις 8 Ιουνίου, μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, νέα μέτρα στο Eurogroup που θα πρέπει να πείθουν ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 3% του ΑΕΠ έως το 2010 μέσω της επιβολής μέτρων που θα αποφέρουν 5,5 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν από την περιστολή της σπατάλης του κράτους καθώς, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat, οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας αυξήθηκαν από το 44% του ΑΕΠ το 2007 στο 44,9% το 2008…
Όπως γίνετε συνήθως τα νέα μέτρα θα είναι πάλι φορομπηχτικά και πρόσκαιρα καθώς η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αλλιώς τα ζητήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: