25 Νοε 2015

Αποφάσεις Συνεδρίασης ΟΣΥΠΕ 23.11.2015 (με συμμετοχή και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων)

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και των Συλλόγων, Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, με τα εξής θέματα:

1. Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

2. Ζητήματα από την σχεδιαζόμενη από την Πολιτική Ηγεσία στέγαση Υπηρεσιών μας σε ισόγεια καταστήματα (στοά) της οδού Σταδίου 29.

3. Ιστοσελίδα ΟΣΥΠΕ – ανανέωση ετήσιας συνδρομής.


Για το θέμα του Οργανισμού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον ΓΓ κ.Νεφελούδη, ώστε να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τις κατευθύνσεις-στοχεύσεις, το πλαίσιο και την διαδικασία της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Υπουργείου με τροποποίηση του ΠΔ 113/14. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τις θέσεις της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων για το θέμα του Οργανισμού.

Για το θέμα της σχεδιαζόμενης μεταστέγασης Υπηρεσιών στο ισόγειο της Σταδίου, αποφασίστηκε η διαμόρφωση και δημοσίευση ανοικτής επιστολής στην πολιτική ηγεσία προκειμένου να επισημανθούν οι κίνδυνοι και οι περιορισμοί που συνεπάγεται η μεταφορά Υπηρεσιών σε χώρους μη κατάλληλους. Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων είναι πώς θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή για όλους τους συναδέλφους και να επιδιωχθεί η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων (π.χ 3ος όροφος Σταδίου) ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου

Για το θέμα της ανανέωσης της συνδρομής για την φιλοξενία (hosting) και συντήρηση της ιστοσελίδας της ΟΣΥΠΕ αποφασίστηκε να διαβιβαστεί η προσφορά του υπευθύνου στα Πρωτοβάθμια Σωματεία ώστε να ληφθεί από αυτά η σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: