28 Ιουλ 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως

Αναδημοσιεύουμε κάλεσμα της Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται υπό άθλιες συνθήκες στο Πεδίο του Αρεως. 
Προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους ανθρώπους αυτούς.
Εδώ και κάποιο καιρό έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες (οικογένειες με μικρά παιδιά) στο Πεδίον του Άρεως, χωρίς καμία βοήθεια και κοινωνική μέριμνα της πολιτείας. Ενώ ο αριθμός των προσφύγων στο πάρκο αυξάνεται συνεχώς, ως κόσμος της αλληλεγγύης, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, προσπαθούμε να οργανώσουμε την δική μας έμπρακτη αλληλεγγύη. 
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες καθώς και το αλληλέγγυο κόσμο αύριο Δευτερά στις 7μ.μ. στο Κηπάκι της Τσαμαδού, στην οργανωτική συνέλευση αλληλεγγύης. 
ΥΓ. Ως συνέλευση αλληλεγγύης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες οι οποίοι/ες στηρίζουν τους πρόσφυγες, είτε με την παρουσία τους στην οργάνωση της αλληλεγγύης είτε προσφέρουν πράγματα για τους πρόσφυγες.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Όπως αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία
το κάλεσμα μέχρι τώρα γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από δεκάδες ανθρώπους, από τα Εξάρχεια και άλλες γειτονιές της Αθήνας.
Από την πρώτη συνέλευση της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, προέκυψαν ομάδες εργασίας για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των προσφύγων,όσο και για τη διαρκή ενημέρωση για τις δράσεις αλληλεγγύης.
«Καλούμε για την συμμετοχή ανθρώπων από κάθε γειτονιά της ΑΘήνας. Καλούμε για την στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αυτο-οργανωμένες δομές υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στους εξής χώρους:
-Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13 Εξάρχεια.
-Κατειλημένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος, Νέα Φιλαδέλφια, Δευτέρα 27/7 από τις 7μμ έως τις 10μμ.
-Κονσερβοκούτι, Ιπποκράτους 148 & Βατατζή, Νεάπολη Εξαρχείων.
-Φορμάικα, Κοράρη 5 Μοναστηράκι.
Lacandona, Ηπίτου 4 Σύνταγμα.

Η ενημερωμένη λίστα των αναγκαίων ειδών:

πρόσφυγες Πεδίον του Άρεως

- See more at: https://left.gr/news/protovoylia-allileggyis-stoys-prosfyges-sto-pedio-toy-areos#sthash.adPz8yue.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: