9 Μαρ 2010

Απεργιακό δελτίο

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας (στην Πειραιώς) κάνουν από χτες το μεσημέρι περίπου 100 εργαζόμενοι σε προγράμματα μισθωτής μαθητείας (stage) των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

Το πρωί της Τρίτης θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν την κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής. Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο σημείο.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη οι εφορίες λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα, οι εφοριακοί. Αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για πρόσθετες μισθολογικές περικοπές - πέραν του 10% στα επιδόματα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν από τα καθήκοντα τους από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι.

Κλειστοί μέχρι και την Πέμπτη θα παραμείνουν οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας, λόγω απεργίας των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σε 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 18 Μαρτίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι βενζινοπώλες.

Αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια. Παράλληλα διαμαρτύρονται για την αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, την οποία χαρακτηρίζουν «παράνομη» .

Πηγή: Καθημερινή

Άντε την επόμενη φορά να είμαστε κ εμείς μέσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: