1 Ιουλ 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 30-06-2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΓΓΚΑ


Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλο τον ελληνικό λαό, δυστυχώς κάποιοι ασχολούνται  με θέματα ήσσονος σημασίας, για καθαρά παραταξιακούς και συντεχνιακούς σκοπούς .
Αναφερόμαστε στην από 30-06-2015 Ανακοίνωση του Συλλόγου Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που εγκαλεί μέλος της συλλογικότητάς μας, η οποία ως εκπρόσωπος της ΑΡΣΥ μετέφερε το αίτημα να μην παρίσταται στην αίθουσα της Εκλογολοαπολογιστικής μας Συνέλευσης, άλλο πρόσωπο πέραν των μελών του Συλλόγου μας σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.1264/82.
Επισημαίνουμε ότι καμία ενημέρωση για κάτι τέτοιο δεν υπήρχε ούτε  στις συναντήσεις μεταξύ των παρατάξεων που προηγήθηκαν της Γενικής Συνέλευσης, ούτε στο ΔΣ του Συλλόγου, ούτε πριν  τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, και καμία άλλη παράταξη δεν το έθεσε σε διαβούλευση ή/και ψηφοφορία εκείνη τη στιγμή.
Σε περίπτωση που υπήρχε αίτημα και ενδιαφέρον για παρουσία των άλλων συνδικαλιστικών οργάνων του Υπουργείου μας στην Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου μας αυτό θα έπρεπε να είχε τεθεί υπόψη των παρατάξεων ή του ΔΣ και φυσικά θα έπρεπε να ήταν ανοικτό και κοινό για όλα τα συλλογικά όργανα του χώρου μας
Καταγγέλλουμε ωστόσο, την προσπάθεια στοχοποίησης του εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιό ΑΡΣΥ στελέχους μας  το οποίο και φωτογραφίζεται στην Ανακοίνωση του Συλλόγου της ΓΓΚΑ. Το γεγονός παραπέμπει σε «σκοτεινές» πρακτικές δημόσιας διαπόμπευσης, συκοφάντησης και δημιουργίας εντυπώσεων. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η ένταση της συγκεκριμένης επίθεσης η οποία καταλήγει σε προσβλητικούς και υποτιμητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς που δημιουργούν εχθρικό και εκφοβιστικό περιβάλλον στο χώρο εργασίας μας και δεν ταιριάζουν  σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Δυστυχώς κάποιοι συνδικαλιστές επιμένουν σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Θυμίζουμε ότι είχε εκδοθεί ανακοίνωση-καταγγελία επειδή φυλλάδια της ΑΣΥ …περιήλθαν σε χέρια μελών του Συλλόγου της ΓΓΚΑ.
Ζητάμε από τον Σύλλογο της ΓΓΚΑ να ανακαλέσει άμεσα και δημόσια την προσωπική επίθεση, να αποκαταστήσει την αλήθεια  και εφόσον το επιθυμεί να επιχειρηματολογήσει επί της ουσίας.
Η συνεργασία των συνδικαλιστικών οργάνων δεν προάγεται με δημόσιες καταγγελτικές ανακοινώσεις εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών. Και φυσικά, η παρουσία και συμμετοχή σε Γενικές Συνελεύσεις και μάλιστα εκλογοαπολογιστικές θα πρέπει να γίνεται όχι «χύμα» και με όρους «παραγοντισμού». Οι κοινές ανοικτές συνελεύσεις μεταξύ Συλλογικών Οργάνων  πρέπει να συζητηθούν, να συμφωνηθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα μπορεί και πρέπει να συζητηθεί στα συλλογικά μας όργανά ώστε να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που να καθορίζουν και να διευθετούν τα ανάλογα θέματα.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την άμεση ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας των Συλλόγων μακριά από παραταξιακά και άλλα παιχνίδια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο 8 του ν. 1264/1982 αναφέρεται, συγκεκριμένα, στον κίνδυνο να επηρεαστεί η απόφαση της Γ.Σ. από την παρουσία μελών που δεν είναι μέλη της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.
"Απόφαση Συνέλευσης μπορεί να ακυρωθεί αν στη Συνέλευση παραβρέθηκαν πρόσωπα που δεν ήταν μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης και η παρουσία τους μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα".
Θεωρείτε ότι η παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου της Γ.Γ.Κ.Α. (Σύλλογος που μετέχει στην ΟΣΥΠΕ) θα μπορούσε να επηρρεάσει το αποτέλεσμα απόφασης που ελήφθη κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.;
Ποιάς, ακριβώς, απόφασης;
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση τοποθετήθηκε πλήθος συναδέλφων, με επιχειρήματα και προτάσεις, τιμώντας την Γ.Σ. και όσους συμμετείχαν σε αυτήν.
Τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. δεν θα έπρεπε να τα πληροφορηθεί "δια ζώσης" ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Γ.Γ.Κ.Α., η οποία μετέχει στην ΟΣΥΠΕ;
Εννοείται, ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, θα αποχωρούσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ (πρώτη εγώ θα το ζητούσα).

