23 Μαρ 2010

Μια από τα ίδια στη ΓΣΕΕ

Στο 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή, στη Χαλκιδική, η ανανέωση των προσώπων αποδείχτηκε πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού οι περισσότερες αναγκαστικές αποστρατεύσεις, κυρίως στη ΔΑΚΕ (Ν. Δ.) συνδέθηκαν με απομακρύνσεις υποστηρικτών της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Χαμηλότερης εντάσεως δονήσεις είχε η ΠΑΣΚΕ, όπου υπέβοσκε μια αντίθεση ανάμεσα σε ανθρώπους επιρροής του κ. Χρ. Πολυζωγόπουλου και του νυν προέδρου κ. Παναγόπουλου. Ομως στην ΠΑΣΚΕ, η μη ανανέωση της θητείας ορισμένων στελεχών καλύφθηκε πίσω από τη διαδικασία συνταξιοδότησης.

Στον Συνασπισμό, ύστερα από 25 χρόνια παραμονής στη ΓΣΕΕ, σε διαδικασία συνταξιοδότησης εντάχθηκε και ο κ. Αλ. Καλύβης, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με μία μακρά περίοδο συνεργασίας με την ΠΑΣΚΕ. Εμφανής και η απουσία για πρώτη φορά ύστερα από δύο δεκαετίες του κ. Γ. Μαυρίκου από τη ΔΑΣ (ΚΚΕ) λόγω της εκλογής του στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα και στη νέα 45μελή διοίκηση της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) διατήρησε και αύξησε τη δύναμή της, διατηρώντας την πρώτη θέση με 230 ψήφους, εξασφαλίζοντας 22 έδρες (είχε 21) με ποσοστό 48,2%. Στη νέα ισχυρή ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ εκτός από τον κ. Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου, συνεχίζει να συμμετέχει η «ισχυρή» τρόικα (οι κ. Αν. Στάθης, Θ. Φίλιππος, Ευάγ. Μουτάφης) στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν και μεγάλες αντιθέσεις. Αξιοπρόσεκτη μεταβολή, η είσοδος στη διοίκηση δύο γυναικών από τον ιδιωτικό τομέα (Στ. Σαλουφάκου και Μ. Στεκουλέα).

Τη θέση της δεύτερης δύναμης, με 11 έδρες (από τις 12 που είχε) και με 118 ψήφους (είχε 134) διατήρησε η ΔΑΚΕ, υλοποιώντας τη «σκληρή» γραμμή αποκλεισμού των κ. Φ. Αγουδάκου (ΟΕΚ) και Αντ. Μπιρμπίλη, παρά την ευρύτερη αποδοχή σχεδόν από το σύνολο των συνδικαλιστών. Ο νέος επικεφαλής της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ είναι ο κ. Γ. Τσαλικάκης, ενώ μεγάλη ανανέωση με συνδικαλιστές, από το κυριάρχο ρεύμα Σαμαρά, παρατηρείται στη σύνθεση των άλλων οργάνων (Γενικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή)

Με μόλις 4 λιγότερες ψήφους (100 έναντι 104), αλλά με διατήρηση των 9 εδρών στη διοίκηση και ποσοστό 20,92% διατήρησε η ΔΑΣ (ΚΚΕ) την τρίτη θέση. Ομως, περισσότερο ικανοποιημένη από όλες τις παρατάξεις ήταν η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ), η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιούσε για την εξασφάλιση και τρίτης έδρας. Εν τέλει, με 29 ψήφους (έναντι 39) διατηρεί και τις τρεις έδρες της στη διοίκηση.


Πηγή: Καθημερινή

Άλλαξε ο Μανωλιός αλλά δεν έβαλε ούτε τα ρούχα του αλλιώς !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: