15 Ιαν 2014

Καθαρογράφονται οι λίστες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων


Με την επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ο έλεγχος εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων που αφορούν την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο, δηλαδή το πρόγραμμα κινητικότητας και τις απολύσεις. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει:

-Τον κατάλογο με τις 4.000 απολύσεις του 2013, για κάποιες από τις οποίες υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης το πρώτο διάστημα του 2014.

-Τον σχεδιασμό για τις 11.000 απολύσεις του 2014.

-Τη λίστα με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας (έχει εξασφαλιστεί παράταση μέχρι και τον Φεβρουάριο).
 
Επίσεις ποσόστοση στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να μπει τέλος στο φαινόμενο κατά τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης να βαθμολογείται το σύνολο σχεδόν του προσωπικού με άριστα. Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι καθοριστική το επόμενο διάστημα, με τους υπαλλήλους που θα εμφανίζουν χαμηλότερες βαθμολογίες στις εκθέσεις να έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας ή ακόμη και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.  Αν και συντομα θα δούμε το σχέδιο εδώ θα δείτε τι λέει η εφημερίδα "τα νέα" σχετικά


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2014-0012+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL Για όποιον από την ΑΠ ενδιαφέρεται...

irini είπε...

ευχαριστούμε για το link συνάδελφε!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΘΜΟ; ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Η΄ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.