10 Σεπ 2011

Σούπερμαν;


Για όσους λοιπόν δεν το γνωρίζουν, το Σ.ΕΠ.Ε είναι στελεχωμένο με λίγους
αλλά μοναδικής αντοχής υπαλλήλους.
Δεν πειράζει που είναι 1-2 άντε 3 στις περισσότερες επιθεωρήσεις, με ανύπαρκτες υποδομές, μηχανοργάνωση και σε λίγο χωρίς αναλώσιμα.... προλαβαίνουν μέσα στο οκτάωρο τους και τις απλήρωτες απ' τον Απρίλιο υπερωρίες τους να:

- κάνουν ελέγχους για τον έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας και της αδήλωτης εργασίας
- πρωτοκολλούν απίστευτο αριθμό καταστάσεων και συμβάσεων που πολλαπλασιάστηκαν με τον 3996/11
- κάνουν εργατικές διαφορές, εξετάζοντας και μάρτυρες πλέον...
- δίνουν πληροφορίες σε εργαζόμενους, εργοδότες, λογιστές
- μετράνε καμιά δεκαριά ήδη στατιστικών
- κάνουν τα οικονομικά των υπηρεσιών, τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το μητρώο τήρησης δεσμεύσεων της υπηρεσίας και ό,τι άλλο ευφάνταστο προκύπτει κάθε φορά
- κάνουν μηνύσεις, μηνυτήριες αναφορές, αυτόφωρα
- βάζουν πρόστιμα, εξασκώντας παράλληλα τη μαθηματική τους δεινότητα
υπολογίζοντας το ποσό
- βγάζουν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, βεβαιώσεις για το ΕΣΠΑ, κλπ
- τηρούν μητρώο επικινδυνότητας επιχειρήσεων στις οδικές μεταφορές μαζεύοντας στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες που κάνουν ελέγχους...
κλπ κλπ κλπ η λίστα είναι μεγάλη

επειδή όμως οι επιθεωρητές είναι προικισμένοι με μαγικές ιδιότητες και θα πιουν και λίγο από τον μαγικό ζωμό, στον ελεύθερό τους χρόνο θα ασχολούνται πλέον και με τις καταγγελίες για τους ανασφάλιστους εργαζομένους....έτσι θα προστεθεί στον Ν. 3996/11 παράγραφος σύμφωνα με την οποία θα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΣΕΠΕ η έρευνα των καταγγελιών των εργαζομένων για ανασφάλιστη εργασία!!!
βλ. σχετικό link, (ευχαριστούμε ανώνυμε συνάδελφε)

δεν ξέρω τι μπορεί να πρωτοσχολιάσει κανείς.....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και το ΙΚΑ δηλαδή με τι θα ασχολείται?

Ανώνυμος είπε...

Σούπερμαν δεν ξέρω, αλλά θα προστεθεί σίγουρα ο τίτλος του αδέκαστου Μπάρα στη σφραγίδα μου...

Ο φίλος από την Κρήτη είπε...

Γράψτε και άλλα. Λιγα γράψατε. Ξεχάσατε πολλές αρμοδιότητες που έχουν οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές.
Το σημαντικότερο για μένα όμως είναι ότι ο Κοινωνικός Επιθεωρητής είναι ένας "σάκος του μποξ". Πάνω του εκτονώνεται όλη η πίεση και ένταση που υπάρχει στην αγορά. Και αυτό γίνεται συνειδητά. Δεν είναι τυχαίο που η Επιθεώρηση Εργασίας είναι η μόνη υπηρεσία που δεν έχει γκισέ!!!!!!
Ο Κοινωνικός Επιθεωρητής έχει και το ρόλο του διαιτητή. Όπως λοιπόν στο ποδόσφαιρο, στην ίδια φάση, η μία ομάδα διαμαρτύρεται για πέναλτι και η άλλη ότι είναι οφσάιτ, έτσι ο Επιθεωρητής τα ακούει και από όλους.
Δίνει και την ψυχή του και ως ανταμοιβή του κόβουν τις αποδοχές που είδη ήταν υποδεέστερες από τις αποδοχές των "πραγματικών δημοσίων υπαλλήλων" άλλων υπουργείων και διαφορετικών ειδικοτήτων.
Θα πρέπει να εκλογικευτεί η κατάσταση διότι η μεγάλη πίεση φέρνει αναπόφευκτα λάθη, ένταση κακό κλίμα και καταστρέφει τόσο την σωματική υγεία όσο και την ψυχική.

Ανώνυμος είπε...

@Φίλος από Κρήτη

πόσο δίκιο έχεις. ΓΙΑΤΙ οι Κεντρικές Επιθεωρήσεις δεν έχουν γκισέ? ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει φύλαξη?

έρχεται ο κάθε χλεμέντζουρας και ξεσπάει πάνω μας. Το πρωτοκολλάκι σου κύριος, όπως γίνεται σε ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες, και άντε γεια.

Αμ το άλλο με τις ανώνυμες καταγγελίες. Εχει να πέσει φάρσα.

Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με τους μαθητευόμενους μάγους...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ότι και ναπεί κανείς είναι λίγο για να περιγράψει την κατάσταση που υπάρχει στις επιθεωρήσεις.

Ζούμε καθημερινά έναν απίστευτο σουρεαλισμό όπου άσχετες ηγεσίες μαζί με τους παρατρεχάμενους τους παίρνουν αποφάσεις που είναι στην καλύτερη ανεφάρμοστες και προβληματικές και μόνιμα εκτός τόπου και χρόνου, και τις φορτώνουν στην πλάτη του γάιδαρου - συγνώμη του επιθεωρητή ήθελα να πω- ο οποίος τρέχει με την πλάτη φορτωμένη όλο και πιο πολύ, να μαζέψει τα ασυμάζευτα.

Μόνο που κάποιος πρέπει να τους πει ότι κάποια στιγμή ακόμα και τα γαιδούρια στηλώνουν τα πόδια...

Και τότε θα πρέπει να έρθουν οιίδιοι και οι αυλικοί τους να κρατήσουν τις επιθεωρήσεις και να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχή υποβάθμιση και τις φοβερές ιδέες τους...