21 Ιαν 2014

Παράνομη απόλυση συνδικαλιστή

Η σχέση των εργαζομένων Δημοσίου-Ιδιωτικού χτίζεται όχι καννιβαλίζοντας ο ένας τον άλλο όπως θέλουν να μας επιβάλλουν κάποιοι, αλλά υπερασπιζόμενοι ενωμένοι ο ένας τη δουλειά και τα δικαιώματα των άλλων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και ως απλοί εργαζόμενοι και πολίτες οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την καταφανώς παράνομη (βάσει του Ν.1264/82) απόλυση μέλους του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων της Forthnet-NOVA, Ηλία ΑζαμπίΌλοι φανταζόμαστε τι σημαίνει συνδικαλισμός στον Ιδιωτικό Τομέα, ειδικά τη σημερινή εποχή. Δυστυχώς, το καθεστώς τρομοκρατίας εντείνεται και πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εργοδοσία αρνείται ακόμη και την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης!

Ακολουθούν:

Δείτε επίσης πρόσφατη συνέντευξη του συνδικαλιστή σχετικά με το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στον χώρο εργασίας.
Ως ΑΣΥ θα επιδιώξουμε να εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση και από τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου μας.

Καταγγελία της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την Forthnet-NOVA
Πρότυπη Επιστολή Διαμαρτυρίας / Καταγγελίας στη FORTHNET-NOVAγια την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί
Βοηθήστε τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ηλία Αζαμπί.
Στείλτε επιστολές διαμαρτυρίας στη Forthnet (info@forthnet.gr) και αντίγραφα στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed (info@sefn.org).
Μοιράστε το κείμενο καταγγελίας του Σωματείου έξω από καταστήματα της εταιρίας.
Ενημερωθήκαμε για την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την εταιρεία σας. Καταγγέλλουμε την απόλυση ως παράνομη, καθώς ο εν λόγω συνδικαλιστής, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed και προστατεύεται από την εργατική νομοθεσία. Θεωρούμε την απόλυση αυτή απόπειρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Forthnet-NOVA, ευθεία επίθεση ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed και ενέργεια που στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στην εταιρία σας.
Καταγγέλλουμε την απόπειρα σας να στερήσετε από τον Ηλία Αζαμπί τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι εκδικητική απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων και αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας είτε να μετατρέψετε την αποζημίωση απόλυσης από κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων σε αντικείμενο διαπραγμάτευσης είτε να την καταργήσετε πλήρως.   
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί.
Υπογραφή
Αναδημοσίευση από ΑΣΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: