16 Νοε 2012

Συνεδρίαση ΔΣ 14.11.2012



Στις 14.11.2012 και ώρα 3μμ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις διαθεσιμότητες και το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Η εγγραφή των συναδέλφων από τη ΓΔ Πρόνοιας, που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση. Η έγγραφή θα είναι άμεση και θα υπάρξει ενημερωτική συνάντηση του ΔΣ με τα νέα μέλη την Τρίτη 20.11 και ώρα 3μμ στην αίθουσα Σαμαράκη.

β) Η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής για τα παιδιά των συναδέλφων στις 15.12.2012 στο ξενοδοχείο ΝΟVOTEL. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

γ) Η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 23.11.2012 με προτεινόμενα από το ΔΣ θέματα τα εξής:

  • Μέτρα κατά του Δημοσίου με το Ν.4093/2012 (Διαθεσιμότητες-απολύσεις,περικοπές) -Μορφές συλλογικής μας αντίδρασης 
  • Νομική θωράκιση Επιθεωρητών Εργασίας ειδικά μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δ.Υ (Ν.4093/2012)
  • Διεκδίκηση εξόδων κίνησης για το ελεγκτικό έργο

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση, στην οποία θα περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για την χορήγηση των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων που θα έρθουν από την επαρχία.

δ) Τέλος, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Νομικό Σύμβουλο αναφορικά με τις δυνατότητες νομικής αντίδρασης στα νέα μέτρα. 
Συνοπτικά:
Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες, θα διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαπιστωτικών πράξεων
Όσον αφορά το πειθαρχικό δίκαιο και την πρόβλεψη περί θέσης σε αυτοδίκαιη αργία όσων παραπέμπονται σε ακροαματική διαδικασία για κακούργημα ή ορισμένα αυτοδίκαιη ή όσων παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, επισημάνθηκαν τα εξής:
  1. Ακόμη και αν αθωωθεί τελικά ο συνάδελφος (μετά από κάποια χρόνια) δε δικαιούται τους μισθούς του
  2.  Πρέπει να επιδιωχθεί θέσπιση ειδικών προστατευτικών διατάξεων για όσους ασκούν ελεγκτικό έργο, όπως πχ εξαίρεση από το αυτόφωρο, υποχρεωτική προκαταρκτική εξέταση πριν την παραπομπή σε δίκη κ.α
  3. Πρέπει να διασφαλιστεί η ταχεία εκδίκαση υποθέσεων στις οποίες κατηγορούνται δημόσιοι υπάλληλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: