18 Νοε 2009

Δίωξη για τη σελίδα Ιndymedia

H Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του πρύτανη Κ.Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γ.Πολύζου και Γερ.Σπαθή για τη λειτουργία της αντιεξουσιαστικού δικτυακού τόπου Indymedia από τους διακομιστές του Ιδρύματος.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί το καλοκαίρι κατόπιν δημοσιευμάτων στον Τύπο και ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και στρέφεται κατά του πρύτανη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων Γεράσιμου Σπαθή και Γιάννη Πολύζου.

Στην ποινική δίωξη αναφέρθηκε εμμέσως στην ομιλία του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Μουτζούρης λέγοντας ότι «η πρυτανεία υπερασπίζεται με πίστη την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τον θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου και θα αντιταχθεί στις προσπάθειες που εμφανίστηκαν απροόπτως στις ημέρες μας, για την επιβολή λογοκρισίας στα μηνύματα που εκπέμπονται από τον χώρο του».

Πηγές: Έθνος, Οικονομία

2 σχόλια:

viernes είπε...

Οι "πατριώτες" φοβούνται το Indymedia γιατί πολλές φορές έχει αποκαλύψει τα ανδραγαθύματα τους. Ιδίως όταν υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων επιτίθενται σε μετανάστες και διαδηλωτές. Αλληλεγγύη στο Indymedia.

Ανώνυμος είπε...

Αλληλεγγύη !