16 Ιουλ 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών  της 26 και 27 Ιουνίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 14-05-2015.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΑΡΣΥ, έχοντας 3 έδρες στο ΔΣ, προσήλθαν στην συνεδρίαση με σαφή θέση για ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου, και την καθιέρωση ενός νέου μοντέλου συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο Υπουργείο, που θα βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή, την πραγματική δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, μακριά τόσο από λογικές πελατειακών σχέσεων, διαχωρισμών και κομματικών εξαρτήσεων.


Σε αυτό το πλαίσιο προτείναμε τη συγκρότηση διαπαραταξιακού Προεδρείου, προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα οι παρατάξεις στην διοίκηση του Σωματείου, στη βάση μιας συμφωνημένης και ουσιαστικής συνεργασίας και θέτοντας ως βασικές προϋποθέσεις κάποια κεντρικά σημεία του προγράμματος που συνδιαμορφώσαμε και κοινοποιήσαμε έγκαιρα στους συναδέλφους.
Συγκεκριμένα προτείναμε:
1.     Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για διάλογο και προσέγγιση των λοιπών Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας ώστε να αναπτυχθεί η επικοινωνία και να επιδιωχθεί σύνθεση απόψεων στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος,
2. Καθορισμό δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την διεξαγωγή Καταστατικής Συνέλευσης με επαρκές διάστημα διαβούλευσης με τους συναδέλφους ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο, διαφανές και δημοκρατικό Καταστατικό, δηλαδή το πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου μας.
3.    Βελτίωση του τρόπου ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου. Ενδεικτικά προτάθηκαν: 'Άμεση δημοσιοποίηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, τακτική (εξαμηνιαία η ετήσια) ενημέρωση των συναδέλφων για τη δράση και τον προγραμματισμό δράσης του Συλλόγου, τήρηση του αρ.18 περί ετήσιας Τακτικής Γ.Σ στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους για απολογισμό, προϋπολογισμό και προγραμματισμό δράσης, δ) Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ο.ΣΥ.ΠΕ με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία του ΔΣ με τα μέλη του Συλλόγου ανά τη χώρα.
4.    Παροχή πρόσβασης και χρήσης στα γραφεία του Συλλόγου σε όλες τις παρατάξεις-συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογό μας.
Εφόσον υπήρχε συμφωνία στα παραπάνω, προτείναμε να συμμετέχουμε με εκπρόσωπο μας στη θέση του Ταμία.
Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, προέκυψαν τα εξής:
α) Ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε διαπαραταξιακό Προεδρείο.
β) Η πλειοψηφούσα παράταξη ΠΑΣΚ εξέφρασε ενστάσεις ως προς κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Ειδικά, όσον αφορά την Καταστατική Συνέλευση έθεσε ως όρο να προηγηθεί ομόφωνη πρόταση Καταστατικού στο πλαίσιο του ΔΣ. Ως προς την προσέγγιση με τους άλλους Συλλόγους, παρέπεμψε σε συζήτηση του θέματος στο πλαίσιο της ΟΣΥΠΕ. Ως προς την δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ και την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, υποστήριξε ότι το ΔΣ λειτουργεί δημοκρατικά και υπάρχει επαρκής ενημέρωση των μελών.
γ) Δεν υπήρξαν αντιπροτάσεις και ειλικρινής διάθεση διαβούλευσης ώστε να καταλήξουμε σε μια κατ’ ελάχιστον διαπαραταξιακή συμφωνία.
Ως εκ τούτου το ΔΣ συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ.
Με την ευκαιρία αυτή, οι εκπρόσωποι της ΑΡΣΥ, δηλώνουν ρητά ότι η κάλυψη αξιωμάτων και θέσεων στο ΔΣ δεν αποτελεί αυτοσκοπό και η οποιαδήποτε συμμετοχή μας στο Προεδρείο έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων μόνο αν εκ των προτέρων υπάρχει διαπαραταξιακή συμφωνία για συνολική προσπάθεια με στόχο το βάθεμα της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη λειτουργία του Συλλόγου και την κινητοποίηση-ενεργοποίηση των μελών του.
Η ουσιαστική συμμετοχή μας στο ΔΣ του Συλλόγου μας διασφαλίζεται με θέσεις και προτάσεις μας που θα είναι τεκμηριωμένες και θα προέρχονται αλλά και θα στηρίζονται από τα μέλη του Συλλόγου μας. Θα δουλέψουμε μαζί στους συναδέλφους για το συλλογικό μας συμφέρον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νέος υπουργός,νέοι παρατρεχάμενοι,νέοι αυλοκόλακες,νέες κατευθύνσεις ,νέα σχέδια και στόχοι. Βαρέθηκα πιά .26 υπουργούς εχω αλλάξει βρε παιδιά μέχρι τώρα.
Να μας γνωρίσει, να τον γνωρίσουμε ,να φύγουν οι μεν ,να έρθουν οι δικοί μας,να πάνε και κάποιοι ρουφιάνοι....να κάνουν αυτό που ξέρουν. Μέχρι να ενημερωθεί ο νέος υπουργός μπορει να τον ξανα-αλλάξουν.
Να έχει καλή επιτυχία ο κ Κατρούγκαλος και να οργανώσει το ΣΕΠΕ.Να παει ο ειδικος γραμματέας κοντά στους υπαλλήλους και όχι από την Δραγατσανίου. Ετσι είναι οι ηγέτες κοντα στα στελέχη τους.