24 Μαρ 2010

Να φορολογηθεί η εκκλησία

Ενάντια στην οικονομική κρίση και το δημόσιο χρέος, άμεση δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας!

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου δείχνουν ποιος θα πρέπει σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει άλλη μια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος: είναι η ελληνική εργατική τάξη, η μισθωτή, εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, σήμερα στο δημόσιο τομέα, αύριο και στον ιδιωτικό. Μικρή εντύπωση προκαλεί που αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης στηρίζουν ανεπιφύλακτα όχι μόνο η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, όχι μόνο οι «διεθνείς αγορές», η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών και τα ΜΜΕ που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Την ίδια στιγμή, τα εντυπωσιακά κέρδη των τραπεζών που ενισχύθηκαν με 28 δις ευρώ τη δύσκολη ώρα, οι εξοπλιστικές δαπάνες, από τις μεγαλύτερες μέσα στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, και τα μεγάλα εισοδήματα μένουν στο απυρόβλητο.

Απείραχτος μένει και ο μεγάλος Έλληνας καπιταλιστής που λέγεται Εκκλησία της Ελλάδος. Η χριστιανική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ελλάδα με τις κατά τόπους μητροπόλεις της έχει στη διάθεσή της μια αμύθητη περιουσία. Περιλαμβάνει ακίνητα κάθε είδους και εκτάσεις σε όλη την επικράτεια, που συχνά νοικιάζονται ή πωλούνται αποφέροντας μεγάλα κέρδη. Στην ιδιοκτησία της, όμως, έχει και μεγάλο αριθμό μετοχών σε μια σειρά ελληνικές τράπεζες. Χαρακτηριστικά, η ελληνορθόδοξη Εκκλησία με διαχειριστή την πανίσχυρη Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο) είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα, κατέχοντας συνολικά 11,9 εκατομμύρια μετοχές. Η περιουσία αυτή έχει αποκτηθεί κυρίως επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν η Εκκλησία διοικούσε προς όφελος του Σουλτάνου το γένος των Ρωμιών, αλλά βασίζεται και στην εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανασφάλειας και τις δημόσιες σχέσεις πλούσιων επιχειρηματιών που οδήγησαν σε γενναίες δωρεές. Η εκκλησιαστική περιουσία, έτσι αποκτημένη, αυξάνεται και εξελίσσεται με την εμπορική της εκμετάλλευση από τους σύγχρονους ρασοφόρους επιχειρηματίες.

Τα οικονομικά προνόμια της Εκκλησίας δε σταματούν στη σκανδαλωδώς αποκτημένη περιουσία της. Επεκτείνονται στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και στη διαχείριση «ανθρωπιστικής βοήθειας» από την εκκλησιαστική «ΜΚΟ Αλληλεγγύη». Ιδιαίτερα προσοδοφόρα έχει αποδειχτεί και η μεθόδευση «θαυμάτων», που αποτελούν πόλο έλξης για το θρησκευτικό τουρισμό. Πάνω από 10.000 είναι οι ιερείς διαφόρων βαθμίδων, οι αρχιμανδρίτες και μητροπολίτες, καθώς και μια πληθώρα άλλου βοηθητικού προσωπικού, που αμείβονται, ασφαλίζονται και συνταξιοδοτούνται από το κράτος χωρίς να συνεισφέρουν οικονομικά τίποτα σε αυτό. Οι παπάδες δεν παραλείπουν να συμπληρώνουν αυτούς τους μισθούς εκμεταλλευόμενοι συστηματικά τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων εισπράττοντας συχνά εντυπωσιακά ποσά για να τελέσουν από εγκαίνια, γάμους και βαφτίσια μέχρι κηδείες και τρισάγια. Η περιουσία και όλα αυτά τα υπόλοιπα έσοδα συνοδεύονται από τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνει η Εκκλησία ως επίσημη, κρατική θρησκεία στην Ελλάδα, καθεστώς που τις εξασφαλίζει όχι μόνο προσβάσεις στο δημόσιο ταμείο, τις επιχειρήσεις και την πολιτική εξουσία, αλλά μια εγγυημένη αναπαραγωγή του ποίμνιού της.



Αναδημοσίευση από Ροΐδη εμονές


Για το σκοπό αυτό συγκεντώνονται υπογραφές όπότε Υπογράφουμε εδώ: http://www.petitiononline.com/taxchu/petition.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. ΑΠΟ 30 % ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 70% . ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΨΙΜΟ ...........
ΕΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 100 € ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΙΣΙΜΟ
ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΣΕ
ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΧΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΑ
ΧΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
ΥΠ' ΑΤΜΟΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ?

Τ Ι Π Ο Τ Α

ΜΠΡΑΒΟ ΓΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ......

Ανώνυμος είπε...

Και ως γνωστόν...
«αν δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτσε και απόλαυσέ το...»

:)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι απέγιναν...οι προτάσεις για την...αναβάθμιση του ΣΕΠΕ???

χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

προτάσεις ήταν και προτάσεις έμειναν .... τις ζήτησαν αλλά μετά ... μάλλον δεν ήξεραν τι να τις κάνουν .. οπότε τις έβαλαν στο γνωστό σημείο