6 Μαΐ 2011

η τρόικα σε συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη.

ΠEPAITEPΩ ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας με αύξηση του διευθυντικού δικαιώματος ζήτησε χθες η τρόικα κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη. Συγκεκριμένα το προσεχές διάστημα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αύξηση του χρόνου σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας από δύο έτη που είναι σήμερα σε τρία και αλλαγή στο ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
Ειδικότερα η τρόικα ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν. 3846/10 με μεγαλύτερη ευελιξία στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, καταργώντας ουσιαστικά τις υπερωρίες. Ειδικότερα θα μπορεί μία επιχείρηση να προχωρεί σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας για διάστημα έως και ένα χρόνο, αντί για 4 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παράλληλα η τρόικα ζήτησε να αυξηθεί στα τρία χρόνια αντί για δύο η περίοδος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Μάλιστα ο εργοδότης θα μπορεί να εφαρμόσει την ίδια τακτική για τρεις συνολικά φορές, δηλαδή περίπου 9 έτη. 


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μην ενοχλούμε... αν ενοχλούμε να φύγουμε.

Ανώνυμος είπε...

ενοχλούμε και πολύ μάλιστα.

Μας το λένε έτσι, μας το λένε αλλιώς, εμείς χαμπάααρι...

Ο αγώνας για το μελάνι του φωτοτυπικού και την βενζίνη του υπηρεσιακού συνεχίζεται...

:)

Ανώνυμος είπε...

ενοχλούμε και πολύ μάλιστα.

Μας το λένε έτσι, μας το λένε αλλιώς, εμείς χαμπάααρι...

Ο αγώνας για το μελάνι του φωτοτυπικού και την βενζίνη του υπηρεσιακού συνεχίζεται...

:)

frank είπε...

Προς ενημέρωσή σας
Friday, May 6, 2011 5:23 PM
From:
"EIDIKOS GRAMMATEAS"

To:
protoboulia@yahoo.com

Σε σχέση με τη σημερινή ανάρτησή σας για συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα με το κλιμάκιο της Τρόικας, θα θέλαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να σας ενημερώσουμε ότι ο Ειδικός Γραμματέας δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνάντηση. Αντιθέτως, την ώρα πραγματοποίησης της συνάντησης ο Ειδικός Γραμματέας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση του ΙΚΑ για εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Συναδελφικά
Γραφείο Ειδικού Γραμματέα

viernes είπε...

Να σχολιάσω ότι η δημοσίευση του μηνύματος τιμά και τον ειδικό γραμματέα που μας διαβάζει και ενημερώνεται για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο ΣΕΠΕ και τις πραγματικές διαθέσεις των επιθεωρητών (άσχετα με το τι καταλαβαίνει και τι κάνει τελικά) αλλά και την αυτόνομη πρωτοβουλία που προέβη στη διόρθωση της πληροφορίας που έδωσε η εφημερίδα.

Από την άλλη όμως με προβληματίζει το γεγονός ότι : "ο Ειδικός Γραμματέας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση του ΙΚΑ για εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας". Αν το συνδυάσουμε και με την ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο της διαβούλευσης προβλέπω ότι θα επωμιστούμε το κύριο βάρος της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας με δεδομένη την ανικανότητα του ΙΚΑ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΪΔΑΡΟ (ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΑΪΖΕΙΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ????

Ανώνυμος είπε...

από το νομοσχέδιο καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος δεν το κατέχει το θέμα.

Δεν ξέρω ποιους συμβουλεύεται αλλά δεν!

δεν!

ΠΟΥ είναι οι μετατάξεις??? είναι το ΜΟΝΟ που θα μπορούσε να προχωρήσει μέσα στην λαίλαπα του ΔΝΤ.

Κατά τα άλλα πασχίζουμε για το μελάνι του φωτοτυπικού, το χαρτί (φωτοτυπικού και τουαλέτας)

έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Οι μετατάξεις που θα έπρεπε να γίνουν express σε εποχές ΔΝΤ λόγω αναφοράς στο μνημόνιο κτλ, κολλάνε σε υπηρεσιακές λεπτομέρειες της ατελείωτης γραφειοκρατίας των άλλων Υπουργείων.

Γ.Μ.
Ένας ενδιαφερόμενος

ΥΓ. καλό θα ήταν να απαιτήσετε κ εσείς να μπει μπροστά το μνημόνιο σε αυτό το θέμα και να τρέξει, καλό για όλους έιναι κ δεν βλάπτει κανένα να ενισχυθεί το ΣΕΠΕ, εκτός από τους παραβάτες βέβαια.