Όπως κάναμε και εμείς, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπ. Εργασίας, όταν ο Σύλλογος της Γ.Γ.Κ.Α. μας κάλεσε να παρακολουθήσουμε τη Γ.Σ. του τον Φεβρουάριο του 2015, όταν είχε τεθεί το θέμα της μεταφοράς της Γ.Γ.Κ.Α. στο Υπ. Υγείας.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Στην ΓΣ της ΓΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΑΝ και πήγαμε. Στην δική μας ΓΣ ποιος κάλεσε ποιον; Το πρόβλημα δεν είναι ο πρόεδρος του συλλόγου της ΓΓΚΑ, είναι στο πώς εννοούν κάποιοι το ΔΣ και τη ΓΣ μας. Ως μαγαζί τους...Θα έπρεπε για να είμαστε σωστοί, το ζήτημα να τεθεί σε συζήτηση είτε στο ΔΣ είτε στην αρχή της ΓΣ. Κάποιοι, κάποτε, ανεμίζαν τον 1264/82 για να διώξουν μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από απλή ΓΣ. Τα ξεχάσαμε αυτά; Οι καλόπιστες συνεννοήσεις ΠΡΙΝ την ΓΣ είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθούν αυτές οι παρεξηγήσεις. Αλλά εδώ δυστυχώς κοιτάμε ο ένας να τη φέρει στον άλλο, φέρνοντας τον προ τετελεσμένων
Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

πολύ κουβέντα για το τίποτα ....τώρα εκτός από σας κυριε Πρόεδρε ποιος νοιάζεται;

Νικος Μποσινάκος είπε...

Συνάδελφοι και φίλοι,

Ας ξεκολλήσουμε από την ανούσια και τόσο μάταιη συζήτηση του τι εννοεί ο Ν.1264/82 ή του αν η απόσταση μεταξύ ΑΣΥ και ΑΡΣΥ είναι ένα Ρ ή κάτι περισσότερο.(Ποιος προπορεύεται;:) Σίγουρα μας χωρίζουν πολλά και ως ανθρώπους και ως συλλογικότητες κτλ. Μας ενώνουν όμως πολλά περισσότερα τα οποία δυστυχώς και κακώς τείνουμε να παραβλέπουμε και να ξεχνάμε. Ειδικά, με τους συναδέλφους της ΑΣΥ μας ενώνουν κοινοί αγώνες και προσπάθειες τις οποίες καμία διαφορά δεν μπορεί να σβήσει. Και φυσικά μας ενώνει η παρόμοια (για εμένα κοινή, αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη) οπτική σχετικά με τα κοινά προβλήματα του χώρου μας και γενικότερα.
Τις ημέρες (όχι πιο μετά, μιλάμε για ημέρες πια) που έρχονται πρέπει να συναντηθούμε όχι κρατώντας τις σημαίες των παρατάξεων μας αλλά κρατώντας την διάθεσή για προσφορά του καθενός μας. Υπάρχουν άμεσες ανάγκες στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε. Προτείνω, σκόπιμα από εδώ, ανοικτά και πέρα από παρατάξεις, να βρεθούμε μέσα στην εβδομάδα όσοι ενδιαφέρονται να συζητήσουμε για ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας ενόψει της κρίσιμης περιόδου που έρχεται. Συζητήστε το με τους εαυτούς σας, με τις παρατάξεις σας, στα συλλογικά όργανα κτλ, πάρτε αποφάσεις και μιλάμε.
Πέρα από μέλη κομμάτων, συλλογικότήτων, υπερασπιστές των ιδεών μας κτλ είμαστε και άνθρωποι
Καλή ψήφο και καλή δύναμη σε όλους μας
Νίκος Μποσινάκος