4 Νοε 2012

ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



«Να αγαπήσεις την ευθύνη. Να λες χρέος μου είναι να σώσω τον κόσμο. Κι αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω…»
                                                                                      . Καζαντζάκης
Η  τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζοντας τις πολιτικές των 3 τελευταίων ετών και την καταστροφική για τους πολίτες και την κοινωνία συνταγή του μνημονίου, επιχειρεί να φέρει στη βουλή σε ένα μόνο άρθρο δεκάδες διατάξεις που ισοπεδώνουν ότι απέμεινε από εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική πολιτική και εθνική κυριαρχία.
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Η κυβερνητική πλειοψηφία των εντολοδόχων της τρόικα συνεχίζει στο δρόμο της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας ακολουθώντας πιστά τις εντολές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού -και όχι μόνο- κεφαλαίου και της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής ελίτ.
Εντολές που σκοπό έχουν, όχι μόνο τη μεταφορά της κρίσης του συστήματος στις πλάτες της κοινωνίας αλλά και την χρησιμοποίησή της κρίσης για την κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων ενός αιώνα, καθώς και για το ξεπούλημα της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας.
Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα μέτρα φέρνουν μόνο την καταστροφή της οικονομίας και την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.
Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως τι κάνουμε. Θα καθίσουμε στους καναπέδες μας περιμένοντας την τελειωτική καταστροφή; Θα μείνουμε σπίτι να γκρινιάζουμε για το κακό που μας βρήκε περιμένοντας ένα θαύμα ή ένα σωτήρα που ως από μηχανής θεός θα μας σώσει; 
Ή θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και θα παλέψουμε για το αυτονόητο ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα οικονομικό προτεκτοράτο και εμάς σε εξαθλιωμένους ιθαγενείς;
Ας αγαπήσουμε την ευθύνη και ας προσπαθήσουμε όλοι και όλες μαζί να αγωνιστούμε για την σωτηρία της κοινωνίας και του καθένα μας προσωπικά. Γιατί αν δεν παλέψουμε εμείς για τη σωτηρία μας δεν μπορούμε να την περιμένουμε από κανένα άλλο.
Ας αγαπήσουμε την ευθύνη και ας παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτούς που θέλουν την εξαθλίωση μας. Το οφείλουμε στη γενιά μας και στις γενιές που έρχονται.

ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: