26 Μαΐ 2011

Στατιστικός φετιχισμός

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο ότι το ΣΕΠΕ είναι υπό διάλυση κι ο Ειδικός κρυφό καμάρι ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι! Η τελευταία απόφαση του ΣΚΕΕΕ προβλέπει αύξηση των ελέγχων ανά επιθεωρητή σε δώδεκα το μήνα από εφτά που ίσχυε μέχρι σήμερα. Δηλαδή από δεκατέσσερις ατομικούς και κοινούς ελέγχους οι οποίοι αντιστοιχούσαν στον κάθε επιθεωρητή να πάνε στους εικοσιτέσσερις, πάνω από ένας έλεγχος την ημέρα. Ο φετιχισμός με τα νούμερα των ελέγχων είναι γνωστός σε όλους μας από την τελευταία φορά που ο Ειδικός γραμματέας με τις συνήθεις αλχημείες εμφάνιζε τους ελέγχους της ΕΥΠΕΑ σαν ελέγχους του ΣΕΠΕ, προσπαθώντας να πείσει ότι κάνει «έργο» Είναι μια συνήθης παρανόηση των πολιτών να νομίζουν ότι το βασικό καθήκον των επιθεωρητών εργασίας είναι η διεξαγωγή ελέγχων στους χώρους εργασίας. Λίγοι γνωρίζουν ότι τρώμε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας ΜΕΣΑ στα γραφεία μας για να εξυπηρετήσουμε ένα διαρκώς αυξανόμενο όγκο πολιτών που ζητάει πληροφορίες, κάνει καταγγελίες και κυρίως καταθέτει μια σειρά έγγραφα και δικαιολογητικά που απαιτούν – τι άλλο – σφραγίδες και πρωτόκολλα, με ένα διαρκώς λιγότερο προσωπικό. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό, από υπολογιστές και αυτοκίνητα μέχρι μελάνια και χαρτί εκτύπωσης. Ακόμα λιγότεροι βέβαια γνωρίζουν τη διαδικασία που συνεπάγεται ένας έλεγχος: Δεν κόβουμε κλήσεις για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ούτε στεκόμαστε στο φανάρι να περιμένουμε να περάσουν με κόκκινο οι οδηγοί. Έχουμε να ελέγξουμε πλήθος στοιχείων και ατόμων για να εξετάσουμε τα καταγγελλόμενα από τους εργαζομένους και στη συνέχεια έχουμε να πρωτοκολλήσουμε τις γραπτές εξηγήσεις, να τις αξιολογήσουμε, να γράψουμε τις εισηγήσεις και τις ΠΕΠ, να τις φωτοτυπήσουμε, να τις ταχυδρομήσουμε, να στείλουμε στις Δ.Ο.Υ. τους χρηματικούς καταλόγους και γενικά να διεκπεραιώσουμε όλη την χαρτούρα που έπεται της διαδικασίας του ελέγχου. Είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που τα γνωρίζουν όλα αυτά και δυστυχώς ο Ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ δεν είναι ανάμεσά τους. Ας τον ενημερώσει λοιπόν κάποιος ότι ούτε οι 7 έλεγχοι δε βγαίνουν στην πράξη με τις παρούσες συνθήκες. Ας τον ενημερώσουν επίσης ότι το ΣΕΠΕ καταρρέει και αν δεν λάβει άμεσα κάποια συγκεκριμένα μέτρα ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα φάμε ξύλο κάποια στιγμή...ο συμφιλιωτικός μας ρόλος πήγε περίπατο...το ΣΕΠΕ είναι εδώ μόνο για να επιβάλει πρόστιμα...μετά τη συνάντηση με το ΣΕΒ και την παράκλησή του να μην κάνουμε πολλούς ελέγχους λόγω κρίσης γιατί αποφασίστηκε αυτό?ο δασκαλόπουλος το ξέρει? ή οι 12 έλεγχοι είναι για καταστήματα, περίπτερα κλπ??

Ανώνυμος είπε...

12 έλεγχοι γενικώς και αορίστως.

Νομίζω όμως ότι αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα.

Η «επιχειρηματικότητα» σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού δεν πρέπει να έχει εμπόδια.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι 12..αλλα 24 με τους κοινους, 24 φορες πρεπει να βγαινεις στην γυρα..αν ελεγε 16 ατομικους σημαινει 32 κοινους, ισως καποιος του σφυριξε οτι ο μηνας εχει 31 ημερες και δεν ειπε οι ατομικοι να πανε στους 16..παλι καλα...

Ανώνυμος είπε...

΄΄Διαίρει και βασίλευε΄΄ αυτό είναι που συμβαίνει στο Σ.ΕΠ.Ε. , με μία Ο.Σ.Υ.Π.Ε. απούσα από αυτά που συμβαίνουν διότι ουδείς από την Κεντρική υπηρεσία κόπτεται για τις πραγματικές καταστάσεις που ισχύουν στα τμήματα , αυτοί που υπηρετούν στα τμήματα όταν έρχεται η ώρα να το δείξουν με την ψήφο τους ή με τις πράξεις τους ενισχύουν τον ρόλο αυτών που μας έφεραν εδώ δηλαδή σε αυτήν την κατάσταση .
Παράγοντες τις Πειραιώς εάν δούλευαν με το αυξημένο αυτό φόρτο στα τμήματα του Ν. Αττικής θα έλεγαν « … » και μετά θα αναρωτιόντουσαν και στην συνέχεια θα προσπαθούσαν να αλλάξει το Σ.ΕΠ.Ε. και μάλιστα γρήγορα , και εγώ ρωτώ από το 1997 που έγιναν τα ειδικά σεμινάρια που είναι το μηχανογραφικό σύστημα ... , ποιος είναι ο ρόλος των βιβλίων δρομολογίων που είναι ακόμη σε ισχύει με Βασιλικό διάταγμα του 1937 , που όταν οι Έλληνες οδηγοί κινούνται εκτός Ελλάδος ΤΑ ευρωπαϊκά ελεγκτικά όργανα γελάνε με το άκουσμα αυτού του βιβλίου και μόνο , για πιο λόγο ένα κατεξοχήν ελεγκτικό σώμα θα πρέπει να συναλλάσσεται με λογιστές και να χάνει χρόνο του ενημερώνοντας τους για το πως θα «τριπλάρουν» την υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία , για πιο λόγω ως Υπηρεσία που μας έκανε ειδική μνεία Η ΤΡΟΙΚΑ ήμαστε ακόμη υποστελεχωμένοι και η κάλυψη των οργανικών θέσεων από τις μετατάξεις ακόμη γίνεται … , …
Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και αυτό άμεσα έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος μας , ειδάλλως το πιο τίμιο είναι : να δηλώσει ο ειδικός γραμματέας ότι το Σ.ΕΠ.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ , Η ΔΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ .
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ Σ.ΕΠ.Ε. , ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΕΠΑΡΚΕΣ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ .

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας

Από το ιστολόγιο των συναδέλφων workinspector.blogspot.com ενημερωθήκαμε για την χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου της Β. Ελλάδας. Στο τέλος, αναφέρουν το εξής αξιοπερίεργο:
"Κι ένα τελευταίο, που μας ενδιαφέρει εδώ κάτω. Ειπώθηκε στην συνέλευση του συλλόγου Β. Ελλάδος σήμερα, ότι προκειμένου να συνεχίσει την ύπαρξή της η ΟΣΥΠΕ, προσχώρησε κάποιος σύλλογος γραμματείας νέας γενιάς. Γνωρίζει κάνεις κάτι σχετικό?" . Και εμένα με ενδιαφέρει να μάθω, διότι μου δημιουργήθηκαν απορίες. Αληθεύει αυτό; Και αν ναι τι συνεπάγεται αυτό από οποιαδήποτε άποψη;

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό για την ομασπονδία.... και εγώ πρώτη φορά στο μπλογκ το διάβασα
επισήμος δεν υπάρχει αυτή η πρόταση... άλωστε τι κοινό έχουμε με τη ΓΓΝΓ ;

viernes είπε...

Αν είναι κάποιοι να διατηρήσουν τις θεσούλες τους και τους τίτλους θα βρουν κοινά και με τη γενική γραμματεία τουρισμού .... Με τους μόνους που δεν μπορούν να βρουν κοινά είναι με τους Συλλόγους των Επιθεωρητών,πλέον κανένας δεν ανήκει στην Ομοσπονδία, αλλά ούτε και με τους ίδιους τους επιθεωρητές που ανήκουν στο Σύλλογο τους... Φάνηκε αυτό και με την τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου για τους 12 ελέγχους, ήξεις - αφήξεις, και για το δια ταύτα (πως θα αντιδράσουμε) τίποτα... Νομίζω ότι όσοι είχαν αυταπάτες ότι αυτός ο Σύλλογος και αυτή η Ομοσπονδία μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τα συμφέροντα των Επιθεωρητών έχουν καταλάβει πλέον τι συμβαίνει... Αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για εμάς στο βαθμό που εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, σε αντίθετη περίπτωση, κακό δικό μας ... Πιστεύω ότι άσχετα με τα οργανωτικά των συλλόγων και ομοσπονδιών, πρέπει οι ίδιοι οι επιθεωρητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους... Να δημιουργηθούν επιτροπές πρωτοβουλίας ανά περιφέρεια και να θέσουν συγκεκριμένα ζητήματα ενυπόγραφα (το τονίζω ενυπόγραφα) που απαιτούν άμεσες λύσεις ... Και πρώτα πρώτα πρέπει να τεθεί το ζήτημα των ελέγχων και των προστίμων ... Πιστέψτε με η κατάσταση θα χειροτερεύσει και άλλο αν δεν αντιδράσουμε ...