2 Ιαν 2014

Εισφοράς αλληλεγγύης ετών, 2010-2012



Στις 31-12-13 λαβαμε ένα μειλ με μια αίτηση στνημμένη για την επιστροφή της εισφοράς  Αλληλεγγύης . Λογικό το χάσαμε δηλαδή δεν πήγαμε καμια αίτηση.  Πουθενά δεν βρήκαμε  κάποια δικαστική απόφαση, με την οποία να κρίνεται αμετάκλητα, η  συνταγματικότητα  της εισφοράς.


Εδώ  και εδώ θα βρείτε παραπάνω στοιχεία ….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΑΠΟ NEWPOST.GR (http://newpost.gr/post/309992/telos-stis-oyres-gia-thewrhseis-bibliariwn-ygeias): Ενέργειες για τη μείωση των διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων, όπως η κατάργηση του ειδικού «πορτοκαλί» βιβλίου νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού , προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, μαζί με την κατάργηση του «πορτοκαλί» βιβλίου, που θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, προωθείται και η κατάργηση του προστίμου των 500 ευρώ που το συνοδεύει.

«Ξεκινήσαμε με το "Εργάνη", όπου πλέον καμία ελληνική επιχείρηση δεν υποχρεώνεται -σπαταλώντας εκατομμύρια ανθρωποώρες- να δηλώνει προσλήψεις-απολύσεις στα γραφεία του ΣΕΠΕ καθώς από τον Μάρτιο του 2013 μπορεί να το κάνει ηλεκτρονικά. Προχωράμε, όμως, και σε άλλες ελαφρύνσεις ακόμα πιο σημαντικές. Βιβλία, παραστατικά και διαδικασίες που έχουν πλέον καταστεί περιττές, ιδίως μετά την πλήρη λειτουργία των νέων πληροφοριακών υποδομών θα καταργηθούν άμεσα», επισημαίνει ο υπουργός.

Τώρα πως θα ελέγχουμε αν ο άλλος είναι ασφαλισμένος χωρίς να έχουμε laptop με ασύρματη σύνδεση ένας θεός ξέρει. Ελπίζω ο Σύλλογος, η ΟΣΥΠΕ και η ΑΠ να το "σφυρίξουν" στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ (που την αφορά ως προς το ΕΒΚΝΠ), διότι τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και δυσοίωνα για όλους μας και τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός νομίζει πως το "ΕΡΓΑΝΗ" είναι πανάκεια και ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ όπλο, ξεχνώντας πως κάποιος (δηλ. εμείς) πρέπει να πάει στον χώρο εργασίας, να βρει τον ανασφάλιστο και να διαπιστώσει το ανασφάλιστο και αδήλωτο. Τώρα πως θα το κάνει, χωρίς τον απαραίτητο εξόπλισμο, κύριος οίδε, ελπίζω οι "φωστήρες" να το έχουν υπόψη τους.

Αυτά και καλή χρονιά!!!
Υ.Γ. Α, να μην ξεχάσω, μήπως η pasta ή οποισδήποτε άλλος από την ΑΠ μπορεί να μας πει αν ισχύει κάτι που ακούστηκε περί υπογραφής της ΚΥΑ για 120€ μικτά (20€ τον έλεγχο με πλαφόν τα 100€ συν 20€ έξοδα κίνησης) και από πότε;